Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Διέρρευσαν τα στοιχεία προστατευόμενης μάρτυρα για την υπόθεση Novartis;


Γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, πρώην αντιπροέδρου της Novartis, φέρεται να είναι η πηγή η οποία αποκάλυψε πρώτη στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία με τους καταγγελόμενους χρηματισμούς πολιτικών προσώπων καθώς σε Μέσα Ενημέρωσης υπάρχουν διαρροές για την ταυτότητα της μάρτυρος.


Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αναφέρονται σε Μέσα Ενημέρωσης, τα στοιχεία της μάρτυρος φέρεται να προέκυψαν από τη μετάφραση των επίμαχων εγγράφων του FBI από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. 
Με βάση αυτές τις πληροφορίες η μάρτυρας που άνοιξε τον χορό...
των αποκαλύψεων είναι η πρώην γραμματέας του κ. Φρουζή.
Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί ερωτηματικά για δύο λόγους:
Πρώτον, πως είναι δυνατόν να έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία προστατευόμενης μάρτυρος από μια απλή μετάφραση εγγράφου σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση.
Δεύτερον, από την στιγμή που η μάρτυρας φέρεται να μην είναι κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, γιατί τις προηγούμενες ημέρες στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο κ. Πολάκης, είχαν υποστηρίξει ότι οι μάρτυρες είναι «στελέχη της εταιρείας, που άρχισαν να "κελαηδούν" και να "δίνουν", στελέχη τα οποία τα έπιασαν να έχουν μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται και άρχισαν να "κελαηδούν"»
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αναφορές, η φερόμενη ως προστατευόμενη μάρτυρας, γραμματέας του Κ. Φρουζή, συνεργαζόταν με τον ίδιο από την εποχή που εκείνος εργαζόταν στον ΟΤΕ και τον ακολούθησε στη Novartis. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: