Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Εκλογικό συναγερμό σήμανε ο Μητσοτάκης: «Οι κάλπες πλησιάζουν» [Video]

Στους τομεάρχες της ΝΔ απευθύνθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας σφοδρή κριτική στα λάθη της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα τόσο της οικονομίας όσο και στα εθνικά ζητήματα.

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε τον κομματικό μηχανισμό σε ετοιμότητα απέναντι στο ενδεχόμενο των εκλογών που πλησιάζουν όπως είπε, κηρύσσοντας ανεπίσημα μια... μακρά προεκλογική περίοδο. 
Μιλώντας για τις εκλογές που έρχονται σημείωσε «Έρχονται εκλογές κάθαρσης. Οι κάλπες και οι εκλογές πλησιάζουν. Θα είναι εκλογές κάθαρσης. Η χώρα διψάει για αλήθεια. Η ΝΔ βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα».
Μεταξύ άλλων ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών επισημαίνοντας όχι μόνο τη διγλωσσία της κυβέρνησης, αλλά και την ανικανότητα να ασκήσει πιέσεις για την άμεση επιστροφή τους.
Ειδικότερα σημείωσε: «Είναι σημαντικά τα εθνικά μας ζητήματα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι αυτή την ώρα. Και μαζί μας να είναι ενωμένη και η ομογένεια. Απαιτείται ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα και μια κυβέρνηση που να μπορεί να διαβάζει τις κρίσης.
Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και στο Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «αλαλούμ» στην κυβέρνηση και για την αδυναμία της να χαράξει κοινή εξωτερική πολιτική, κάτι που όπως τόνισε είναι πια επικίνδυνο.
«Στο ζήτημα των Σκοπίων η κυβέρνηση θυμίζει Βαβέλ. Αδυνατεί να διατυπώσει ενιαία γραμμή. Στα υπόλοιπα ζητήματα της αρμοδιότητάς του ο κ. Καμμένος εμφανίζεται μόνο για να κάνει δηλώσεις και να πετάει λάσπη.
Αποδεικνύονται λίγοι, όμως όταν μιλάμε για τα εθνικά μας θέματα το λίγος σημαίνει επικίνδυνος».
Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός στην κριτική του απέναντι στην συγκυβέρνηση και στην πολιτική τακτική που χρησιμοποιεί καταγγέλλοντας την εμμονή της με την εξουσία, αλλά και την προσπάθεια να «εξοντώσει» τους πολιτικούς της αντιπάλους με σκευωρίες. Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μην χάσει την εξουσία. Κάνει από τώρα τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της και να αποφύγει την οριστική συντριβή.
Στο όνομα όμως του μικρού και ταπεινωτικού κομματικού τους συμφέροντος τραυματίζουν την Δημοκρατία. Δηλητηριάζουν τις σκέψεις των πολιτών. Και πότε με σκευωρίες και πότε με λαϊκίστικες κορώνες προκαλούν. Ήταν είναι και θα είναι σύμμαχοι στο κυνήγι της εξουσίας».

Υπόθεση Νovartis

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση τόνισε, με αφορμή και τα γεγονότα στην Προκαταρκτική, ότι η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτή είναι γυμνή. «Τα χθεσινά ευτράπελα που έγιναν στη Βουλή έφεραν σύσσωμη την Αντιπολίτευση απέναντί της. Εμείς θέλουμε τα πάντα να έρθουν στο φως.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρύβει τους «προστατευόμενους μάρτυρες» με σκοπό να επιστρέψει ο φάκελος στη Δικαιοσύνη, όπως είχε προσχεδιάσει. 
Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αυτοί που δεν τιμολόγησε τα φάρμακα και η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: