Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

H παναμέζικη βόμβα και οι διαδρομές στο ημίφως Φώφης-Σύριζα - Οι ατσίδες και η πλέμπα των ψηφοφόρων

Κάποιοι χτύπησαν φλέβα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ίδιοι. 

Έλυσαν δηλαδή το μυστήριο της “διπολικής” διαταραχής του Σύριζα. Την ώρα που ο Τσίπρας καταγγέλει τα ονόματα της εγχώριας ελίτ και την εταιρία της Μαρέβα Μητσοτάκη επειδή βρίσκονται στην διαβόητη λίστα των Panama Papers, o υπουργός Τσακαλώτος σε συννενόηση με τον Τσίπρα συνυπογράψει την διαγραφή του Παναμά από τη «μαύρη λίστα» της ΕΕ για τους φορολογικούς παραδείσους! ...


Γράφει ο Τζον Λε Καρρέ

Δηλαδή στους χαχόλους οπαδούς-ψηφοφόρους του μέσω της ΑΥΓΗΣ αποκαλύπτει δήθεν την ελίτ που φοροδιαφεύγει και την ίδια στιγμή αθωώνει τους εμπλεκόμενους συνυπογράφοντας την διαγραφή του Παναμά από τη «μαύρη λίστα» της ΕΕ για τους φορολογικούς παραδείσους!!!!
Μιλάμε για βαθιά διπολική διαταραχή και απύθμενη υποκρισία. Το ίδιο και με την υπόθεση NOVARTIS. Eνώ καταγγέλει πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς ότι τα έπαιρναν από την συγεκριμένη εταιρία, αίφνης εμφανίζονται οι υπουργοί Υγείας του Σύριζα (ανάμεσά τους και ο διορατικός αρχιράπερ Κουρουμπλής που πάντα προλαβαίνει και τα γνωρίζει και τα διαβάζει όλα) να καταβάλουν στην NOVARTIS μεγαλύτερα ποσά από τους προκατόχους τους που εγκαλούν!!!
Σ΄αυτό το σημείο κάποιοι μένουν Παυλόπουλοι για την περίεργη στάση της Φώφης Γεννηματά η οποία δεν στήριξε την Προανακριτική για τους Πολάκη, Ξανθό, Κουρουμπλή.
Τι συμβαίνει με την Φώφη και επιλέγει να δώσει την χαριστική βολή στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου;
Γιατί προτιμά να ανοίξει μέτωπο με τον Βενιζέλο παρά να χαλάσει την καρδιά του Τσίπρα;
Στο μεταξύ τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Βουλής πληροφορίες που θέλουν κυριακάτικη εφημερίδα να ετοιμάζεται να ρίξει “παναμέζικη” βόμβα μεγατόνων για το θέμα.
Δείτε την απίστευτη συμπεριφορά του διπολικού Σύριζα-μαθαίνουν γρήγορα οι ατσίδες: Mε την ελληνική ψήφο στο Ecofin της 23ης  Ιανουαρίου 2018 τέθηκε εκτός λίστας ΕΕ για τους φορολογικούς παραδείσους ο Παναμάς, λίγες μέρες αφότου η ΑΥΓΗ απεκάλυπτε τις λίστες με τα διαβόητα Panama Papers!
Tι μεσολάβησε στο μεταξύ και ο Σύριζα έδειξε τόση πρεμούρα να βγάλει εκτός των Παναμά; Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Βουλής, στην διάθεση ενός κόμματος υπάρχουν ντοκουμέντα (λογαριασμοί, καταθέτες, κλπ) που εμπλέκουν στελέχη άλλου κόμματος σε σκάνδαλο με παρκαρισμένες μίζες σε τράπεζες της πόλης του Παναμά. Λέγεται ότι κυριακάτικη εφημερίδα ετοιμάζεται να ρίξει βόμβα μεγατόνων για το θέμα.
Στο μεταξύ με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος την απόφαση της κυβέρνησης να συνυπογράψει την διαγραφή του Παναμά από τη «μαύρη λίστα» της ΕΕ για τους φορολογικούς παραδείσους, κάνοντας λόγο για υποκρισία, δημαγωγία και -εν τέλει- «προσωπική ξετσιπωσιά» του πρωθυπουργού.
«Την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ και ανάμεσά τους και ο κ. Τσακαλώτος αποφάσιζαν και ψήφιζαν την απόσυρση του Παναμά από την μαύρη λίστα των Βρυξελλών με τους φορολογικούς παραδείσους ( 23.1.2018 ), ο πρωθυπουργός κοπτόταν και κατακεραύνωνε συλλήβδην τους πολιτικούς του αντιπάλους για τα Panama papers.
«Δεν μπορεί να υπάρχει πατριωτισμός των Panama papers, των offshore και της μίζας » έλεγε από την Πάτρα στις 6 Φεβρουαρίου. Αν δεν πρόκειται για το άκρον άωτον της υποκρισίας, της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και τελικά της προσωπικής ξετσιπωσιάς, Τότε περί τίνος πρόκειται;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Ακολουθούν λεπτομέρειες για τον τρόπο που ο Τσακαλώτος αθώωσε τον Παναμά την ώρα που ο πρωθυπουργός του χτυπιόταν δήθεν για τα Panama Papers. Tελικά οι ατσίδες Συριζαίοι μαθαίνουν τα κόλπα του χρήματος τόσο εύκολα! Λες και είναι γεννημένοι λύκοι της Wall.
Αυτό προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα του Ecofin σε συνδυασμό με  την Απάντηση της εκπροσώπου της Βουλγαρικής Προεδρίας Monika Panayotova σε Ερώτηση του Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 28/02/2018. 
Αντικείμενο της συζήτησης στην Ευρωβουλή ήταν η «διαγραφή ορισμένων τρίτων χωρών από τον κατάλογο της ΕΕ των μη συνεργαζόμενων χωρών για φορολογικούς σκοπούς», στις οποίες πέραν των άλλων περιλαμβανόταν και ο Παναμάς.
Οι χώρες αυτές διαγράφτηκαν από τη σχετική λίστα της ΕΕ με απόφαση του Ecofin  στις 23 Ιανουαρίου 2018. Το θέμα της διαγραφής του Παναμά από τον κατάλογο της ΕΕ για τους φορολογικούς παραδείσους φιγουράρει στα θέματα της Λίστας Α΄ για τα οποία η Απόφαση του Ecofin εκδόθηκε χωρίς συζήτηση μια και τα θέματα αυτά είχαν ήδη εγκριθεί στις 18/1/2018 από το Coreper.
Η απόφαση του Ecofin και μάλιστα και με ελληνική ψήφο εκδόθηκε σε μια στιγμή που η κυβέρνηση διατείνεται αποφασισμένη αφενός μεν να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή των πολυεθνικών που αξιοποιούν τους φορολογικούς παραδείσους τύπου Παναμά και αφετέρου να δρομολογήσει τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.
Όπως επισήμανε στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς, «η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή είναι στην ημερήσια διάταξη. Το γνωρίζουμε από τις περιπτώσεις επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Λουξεμβούργο, στην Ολλανδία, στην Ιρλανδία, στη Μάλτα. Σε παγκόσμιο επίπεδο βεβαίως οι φορολογικοί παράδεισοι αυξάνονται και φυσικά γνωρίζουμε από τα Panama Papers τί έχει συμβεί».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Και τώρα ενώ είχε συνταχθεί ο κατάλογος των μη συνεργαζομένων χωρών για φορολογικούς σκοπούς, αφαιρούνται συγκεκριμένες χώρες, αφαιρείται ο Παναμάς. Ποια πλέον τεράστια υποκρισία είναι αυτή η οποία διαμορφώνει τα πράγματα; Και τί δεσμεύσεις παίρνουν; Μια επιστολή έστειλαν, δεν είναι δεσμευτική, δεν δημοσιοποιείται καν η επιστολή, δεν παίρνουν νομοθετικές δεσμεύσεις».
Και ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στην παρευρισκόμενη εκπρόσωπο της Βουλγαρικής Προεδρίας, Monika Panayotova  κατέληξε: «Και ρωτώ κυρία Παναγιότοβα, η απόφαση του Συμβουλίου ήταν τελικά ομόφωνη; Συμφώνησαν όλες οι χώρες για να βγει ο Παναμάς; Και αν δεν συμφώνησαν όλες οι χώρες, η Ελλάδα συμφώνησε να βγει ο Παναμάς από τον κατάλογο μη συνεργαζομένων χωρών για φορολογικούς σκοπούς; Θέλουμε μια απάντηση, θέλουμε διαφάνεια».
Ασχετο: 
Τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κρύβουν τους επιχειρηματίες-χορηγούς τους. 
Ενας από δαύτους διαμεσολάβησε ώστε το ζεύγος Τσίπρα να φιλοξενηθεί στο επιβλητικό  Blair House στην διάρκεια του πρωθυπουργικού ταξιδιού στις ΗΠΑ. 
Λίγες ώρες πριν ο δραστήριος Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα συναντούσε τον πολυσχιδή υπουργό Οικονομικών Τσακαλώτο που ψήφισε υπέρ της διαγραφής του Παναμά από την λίστα των φορολογικών Παραδείσων. 
Στην πόλη του Παναμά ο επιβλητικός ουρανοξύστης του Τραμπ υπήρξε άνδρο ξεπλύματος μαύρου χρήματος των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.

(Περισσότερο SEX σε λίγο…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: