Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Απόδραση στο Ροστόφ για τον οργισμένο με την κυβέρνηση Ιβάν Σαββίδη

Αποτέλεσμα εικόνας για καμμενος παππας σαββιδης

Το ανακοίνωσε με θράσος ο υιός και μια κυβέρνηση που προσπαθεί ν' αλλάξει την ατζέντα

Στα γνώριμα για τον ίδιον ρωσικά εδάφη του Ροστόφ βρίσκεται ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, λίγες μέρες μετά τη «συγγνώμη» που ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας και με την αγαπημένη του ομάδα να βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με υποβιβασμό.
Την αναχώρηση φρόντισε να γνωστοποιήσει στα αγαπημένα του κοινωνικά δίκτυα ο υιός Σαββίδη με περίεργο τρόπο. 
«Φεύγουμε για Ρωσία. Ένα μήνυμα σε όλους τους εχθρούς μας πριν φύγω…» γράφει στην αγγλική γλώσσα και έχει μία αρκούδα που… αυτοϊκανοποιείται...

Στο περιβάλλον του ομογενή επιχειρηματία περισσεύει η οργή για την αντιμετώπιση που αντιμετωπίζει από την κυβέρνηση μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα, ενώ τα αλλεπάλληλα ραντεβού του με κυβερνητικούς αξιωματούχους βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο των Αμερικανικών αρχών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα έχει κάνει εδώ και αρκετό καιρό focus στις επαφές που είχε με στελέχη της κυβέρνησης ο ομογενής επιχειρηματίας. Από την «συλλογή» των στοιχείων προκύπτει ότι στις περισσότερες συναντήσεις, είχε ως συνδαιτυμόνες τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Εντύπωση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του parapolitika.gr, αναφορικά με τα παράπονα που διατυπώνει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, σε σχέση με τους κυβερνώντες. «Αν μιλήσω θα κάψω Τσίπρα, Καμμένο και Παππά…» φέρεται είπε το βράδυ της Κυριακής, όταν πληροφορήθηκε ότι αναζητείται από την ελληνική αστυνομία.

Ο Ιβάν Σαββίδης, ήταν και παραμένει οργισμένος, βλέποντας την προσπάθεια που καταβάλουν κυρίως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποστασιοποιηθούν από τον ίδιο. Απεναντίας, δείχνει ικανοποιημένος από την στάση που έχει κρατήσει ο υπουργός Άμυνας και στενός φίλος του, Πάνος Καμμένος, ο οποίος αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος, στηρίζει δια της σιωπής του, τον ομογενή επιχειρηματία.  

Πάντως, όσοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τις τελευταίες ώρες με τον Ιβάν Σαββίδης, μεταφέρουν μια εικόνα ενός ανθρώπου που αισθάνεται ότι αδειάστηκε από την μία στιγμή στην άλλη προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Όσο για το κόστος της στήριξης: Οι συνεργάτες του κ. Σαββίδη, άρχισαν να μιλούν με νούμερα, υποστηρίζοντας ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξοδέψει περισσότερα από 50 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ – συμπεριλαμβάνοντας και τα χρήματα που δαπανήθηκαν προκειμένου να κερδηθεί η ΕΠΟ- , πάνω από 6 εκ. ευρώ έχει ξοδέψει στον εκδοτικό εγχείρημα του «Έθνους», στο οποίο μπήκε κατόπιν προτροπής του υπουργού Ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά, κατέβαλε περίπου 5 εκ. ευρώ προκειμένου να αγοράσει το 19,7% των μετοχών που κατείχε ο «Πήγασος» του Μπόμπολα στο Mega, κατέβαλε περίπου 12 εκ. ευρώ στον Φίλιππο Βρυώνη για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού «Ε», στην οποία ενεπλάκησαν και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και τέλος συμμετείχε στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες καταβάλλοντας 3,5 εκ. ευρώ. 

Αν στα παραπάνω υπολογιστούν  και οι ζημιές που έχει υποστεί στην ΣΕΚΑΠ και στις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, τότε το ποσόν των 150 εκατ. ευρώ, ενδεχόμενος να φαντάζει και μικρό.

Πάντως στην κυβέρνηση επιχειρούν πλέον ανοικτά να αφήσουν πίσω το όλο θέμα. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η αλλαγή ατζέντας ήταν εμφανής: Στροφή στην ανάπτυξη μετά το μνημόνιο.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: