Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

«Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;» [Video]

Στην αντεπίθεση για την υπόθεση Novartis πέρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συγκάλεσε συνέντευξη τύπου καταγγέλλοντας σκευωρία με στόχο τον ίδιο και τη θεσμική του θέση.
“Η υπόθεση αυτή προσωπικά δε με αγγίζει με οποιονδήποτε τρόπο, δεν με αφορά και την αντιμετωπίζω αποκλειστικά ως μια θλιβερή υπόθεση συκοφαντίας, υποκινούμενης ψευδορκίας με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλα και άλλων προσώπων”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Προανήγγειλε ότι πέραν από τη μηνυτήρια αναφορά κατά των “ψευδομαρτύρων” την... οποία υποβάλλει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα καταθέσει συγχρόνως αίτημα στον Άρειο Πάγο να ανακαλέσει άμεσα την παραχώρηση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα.
“Έχει υποχρέωση αμέσως να το πράξει, ώστε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους και να προστατευθεί το κύρος της Δικαιοσύνης και της Συνταγματικής τάξης της χώρας από την απόπειρα υπονόμευσης της από κύκλους που ενεργούν εξωθεσμικά”, σημείωσε.
Ο κ.Αβραμόπουλος είπε επίσης ότι οι καταθέσεις “στηρίζονται αποκλειστικά σε αοριστολογίες και υποτιθέμενες φήμες στην αγορά. Δεν συνοδεύονται από κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Με άλλα λόγια είναι ψευδείς.
Έτσι υφίσταται κατάφωρη παραβίαση της αρχής της νομιμότητας, του κράτους δικαίου και του εν γένει ευρωπαϊκού και συνταγματικού κεκτημένου”. Εξέφρασε πάντως την εμπιστοσύνη του στους Έλληνες δικαστές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι “οι συκοφάντες, οι ψευδομάρτυρες και οι ηθικοί αυτουργοί τους θα αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη”.
Ο Επίτροπος απάντησε εμμέσως πλην σαφώς και στην κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα που υποστηρίζει ότι εκείνος προχώρησε στις παραγγελίες περισσότερων από το αναγκαίο εμβολίων για τον ιό Η1Ν1 παραπλανώντας τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Επικαλέστηκε οδηγίες και επιστολές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς και την πίεση που ασκούσε ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου για πληρέστερη κάλυψη των πολιτών, στον οποίο ο τότε πρωθυπουργός είχε απαντήσει δια επιστολής, αλλά και το γεγονός ότι οι διάδοχοι του στο υπουργείο Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Ανδρέας Λοβέρδος είχαν πει ότι σωστά διαχειρίστηκε την υπόθεση η προηγούμενη κυβέρνηση.
“Ούτε λιγο ούτε πολύ ο ‘ψευδομάρτυρας’ λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμη παραπάνω αστείο ότι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; 
Η επιστολή στον Παπανδρέου κι οι δημόσιες δηλώσεις πριν την κυβερνητική επιτροπή δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Ότι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα”, ανέφερε ο κ.Αβραμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: