Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις στα Βαλκάνια: Οι Αλβανοί ετοιμάζονται – Οι Σέρβοι μετακινούν άρματα στα σύνορα με Κόσοβο [ΒΙΝΤΕΟ]

Έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις στα Βαλκάνια, αυτό είναι το δεδομένο που προκύπτει από τις μέχρι τώρα κινήσεις Σέρβων και Ρώσων. Κινήσεις οι οποίες θα αιφνιδιάσουν και θα «πιάσουν» πολλούς στον ύπνο. 

Για 160.000 Αλβανούς ένοπλους μαχητές κάνουν λόγο σερβικές πηγές οι οποίοι μπορούν να κινητοποιηθούν σε στιγμή πολέμου.
Σερβικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα αρχίζουν να λαμβάνουν θέσεις μάχης με κομβικό σημείο την ημερομηνία 20 Απριλίου...

Τότε οι δέκα σερβικοί δήμοι στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια συνενώνονται σε μια κρατική οντότητα. Αν οι Αλβανικές αρχές το εμποδίσουν, θα έχουμε άμεσα πόλεμο.
Ολες οι πληροφορίες μέχρι τώρα δείχνουν πως οι Αλβανοί ετοιμάζονται για κάτι πολύ μεγάλο αυτές τις ημέρες. Αυτή είναι η αίσθηση που υπάρχει διάχυτη σε πολλές υπηρεσίες πληροφοριών στα Βαλκάνια.
Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι στην περιοχή όπου διαβιεί μεγάλος αλβανικός πληθυσμός που φέρει όπλα υπάρχει η δυνατότητα για μια στρατιωτική δύναμη περίπου 160.000 ένοπλων μαχητών που θα είναι τοποθετημένοι σε τέσσερα τμήματα:
Tο Κοσσυφοπέδιο, τη ΠΓΔΜ , την βόρεια Ελλάδα και το Μαυροβούνιο.
Θεωρούν πως για να νικήσουν πλέον την Σερβία θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους πάντες καθώς το Κόσοβο διαθέτει μόλις 4.000 άντρες και 2.500 εφεδρείες. Ολοι έχουν ελαφρά όπλα και ισραηλινά Uzi, AG36, «Hekler & Hok», M203.
Ερχεται όντως νέα σύγκρουση στην περιοχή Κοσσυφοπέδιο- Μετόχια;
Αυτό το ερώτημα κρέμεται από τα χείλη όλων ειδικά όταν οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις (ROSU) εντελώς μυστικά (αποκρύφτηκε η δράση τους των λεγόμενων ειδικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο), με την απειλή όπλων τρομοκράτησαν τους Σέρβους στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο πριν δύο ημέρες.
Αυτή η κατάσταση δεν είναι καθόλου τυχαία . Μπορεί επίσης να εξάγουμε συμπεράσματα και από την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στους πολίτες της μια ημέρα μετά το περιστατικό.
Η πρεσβεία τους ενημερώνει ότι αν βρεθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στο Κοσσυφοπέδιο να προσέξουν για τρομοκρατικές πράξεις διότι «οι εξτρεμιστές εστιάζουν σε τουριστικά σημεία, εμπορικά κέντρα, μπαρ, χώρους λατρείας και άλλους» εύκολους στόχους».
Οι Αμερικανοί δεν διευκρινίστηκε από πού πήραν τέτοια ακριβή στοιχεία, στα οποία κάνουν λόγο περί «πιθανών» επιθέσεων ενώ παραμένει άγνωστο αν αυτές οι πληροφορίες διαμοιράστηκαν και σε άλλες υπηρεσίες χωρών της περιοχής .
Ας προσθέσουμε σε όλα αυτά και την αντίδραση του αποκαλούμενου πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι (πρώην πολέμαρχος του UCK που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου) προς την Σερβία, ότι «η υπομονή της Πρίστινα δεν είναι απεριόριστη», σε σχέση με τους Σέρβους αξιωματούχους .
Ο Σέρβος στρατηγός ε.α. Μομίρ Στογιάνοβιτς, πρώην διευθυντής του Οργανισμού για την Ασφάλεια λέει ότι δύο πράγματα, (όταν πρόκειται για το Κοσσυφοπέδιο), είναι αναμφισβήτητα….
α. ότι τα λόγια του Χαραντινάι δεν θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη… και
β. ότι στο Κοσσυφοπέδιο δεν συμβαίνει τίποτα αν δεν υπάρχει πράσινο φως από την Αμερική.
Προσθέτει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι σχέσεις μεταξύ των δύο βασικών ηγετών του Κοσσυφοπεδίου, Θάτσι και Χαραντινάι .
«Ο Χαραντινάι ήταν ένας πολέμαρχος και θεωρώντας ότι αυτός είναι ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, φοβάμαι ότι καθοδηγείται από ένστικτα που είναι επικίνδυνα. Από τη θέση που βρίσκεται μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση ασφαλείας. Οι απειλές του δεν είναι επιπόλαιες . Ό,τι λέει, το κάνει, με κόστος την αποσταθεροποίηση του συνόλου των Βαλκανίων», δηλώνει ο Στογιάνοβιτς.
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, για τον οποίο ο Σέρβος στρατηγός Stojanović τονίζει ότι είναι το ίδιο εξτρεμιστής ή «θερμό κεφάλι» όπως ο Χαραντινάι, αναφέρει ότι είναι ένας άνθρωπος της Αμερικής.Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο Χαραντινάι κάνει τα «παιχνίδια» της Γερμανίας, αλλά το ερώτημα είναι αν, στην περίπτωση αυτή, ακούει οποιαδήποτε συμβουλή από το Βερολίνο», τονίζει ο ίδιος.
«Δίνει μεγάλη υποστήριξη στα πρώην μέλη του KLA, γεγονός που τον καθιστά πολύ πιο επικίνδυνο για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Από την άλλη πλευρά, η Αμερική γνωρίζει ότι η «σερβική λίστα» (οι Σέρβοι ζητούν την ένωση 10 δήμων σε μια οντότητα) δεν θα περάσει χωρίς την παρέμβαση της αρχής της λεγόμενης Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου.
Εάν η σερβική λίστα πράξει όλα όσα πραγματικά ετοιμάζει για τις 20 Απριλίου, η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε πάλι νέα, αυτή τη φορά ευρύτερη κρίση», εκτιμά ο Σέρβος στρατηγός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα πρέπει να δούμε την στάση της Αμερικής μόνο από τη σκοπιά των γεγονότων στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και από τη θέση ότι τα αμερικανικά και τα αλβανικά συμφέροντα συμπίπτουν κατά κάποιο τρόπο στα Βαλκάνια.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, είπε ο ίδιος, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται για ολόκληρη την περιοχή της ΠΓΔΜ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο Αλβανοί αποτελούν τον «Δούρειο ίππο» τους στα Βαλκάνια, επειδή η Αμερικανοί χρησιμοποιούν την επιθυμία τους για την ενοποίηση όλων των αλβανικών εδαφών.
«Αν υπάρξουν κάποια περιστατικά, θα ενεργοποιηθούν τα εν υπνώσει κύτταρα του UCK στο Κοσσυφοπέδιο, τα οποία έχουν θαμμένα στο έδαφος πολλά όπλα από την δεκαετία του 90.
Οι αποθήκες όπλων βρίσκονται σε μυστικές τοποθεσίες, με ακριβείς καταλόγους μελών μεμονωμένων μονάδων, οπότε είναι εύκολο για αυτούς να ανακτήσουν την κατοχή τους ανά πάσα στιγμή.
Ορισμένες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μπορεί να βρεθούν κάτω από τα όπλα 160.000 ένοπλοι, οργανωμένοι σε τέσσερα τμήματα:
Κοσσυφοπέδιο, ΠΓΔΜ , βόρεια Ελλάδα και Μαυροβούνιο.
Εάν η Δύση εκτιμά ότι χρειάζεται μια κρίση στην περιοχή αυτή, μπορεί εύκολα να τους ενεργοποιήσει», δήλωσε ο Στογιάνοβιτς.
Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο , τους στρατώνες του βόρειου Κοσσυφοπεδίου, οι Αλβανοί στο Νόβι Παζάρ και τη Ράσκα θα καλύπτουν μέλη του ANA που είναι σταθμευμένα στην περιοχή του Κατσάνικ, όπου μαζί με τον στρατό των ΗΠΑ από την βάση «Bondsteel», θα ελέγχουν το Κοσσυφοπέδιο , την πΓΔΜ και την κεντρική Σερβία, και μέρος του Πρίζρεν.
Κοινώς θα έχουμε έναν Γ Βαλκανικό πόλεμο στον οποίο θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τους Τούρκους που αναμένουν πως και πως κάτι τέτοιο.
Αυτόπτες μάρτυρες , Αλβανοί στην πλειοψηφία, έστειλαν ένα βίντεο που δείχνει άρματα μάχης του Σερβικού Στρατού στην πόλη Χάνι και κοντά στην Γκερδέλικα να μεταφέρονται στο νότο της Σερβίας.
Η Σερβία δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη αρμάτων μάχης στην κοιλάδα Preshevo ή σε άλλες περιοχές της νότιας Σερβίας στα σύνορα με Κοσσυφοπέδιο αλλά το βίντεο μιλά από μόνο του μαζί με τις πληροφορίες που φτάνουν.
Κανείς δεν μιλάει και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση εάν πρόκειται για μια τακτική κίνηση στρατιωτικών οχημάτων ή αντίδραση της Σερβίας στην τεταμένη κατάσταση με τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου μετά τη σύλληψη σε Marko Djuric πριν από λίγες μέρες στην Mitrovica.

Δεν υπάρχουν σχόλια: