Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σχόλια που ακολούθησαν.
Στην αρχική του ανάρτηση ο Απόστολος Γκλέτσος κάνει λόγο για «απογοήτευση» χρησιμοποιώντας τη λέξη «παιδί» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνοντας ότι «μέσα στη μεγάλη μας θλίψη για την φυγή του Αλέξη Τσίπρα το αντιμετωπίσαμε σοβαρά»...

Πώς δεν γίνεται, κύριε Μητσοτάκη;

Πώς και γιατί δομές και κτίρια, για τα οποία έχουν διατεθεί εκατομμύρια εκατομμυρίων, αφέθηκαν να καταντήσουν εστίες αθλιότητας και παρανομίας; 
Πώς παραμένουν στο απυρόβλητο ανεξέλεγκτοι οι υπεύθυνοι;
Γιάννης Μαρίνος
Το κείμενο που ακολουθεί το αντλώ από την στήλη «Υποβολείο» του Βασίλη Αγγελικόπουλου («Καθημερινή», 24/3), που και προσυπογράφω
:
«Πάει, το συνηθίσαμε το πρόσωπο του τέρατος, κύριε Μητσοτάκη. Διαλαλείτε από τα κανάλια: «Δεν γίνεται να μη διαγράφονται από τα πανεπιστήμια φοιτητές που παρανομούν καταστρέφοντάς τα». Γίνεται και παραγίνεται κάπου 45 χρόνια, εκ των οποίων πέντε υπό την πρωθυπουργία σας. Και ας είστε ο πρώτος πρωθυπουργός που δηλώνει ότι θα εξαλείψει αυτή την παρακμιακή, εκτρωματική...

Το ΔΝΤ μας κλείνει το... μάτι για την οικονομία και τον... Μητσοτάκη

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βλέπει 
για την Ελλάδα ανάπτυξη 2% φέτος και 1,9%, διατήρηση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων έως το 2029, ανεργία στο 9,4% φέτος και στο 8,7% το 2025.
Το δημόσιο χρέος θα υποχωρήσει στο 159% παρά... κάτι και εφόσον δεν σκάσει κάτι πολύ άσχημο από τη Μέση Ανατολή, θα λάβουμε τον προσεχή Σεπτέμβριο την αναβάθμιση του αξιόχρεου από τη Moody's, για να κλείσει ο κύκλος της επενδυτικής βαθμίδας. 
Παράλληλα, η κυβέρνηση μελετάει την πρόωρη αποπληρωμή δανείων, όπως παραδοσιακά πράττει τα τελευταία χρόνια. 
Τι δείχνουν όλα αυτά; Η κυβέρνηση θέλει να πάει στις εκλογές...

Ο λαϊκισμός δεν ηττήθηκε: Από τον Daniel, στις συντάξεις Βελόπουλου και τη βάπτιση Κασσελάκη

Στις ανησυχητικές επισημάνσεις τις οποίες έκανε ο κύριος Ζαχαρίας Ζούπης της Opinion Poll στη συνέντευξή του για το κράμα δυσπιστίας, ανορθολογισμού και συνωμοσιολογίας που συναντάται σε ευρεία διασπορά στο εκλογικό σώμα, προστέθηκε χθες και η εξίσου ανησυχητική διεθνής έκθεση, που παρουσίασε το ΚΕΦΙΜ και η οποία δείχνει ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την 4η θέση μεταξύ των 31 ευρωπαϊκών χωρών ως προς την υποστήριξη των πολιτών της σε λαϊκιστικά και απολυταρχικά κόμματα.
Αν και είμαστε σαφώς καλύτερα σε σχέση με το 2015 όταν χτύπησε κόκκινο με τα γνωστά αποτελέσματα τα οποία δεν έχουν αναστραφεί πλήρως, το 2023 η εκλογική υποστήριξη λαϊκιστικών και απολυταρχικών κομμάτων, άγγιξε το 44,3%...

Στρατηγική πολλαπλών ρόλων με το βλέμμα στην Ευρώπη

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων στην ευρύτερη περιοχή, θέτουν σε εγρήγορση την ελληνική κυβέρνηση, την ώρα, που στο εσωτερικό εξελίσσεται η προεκλογική «μάχη» ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου.
Ήδη, άλλωστε, τα στοιχεία από την Ευρώπη καταδεικνύουν ότι η ανησυχία, που προκαλεί η τροπή των γεγονότων στη Μέση Ανατολή, κινητοποιεί περαιτέρω, εκτός από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. 
Σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, το 81% των Ευρωπαίων, αλλά και το 81% των Ελλήνων πιστεύει ότι η προσέλευση στις κάλπες είναι ακόμη πιο σημαντική δεδομένης της γεωπολιτικής κατάστασης, ενώ το...

Η εκλογή Μπελέρη βοηθά τον ελληνισμό της Αλβανίας

Εμφανίστηκαν οι συνήθεις δημοκρατικώς ευαίσθητοι με την υποψηφιότητα του φυλακισμένου δήμαρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. 
Πρωτοκήρυκας ο Νίκος Φίλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς. Χωρίς βεβαίως από την κραυγαλέα καταγγελτική κομπανία να λείπει και αειθαλής πολιτικός «περιπατητής» Νίκος Μπίστης.
Ο Φίλης δεν αρκέστηκε να καταγγείλει την απόφαση Μητσοτάκη, όπως και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά… κάλεσε (αυτός ένας απλός υποψήφιος ευρωβουλευτής), τον αρχηγό ενός άλλου κόμματος και πρωθυπουργό, να αποπέμψειτον Μπελέρη από το ψηφοδέλτιο του κόμματος! ...

Αιχμές Μωραΐτη για βάφτιση Κασσελάκη: «Ο σταυρός που σχηματίστηκε είναι αυτός που καβαλάμε εμείς που ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης.
Ο γνωστός στιχουργός αναφέρθηκε στην βάφτιση Στέφανου Κασσελάκη όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της τέλεσης του μυστηρίου εμφανίστηκε ένας σταυρός από το λάδι στο νερό της κολυμπήθρας.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σε ανάρτησή του: «Στέφανε, ο σταυρός που σχηματίστηκε είναι αυτός που κουβαλάμε εμείς που ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ»...

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ιερώνυμος: Άκουσα με χαρά την επιλογή του Μπελέρη να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή

Συνάντηση με τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Φρέντι Μπελέρη και με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Ο αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον κύριο Μπελέρη και τον κύριο Παπασταύρου και ενδιαφέρθηκε να μάθει για την υγεία του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή τους τελευταίους έντεκα μήνες.
Ο Πέτρος Μπελέρης τόνισε ότι ο πατέρας του «άντλησε δύναμη από την υποστήριξη των τελευταίων ημερών, καθώς και από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο, ο οποίος...

Το μουσικό κουτί της ευπρέπειας και της αγωγής

Όταν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας πρότεινε στον Νίκο Πορτοκάλογλου να κάνει μια μουσική εκπομπή, ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η εκπομπή, το Μουσικό κουτί, θα απολάμβανε τέτοιας αποδοχής από τους νεοέλληνες. 
Ο Ζούλας, μπασίστας στα «Αχτύπητα φιλέτα» (ίσως το πιο ονομαστό σχολικό συγκρότημα της χώρας που ιδρύθηκε στη Σχολή Μωραΐτη) είχε ο ίδιος το όραμα της μουσικής εκπομπής που θα γράψει ιστορία.
Όταν ο αρχικά διστακτικός Πορτοκάλογλου συγκατάνευσε τελικά κι όταν η ιδέα άρχισε να κτίζεται τουβλάκι-τουβλάκι, ήταν ξεκάθαρο ότι θα παραχθεί πολιτισμός. Πολύ περισσότερο αφού στις τηλεοπτικές οθόνες δεν θα έβγαινε ο ναρκισσισμός που εξέπεμπαν παρουσιαστές  άλλων μουσικών εκπομπών, αλλά και θα εξέλειπε η… πίστα! Πίστα που δυστυχώς...

Το θαύμα που συνόδεψε τη βάπτιση του Stefanos

Ένας σταυρός σημαδεύει την πορεία των μεγάλων ανδρών. 
Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος είδε στον ουρανό έναν σταυρό φωτός, που έγραφε «Εν τούτω νίκα» («Με αυτό θα νικήσεις»). Έτσι ψυχωμένο το στράτευμά του, αν και με ελάχιστους χριστιανούς στις τάξεις του, σάρωσε τα στρατεύματα του Μαξέντιου.
Στη Βάπτιση του Στέφανου Κασσελάκη σχηματίστηκε ένας σταυρός από λάδι, που δείχνει το μεγάλο πεπρωμένο του. Σύμφωνα με το αξιόπιστο Hellasjournal.com του Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος έχει έγκυρη πληροφόρηση στα της ομογένειας, ο Κασσελάκης φέρεται να είπε στον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο Αμερικής:
«Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπες τους γονείς μου: «Αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος»! ...

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε το Ταμείο Απανθρακοποίησης για να «πρασινίσουν» τα νησιά

Έως 2 δισεκατομμύρια εύρω η χρηματοδότηση. 
Η Ελλάδα αναλαμβάνει 21 δεσμεύσεις ύψους 780 εκατομμυρίων ευρώ για την προστασία και τη βιώσιμη αξιοποίηση των θαλασσών. 
Προτεραιότητα η δημιουργία δύο επιπλέον μεγάλων θαλάσσιων εθνικών πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο.
Τη συγκρότηση ενός νέου ειδικού ταμείου για την απεξάρτηση των ελληνικών νησιών από τα ορυκτά καύσιμα και την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών τους προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης «Our Ocean Conference», που φέτος φιλοξενείται στην Αθήνα...

Βήμα βήμα πιο κοντά στην Ευρώπη

Η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας έβαλε στη θέση τους και τα τελευταία κομμάτια του παζλ της κυβερνητικής στρατηγικής, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου. 
Τα 42 πρόσωπα, που επελέγησαν, δίνουν τον στίγμα της ανανέωσης, αλλά και της εμπειρίας, σηματοδοτούν τη συνέχεια της κεντροδεξιάς παράταξης, αλλά και τη διεύρυνσή της στον μεσαίο χώρο, όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικά στελέχη.
Συστατικά απαραίτητα, καθώς στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι η επαναβεβαίωση των ισχυρών ερεισμάτων της κυβέρνησης στην κοινωνία, ουσιαστικά η επαναβεβαίωση της στήριξης του εκλογικού σώματος, που της έδωσε, με το υψηλότατο 41%, μια δεύτερη θητεία.
Αυτό ήταν και το περίγραμμα των μηνυμάτων, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε κατά την...

Η υποψηφιότητα Μπελέρη και η επόμενη μέρα σε Χειμάρρα, Ελληνοαλβανικά

Η μάχη για τη Χειμάρρα και τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό δεν σταμάτησε με την επιβολή τετελεσμένων από τον Ε. Ράμα αλλά θα συνεχιστεί πλέον και από το Ευρωκοινοβούλιο εφόσον ο Φ. Μπελέρης εκλεγεί ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Ήδη η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ενώ ο ίδιος παραμένει κρατούμενος από τον Ε. Ράμα στις φυλακές του Φίερι, έχει δώσει αέρα στους ομογενείς που εκλαμβάνουν την κίνηση αυτή και την απόφαση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη να τον συμπεριλάβει στο Ευρωψηφοδέλτιο ως μήνυμα στήριξης στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό τη στιγμή που η πίστη αυτή είχε κλονισθεί λόγω των εξελίξεων στη Χειμάρρα...

Ζ. Ζούπης (Opinion Poll): Η δυσαρέσκεια στρέφεται στα πιο δεξιά του πολιτικού φάσματος

Οι δημοσκοπικές μετρήσεις καταγράφουν συστηματικά ένα πολιτικό «παράδοξο». 
Η μεν πολιτική κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ παραμένει, έστω με φθορές, ακλόνητη. Από την άλλη όμως πλευρά, οι δείκτες που μετρούν το κοινωνικό κλίμα καταγράφουν απογοήτευση και δυσαρέσκεια, η οποία δεν αναπληρώνεται από την αντιπολίτευση.
Τα κοινωνικά αυτά «ρυάκια», που αναζητούν λύση στον πιο original λαϊκιστή, αναλύει ο Ζαχαρίας Ζούπης, Διευθυντής Ερευνών της Opinion Poll, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη πολιτική κινητικότητα δύο μήνες πριν τις κάλπες.
Μιλά για την ακρίβεια που τροφοδοτεί, έναν «ακαθόριστο αντισυστημισμό θυμίζοντας κάποιες στιγμές όσα βιώσαμε πριν μια 10ετία», για «μετακινήσεις από κόμμα σε κόμμα που γίνονται σαν να έχουν σπάσει ιδεολογικά και πολιτικά όρια» και φυσικά για τα υψηλά ποσοστά των κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ...

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Υποστηρίζουμε την Ουκρανία, αλλά δεν παρέχουμε F-16, τα χρειαζόμαστε

Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στο πολωνικό μέσο «Rzeczpospolita» ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο των επαφών του στην Πολωνία.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την υποστήριξή του στην Ουκρανία, ωστόσο 
διευκρίνισε πως η χώρα μας δεν προτίθεται να στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-16 γιατί τα έχουμε ανάγκη.
«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, τέτοιες πληροφορίες εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», είπε...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (16-04-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των 
πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Κυρ. Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας - Είναι εμμονή να πέσει ο Μητσοτάκης (video)

«Σηκώνω το γάντι και λέω: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας. Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο καλύτερα θα προχωρήσουμε στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις»
, ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. 
«Είναι εμμονή να πέσει ο Μητσοτάκης, αλλά δεν είναι πρόταση», τόνισε με νόημα στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στο Ωδείο Αθηνών.
Αναλυτικά η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη:
Σας ευχαριστώ, αλλά σήμερα το χειροκρότημα δεν είναι για εμένα, είναι για τους 42 εξαιρετικούς υποψηφίους μας.
Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι στην κυβέρνηση και στη Βουλή...

Δημοσκόπηση Prorata: Κυρίαρχη η ΝΔ με μεγάλη διαφορά από ΣΥΡΙΖΑ - Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυρ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει τον ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, με το ΠΑΣΟΚ να μένει στην τρίτη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του Αttica tv.
Ειδικότερα, καταγράφεται διαφορά 12,5% μονάδων της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 25.5% από τον ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει το 13% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων. 
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 11%. Στην τέταρτη θέση η Ελληνική Λύση με 8,5% και ακολουθούν:...

Μητσοτάκης: Όσο πιο ισχυρή βγει η ΝΔ από τις ευρωεκλογές τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα

«Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο»
δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση των 42 υποψηφιοτήτων που θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.
«Σε αυτό το ευρωψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, εκπροσωπώντας κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως και μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη»...

Τα μηνύματα Μητσοτάκη μέσω ευρωψηφοδελτίου

Με διακύβευμα της κάλπης την πολιτική σταθερότητα, άρα και τη συσπείρωση των δυνάμεων, που τον στήριξαν στις διπλές εθνικές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε, όπως αποδεικνύεται, στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου, μέσω του οποίου η Νέα Δημοκρατία καλεί τους πολίτες να επαναβεβαιώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης, που έδωσαν στην κυβέρνηση, πριν από δέκα μήνες.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ανθρώπους με διαφορετικές διαδρομές, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και ισχυρή παρουσία της ομογένειας, στην οποία απευθύνεται ιδιαιτέρως η κυβέρνηση, έχοντας πλέον θεσπίσει την επιστολική ψήφο. Δίνοντας το στίγμα του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για ψηφοδέλτιο εμπειρίας, αλλά και ανανέωσης, ένα ψηφοδέλτιο «βαθιά εθνικό» και ταυτόχρονα «γνήσια ευρωπαϊκό»...

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ευρωεκλογές: Δείτε live την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας - Επίσημα υποψήφιος ο Φρέντι Μπελέρης

Το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ανακοινώνει αυτή την ώρα η Νέα Δημοκρατία. 
Την εκδήλωση παρουσιάζει η Αριστοτελία Πελώνη, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συνολικά 42 πρόσωπα συνθέτουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ
Στο Ωδείο Αθηνών όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση έφθασαν από νωρίς οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές...

«Πυρά» Θ. Καρτερού κατά Κασσελάκη: Οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, ελκυστικός για τους μεν, δεν είναι καθόλου ελκυστικός για τους δεν»
είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύει στην Αυγή ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός, σχολιάζοντας τη χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων του κόμματος στη διαδικασία διαμόρφωσης του ευρωψηφοδελτίου.
Στο άρθρο του ο κ. Καρτερός βάλλει κατά την εικόνα lifestyle που προβάλλει  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του ’23 γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα και στον πρόεδρό του» και τονίζει ότι «τους απωθεί, αντί να τους έλκει».
Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί «μονόχρωμος, σχεδόν μονοπρόσωπος». «Παντού και πάντα Κασσελάκης. Εξαφανισμένα τα όργανα. Και όταν κάπου-κάπου εμφανίζονται άλλοι, με διαφορετικό πολιτικό φορτίο και βιογραφικό, παριστάνουν τον Κασσελάκη», συμπληρώνει...

Κυρ. Μητσοτάκης: 20+1 πρωτοβουλίες ύψους 780 εκατ. ευρώ για την προστασία των ακτών και της θάλασσας

«Δεν υπάρχει οικονομική και κοινωνική ευημερία αν δεν βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση και το περιβάλλον. Και κυρίαρχο φυσικό στοιχείο ήταν, είναι και θα είναι το νερό. Στην εποχή της Κλιματικής Κρίσης, λοιπόν, το προστατεύουμε. Σε μία Ελλάδα πράσινη, αλλά και γαλάζια» 
τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του για την 9η διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς «Our Oceans» (OOC-9), που θα πραγματοποιηθεί 16-17 Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει για την προστασία των θαλασσών και των υδάτων μας πως αποτελεί: «Μία προτεραιότητα που παίρνει ισότιμα τη θέση της δίπλα στους άλλους εθνικούς στόχους», ενώ χαρακτηρίζει το φετινό «Our Ocean Conference» που φιλοξενεί η χώρα μας «Τη σημαντικότερη ετήσια διεθνή διοργάνωση για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και τη διαφύλαξη του αγαθού των νερών σε όλα τα πεδία»...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (15-04-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, αθλητικών και οικονομικών εφημερίδων...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αυτοταπείνωση

Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστοι μήνες για να έρθουν τα πάνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του φωτογενούς κ. Κασσελάκη.
Ο νέος αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατάφερε, χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίδραση, να καταρρίψει όλα τα ταμπού με τα οποία γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές Ελλήνων αριστερών.

Ποιο να πιάσεις και ποιο να αφήσεις.
  • Ο κ. Κασσελάκης αναγνώρισε την σημασία και τον ρόλο του τείχους που οικοδομεί η χώρα στα χερσαία σύνορα της Ευρώπης, στον Έβρο.
  • Τάχθηκε υπέρ του ΝΑΤΟ αναγνωρίζοντας τη σημαντική του συμβολή στον μεταπολεμικό και μεταψυχροπολεμικό κόσμο.
  • Υποστήριξε το Ισραήλ το οποίο παλεύει για την ύπαρξή του απέναντι στον ισλαμοφασισμό και τον βάρβαρο σκοταδισμό.
Αναρωτιέμαι πως αντιμετωπίζουν τα παλιά, προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρέμειναν στο...

50 χρόνια ανθεκτική (Νέα) Δημοκρατία

Το 2024 είναι η χρονιά αρκετών επετείων. 
Προσωπικά, με το έργο μου για την Αβασίλευτη του Μεσοπολέμου, επέλεξα να εστιάσω στην όχι πολύ γνωστή 1η -κατ’ άλλους 2η- Δημοκρατία του 1924.* Ωστόσο αναπόφευκτη είναι η σύγκριση εκείνου του πολιτεύματος με αυτό που εγκαθιδρύθηκε 50 χρόνια αργότερα, 50 χρόνια πριν από τις ημέρες μας: Εκείνη ήταν η περίοδος της θεσμικοπολιτικής αστάθειας. Των πολλών συνταγμάτων -που κουρελιάζονταν και στην εφαρμογή τους και στους όρους μεταβολής τους- και των άπειρων στρατιωτικών πραξικοπημάτων. Των διωγμών των αντιπάλων και της ακραίας γενικής ρευστότητας και ανασφάλειας. Στην παρούσα Δημοκρατία, αντίθετα, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου όλες οι συνταγματικές αναθεωρήσεις έγιναν σε συμφωνία με τη συνταγματική τάξη… Εκτροπές δεν υπήρξαν ούτε στις δύσκολες στιγμές της οικονομικής κατάρρευσης… Κάποιες αποκλίσεις από τη θεσμική νομιμότητα...

Προεκλογική περίοδος στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Οι εξελίξεις του τελευταίου 24ώρου έρχονται να προσθέσουν στο προεκλογικό κάδρο τις κλιμακούμενες γεωπολιτικές αναταράξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που καθιστούν τις όποιες βεβαιότητες παντελώς άκυρες.
Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση και παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τα όσα διαδραματίζονται στην ευρύτερη γειτονιά της χώρας, κινούμενη σε δύο άξονες
Αφενός, επιχειρεί να δηλώσει παρούσα στις πρωτοβουλίες, που θα αναπτυχθούν, μένοντας σταθερή στη θέση στήριξης σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη ανάρτηση του, αφετέρου προετοιμάζεται...

«Ζυγίζει» την απάντησή του στο Ιράν το Ισραήλ: Αυτοσυγκράτηση ζητούν οι ΗΠΑ - Αποφάσεις τα επόμενα 24ωρα

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις του το Ισραήλ για τη μορφή της απάντησης που θα δώσει στο Ιράν, όπως συζητήθηκε στο πολύωρο Πολεμικό Συμβούλιο της Κυριακής. 
Από την πλευρά του, το Ιράν ανέφερε στον ΟΗΕ πως ολοκλήρωσε την επίθεση του, ενώ οι ΗΠΑ ζητούν αυτοσυγκράτηση. Διπλωματικός μαραθώνιος για να αποφευχθεί μια γενικευμένη σύρραξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ, κατά τη συνεδρίαση του ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου εξετάστηκαν σειρά από αντίποινα που θα επιβληθούν στην Τεχεράνη μετά την επίθεση που πραγματοποίησε με μπαράζ από drone και πυραύλους κρουζ...

Εγκεφαλικό στον ΣΥΡΙΖΑ. Κασσελάκης κατά Ιράν, υπέρ Ισραήλ!

Η επανάσταση στο Ιράν ήταν η μοναδική λαϊκή επανάσταση μετά τη Γαλλική, όπου επαναστάτησε σύσσωμος ο λαός και όχι οι «επαγγελματίες επαναστάτες» ή οι πραξικοπηματίες στρατηγοί «επαναστάτες» του τρίτου κόσμου.
Πολλοί τότε χειροκροτήσαμε που έπεσε ο αιματοβαμμένος «Θρόνος του Παγονιού» με τη σκληρή δυναστεία των Παχλαβί. Παράλληλα κατηγορήσαμε το Ιράκ του Σαντάμ, που επιτέθηκε στη νεαρή επανάσταση πριν αυτή προλάβει να σταθεροποιηθεί και βγάλει τους πρώτους ανθούς της.
Βέβαια, με την κοσμική μας άποψη, θεωρούσαμε ότι την απολυταρχία του Σάχη θα αντικαταστήσει μια αστική ή έστω μια ελεύθερη λαϊκή δημοκρατία, και όχι η φασιστική σκοταδιστική απολυταρχία των μουλάδων. Αυτά ξέραμε, αυτές ήταν οι παραστάσεις της τότε εποχής...

Δυστύχημα στα Τέμπη: «Μιλήσαμε για μπάζωμα για να τους μπερδέψουμε»

Πίσω από το «μπάζωμα» των Τεμπών που εμπνεύστηκε ο επιστολογράφος του Ιησού κ. Βελόπουλος, συσπειρώθηκε το σύνολο του αυτοαποκαλούμενου δημοκρατικού τόξου.
Η λέξη «μπάζωμα» αποτέλεσε και αποτελεί την κορωνίδα του αφηγήματος για το «έγκλημα» και τη «συγκάλυψη» του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Αποτέλεσε και αποτελεί τον πολιορκητικό κριό εναντίον της κυβέρνησης, ενόψει των εκλογών για την Ευρωβουλή.
Το «μπάζωμα» αποτελούσε το εφαλτήριο πάνω στο οποίο σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στήριζαν την απογείωσή τους, στο πλαίσιο της κατάκτησης της περίφημης δεύτερης θέσης στις εκλογές του Ιουνίου του 2024. 
Και χρησιμοποιούμε παρελθόντα χρόνο, διότι μετά από την ανάρτηση του Νίκου Πλακιά στο Χ (Twitter), όλα παίρνουν τις πραγματικές τους διαστάσεις. 
Ο κ. Πλακιάς που στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχασε τις δίδυμες κόρες του, ανέφερε στην...

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

«Τι ακολουθεί;» μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Μία πρώτη ανάλυση των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή επιχειρεί το Sky News ενώ τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στην περιοχή μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή. 
Μετά την ανακοίνωση ότι η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ολοκληρώθηκε και ότι νέα επίθεση θα είναι πιο σκληρή, το Τελ Αβίβ να ανακοινώνει από την πλευρά του ότι θα δώσει σκληρή απάντηση, το εύλογο ερώτημα που τίθεται, είναι τι ακολουθεί. Η ανάλυση φέρει την υπογραφή του απεσταλμένου του Sky News στις ΗΠΑ, Μαρκ Στόουν.
«"Τι έπεται;" Είναι μια ερώτηση που έχει τεθεί με αγωνία πάρα πολλές φορές...

Δεν υπάρχει κόμμα ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει κόμμα Κασσελάκη

Ο Κασσελάκης έχει βάλει «κάτω» τον ΣΥΡΙΖΑ, τις δοξασίες, τις ιδέες, τις προκαταλήψεις του, τις ταξικές εμπάθειές του, και τις χτυπάει σαν χταπόδι.
Αγόρασε στα 36 του διαμέρισμα 1,8 εκατομμυρίων ευρώ (καλά να είναι να το χαίρεται με τον σύζυγό του) μετά από «σκληρή δουλειά», και σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα τρολ του στο διαδίκτυο τρέχει να τον δικαιολογήσει. Δεν βλέπουν καμία ταξική ασυμβατότητα!
Και εις εξισορρόπισιν ξαναθυμήθηκαν τα ακίνητα του Μητσοτάκη, που είναι και κληρονομημένα. Αλλά και αν ο Μητσοτάκης δεν θα δικαιολογεί φταίει η Βουλή που δε τα ξεψαχνίζει, όχι ο ίδιος. Θυμήθηκαν επίσης και τα ακίνητα της Μαρέβας, μετά από μια επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα που καθιέρωσε ένα brand name στην ένδυση. Αλλά για το 1.8 εκ. κουβέντα! ...

Ανάλυση Sky News: Χωρίς προηγούμενο η ευθεία επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ - Γιατί η Τεχεράνη επέλεξε να χτυπήσει με drones

Χωρίς προηγούμενο χαρακτηρίζει το Sky News αλλά και αρκετά μέσα ενημέρωσης την ευθεία επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή με περίπου 200 drones και πυραύλους
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή για την περιοχή της Μέσης Ανατολής μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου» ξεπερνώντας ακόμα και το ερώτημα «και τώρα τι;» και το «γεωπολιτικό άγχος» που δημιουργήθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς με τους εκατοντάδες νεκρούς.
Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα drone αναχαιτίστηκαν και παρά το γεγονός ότι...

Ένταση στη Θράκη: Μουσουλμάνοι έδιωξαν τον ψευτομουφτή από τζαμί – Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ - Τι προκάλεσε την οργή τους

Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αντέδρασε στις πολιτικές της Τουρκίας και αποφάσισε να διώξει εν μέσω μεγάλης έντασης τον ψευτομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα από το Τέμενος της Σμίνθης.
Όπως μεταδίδει το pameevro.gr, ο ίδιος επιχείρησε στην προσευχή της Παρασκευής να επιβάλει στους πιστούς μουσουλμάνους τον Ιμάμη της επιλογής του και για τον λόγο αυτό προκλήθηκε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να παρέμβει η ΕΛ.ΑΣ για να ηερμήσουν τα πνεύματα...

Εκατοντάδες drones και πύραυλοι κατά του Ισραήλ - Αναχαίτιση από το «σιδερένιο θόλο» - Νετανιάχου: Θα απαντήσουμε - Live Όλες οι Εξελίξεις

Δεκάδες drones απογειώθηκαν λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ από βάσεις του Ιράν με σκοπό να πλήξουν στόχους στο Ισραήλ, με τον πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου, να δηλώνει πως η απάντηση θα είναι «ευθεία και άμεση».
Πρόκειται για την πρώτη ευθεία επίθεση που εξαπολύει το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, κάτι που κάνει τους ειδικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.
01:30 Iρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ: Ολοκληρώθηκε η απάντηση προς το Ισραήλ
Σε δημοσίευση μέσω Τwitter προχώρησε η Iρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, λέγοντας πως ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αντίδρασης του Ιράν κατά του Ισραήλ, προειδοποιώντας ωστόσο πως η επόμενη απάντηση θα είναι πολύ σοβαρή, εάν το Ισραήλ κάνει κάποιο «λάθος»...

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 14 Απριλίου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 14 Απριλίου 2024...

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (13-04-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, αθλητικών και οικονομικών εφημερίδων...

Μπάιντεν σε Ιράν: Μην το κάνετε - Αργά ή γρήγορα η Τεχεράνη θα επιτεθεί στο Ισραήλ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Παρασκευή, ότι αναμένει το Ιράν να αναλάβει «σύντομα» δράση, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ιρανικές απειλές για αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, και κάλεσε την Τεχεράνη να μην επιτεθεί.
«Δεν θέλω να δώσω εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά περιμένω αυτό να είναι σύντομα», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος απάντησε επίσης σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στην Τεχεράνη: «Μην το κάνετε!», τόνισε.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης: «Είμαστε αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση του Ισραήλ. Θα στηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε στην υπεράσπιση του Ισραήλ και το Ιράν δεν θα τα καταφέρει»...

Άλλη μία «παράδοξη» συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Στην πολιτική αντιπαράθεση, σε μία χώρα με μακρά παράδοση εντάσεων που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, φαντάζομαι πως είναι λίγα τα πράγματα που θα μπορούσαν να μας εκπλήξουν. 
Κατανοητό και ανθρώπινο αφού από την έκβαση των εκλογών εξαρτώνται πολλά, μεταξύ των οποίων και οι ηγεσίες του κομμάτων.
Αυτή είναι μία προσέγγιση, μία παραδοχή, την οποία όλοι λίγο ή πολύ την έχουμε αποδεχτεί, γι’ αυτό και πολλοί συμπολίτες μας δεν δίνουν πια μεγάλη σημασία στο τι λέγεται...

Οι ευρωεκλογές ως καταλύτης νέας μεταρρυθμιστικής πορείας

Από τις εθνικές εκλογές του ’23, όταν οι πολίτες επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη, δεν έχει περάσει «αιώνας» - κατά πως αισθάνεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να δικαιολογήσει την τζούφια φωτοβολίδα για πρόωρες εκλογές - αλλά είναι αλήθεια ότι πέρασε ένα πυκνό χρονικό διάστημα με σημαντικές αστοχίες, αλλά και με πολλές μεγάλες και μικρές «νίκες» οι οποίες όμως δεν καταγράφονται με τους συνήθεις όρους, επικοινωνιακού κουρνιαχτού.
Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές παράγουν αποτελέσματα και συντείνουν, εννοείται συνδυαστικά μαζί με άλλους παράγοντες, στην εικόνα που διαμορφώνεται λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές.  Η ευκρινής παρουσίαση στους πολίτες των θετικών αλλαγών, που επήλθαν καθώς  και ένα ευσύνοπτο σχέδιο για επόμενα μεταρρυθμιστικά...

ΔΕΗ: Από την Αδριατική ως τη Μαύρη Θάλασσα με το νέο brand... «ppc»

Στο διεθνή επιχειρηματικό στίβο, ένα εταιρικό λογότυπο δεν είναι απλά ένα λογότυπο. Αντικατοπτρίζει τη δύναμη της μάρκας, τη διεθνή της εικόνα, την αναγνωρισιμότητά της και κυρίως την ισχύ της χώρας καταγωγής της επιχείρησης.
Στο παγκοσμιοποιημένο μας κόσμο, το logo ενός προιόντος ή μιας υπηρεσίας διαφημίζει τη χώρα απ’ όπου προέρχεται, είναι πρεσβευτής της και εμπάσει περιπτώσει κάτι πολύ παραπάνω από μια ομιλική ταυτότητα.
Το γεγονός ότι οι λογαριασμοί ρεύματος που θα κρατάνε στο εξής στα χέρια τους οι 3 εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ στη Ρουμανία, θα φέρουν το νέο λογότυπο PPC, (δηλαδή Power Public Company, όπως η μετάφραση του «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού»), σημαίνει ότι το brand name ΔΕΗ, άρα και της Ελλάδας, μπαίνει στα ρουμανικά σπίτια...

Η προσγείωση με την επαναφορά των «γκρίζων ζωνών» και το πρώτο crash test

Τη λεπτή ισορροπία της διατήρησης του ήπιου κλίματος ενόψει και της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα αλλά και της συνέχισης άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας παρά τις «ενστάσεις» και απειλές της Τουρκίας, αναζητεί η Αθήνα, μετά την εμπλοκή που υπήρξε με την αντίδραση της Τουρκίας στην αναγγελία ίδρυσης Θαλάσσιου Πάρκου στο Αιγαίο.
Με την απειλητική ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, επαναφέροντας μάλιστα και τις διεκδικήσεις των «γκρίζων ζωνών» δεν επιβεβαίωσε απλώς ότι τίποτε δεν άλλαξε στην αναθεωρητική ατζέντα της Τουρκίας, παρά τα χαμόγελα και τη σχεδόν μηδενική ένταση στο Αιγαίο, αλλά αποκαλύπτει και τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία εκλαμβάνει τη διαδικασία επαναπροσέγγισης με τη χώρα μας...

Αγώνας δρόμου για τις Ευρωεκλογές – Διασταυρώνουν τα ξίφη τους τα κόμματα

Δύο μήνες απομένουν για τις Ευρωεκλογές και τα κόμματα διανύουν αγώνα δρόμου, ενώ παράλληλα διασταυρώνουν τα ξίφη τους. 
«Εθνικές κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας, το 2027, οπότε και θα κριθεί από τους πολίτες» 
ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.
«Οι ευρωεκλογές είναι μια εθνική κάλπη, θα βγούνε και πολιτικά συμπεράσματα. Αν ξαναφουντώσει αυτό το κίνημα της αντισυστημικότητας με κόμματα που κινούνται σε ένα μίγμα μηδενισμού ασυναρτησίας και λαϊκισμού, δεν είναι καλό για...

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Όλες οι αλλαγές στη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ

Στην Ολομέλεια της Βουλής έχει ανοίξει η συζήτηση αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας - Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», η οποία και θα ολοκληρωθεί σήμερα.
Το νομοσχέδιο έχει σκοπό να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες ώστε η μεταρρύθμιση του συστήματος να αναδείξει στο μέγιστο βαθμό ένα ελκυστικό σύστημα υγείας, δήλωσε στη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Πρόκειται, όπως είπε ο υπουργός, για μέτρα που υλοποιούν με επιτυχία οι άλλες χώρες της ΕΕ, όμως η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες που έχουν απομείνει και αρχίζει να τα υλοποιεί τώρα...

Τα... σκανδαλιάρικα μηνύματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll

Οι δημοσκοπήσεις παρά την όποια φθορά της κυβέρνησης "παράγουν" συνεχώς νέα δεδομένα, τα οποία χρήζουν βαθύτερης ανάλυσης, στην τελική ευθεία προς τις Ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, η διαφορά μεταξύ της πρώτης Νέας Δημοκρατίας και του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ στις 17,1 μονάδες, δεν αποτελεί φυσικά είδηση, ούτε μάλιστα και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα να... υπερπηδήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να ανησυχεί ακόμη και για την τρίτη θέση, καθώς ανεβαίνει ο Βελόπουλος και σιγά σιγά ο Ανδρουλάκης θα νιώθει την...

Toncoin: Πού οφείλεται το ράλι του crypto που σχετίζεται με το Telegram

Το Toncoin γνωστό ως Open Network που συνδέεται με τη δημοφιλή εφαρμογή Telegram ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση το Cardano και σημειώνει ράλι 35% σε εβδομαδιαία βάση.
Το κρυπτονόμισμα πλέον κατατάσσεται στα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, αφού η τιμή διαπραγμάτευσης του $TON αυξήθηκε κατά 35% την περασμένη εβδομάδα.
Το πρόσφατο ράλι του Toncoin σύμφωνα με πολλούς συνδέεται επίσης με εικασίες ότι το Telegram θα μπορούσε σύντομα να επιδιώξει μια δημόσια εγγραφή.
Ωστόσο, η σχέση του κρυπτονομίσματος με την εφαρμογή messenger είναι περίπλοκη...

Αυξάνεται η αλαζονεία και ο επιθετικός τρόπος του κ. Κασσελάκη

«Αρκεί να δει κανείς άλλη μια συνέντευξη του κ. Κασσελάκη για να διαπιστώσει ότι αυξάνεται και η αλαζονεία του και ο επιθετικός τρόπος με τον οποίο μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πιέζεται να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις»
αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο Mega.
«Κάθε φορά πάντως που αναφέρεται στα της οικονομίας και στο που θα βρει τα χρήματα για να εφαρμόσει το πρόγραμμα των 40 δισ. που έχει ανακοινώσει, οι οικονομολόγοι θα πρέπει να απομακρύνονται από τις τηλεοράσεις», προσθέτουν.
Και συμπληρώνουν:...

Από πού… αγοράζει αισιοδοξία ο Κασσελάκης; - Το πρόβλημα του Ανδρουλάκη

Ο τρόπος να τα βλέπεις όλα ρόδινα! 
Δεν ξέρουμε από πού… αγοράζει αισιοδοξία ο Στέφανος Κασσελάκης να αγοράσουμε κι εμείς, αλλά χθες δήλωσε ότι μέσα σε δυο μήνες μπορούν όλα να ανατραπούν. Με τα δεδομένα που, όπως είπε, παρατηρεί σήμερα είναι εφικτό ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. 
Ε, και αυτό να μη γίνει τώρα, θα γίνει στις εθνικές.
Και αυτά ενώ χθες σε μια ακόμη δημοσκόπηση κατεγράφη η χαοτική διαφορά του κόμματός του από τη ΝΔ. Πρόκειται για την Opinion Poll, που εντοπίζει τη διαφορά στις 17 μονάδες. Περίπου το ίδιο ποσοστό αποδίδουν και οι υπόλοιπες δημοσκοπικές εταιρείες, τα αποτελέσματα των οποίων στέκουν σαν τα …σβησμένα κεριά του Καβάφη, για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.
Όχι φυσικά, δεν τα κάνει όλα καλά η ΝΔ για να διατηρεί αυτή την απόσταση. Μάλλον τα κάνουν όλα λάθος οι άλλοι δύο...

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ισχυρό προβάδισμα 17,1 μονάδων της Ν.Δ. – Η «μάχη» για τη δεύτερη θέση (κάρτες)

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση. 
Σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Action 24, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 17,1 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην εκτίμηση ψήφου.
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι τρίτο, ενώ ακολουθούν στην τέταρτη θέση η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ στην πέμπτη.
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση η Νέα Δημοκρατία προηγείται με...

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης από Βίλνιους: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η φυσική πύλη εισόδου για την ενέργεια από νότο σε βορρά

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακή πύλη, στις μεταφορές και στα logistics στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Για τον σημαντικό ρόλο που έχει η Ελλάδα ως ενεργειακή πύλη, στις μεταφορές και στα logistics στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με πρωταγωνιστή το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής των Τριών Θαλασσών στο Βίλνιους στη Λιθουανία.
«Όπως ξέρετε η Ελλάδα είναι επίσημο μέλος της πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών από...