Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα στις Καστανιές

Ακόμη και για τουρκική πρόκληση την ώρα της συνάντησης Τσίπρα-Καμμένου είναι έτοιμες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μια και κανείς δεν ξεχνά ότι η ενέδρα στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς στήθηκε στην διάρκεια της ενθρόνισης Κουβέλη!

Στο μεταξύ όπως μεταδίδει το thrakinea.gr σε συναγερμό τέθηκαν ελληνικές αρχές, ξημερώματα Τρίτης, όταν ένας Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές. 
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πολίτης ξεκίνησε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα...
 
Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, όμως ο πολίτης δεν σταμάτησε, ούτε όταν έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες. 
Ο πολίτης δεν σταμάτησε ούτε όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος και τελικά παραδόθηκε στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο των Καστανεών, αφού προηγουμένως πιθανότατα αισθάνθηκε ότι είναι ασφαλής, καθώς κοντοστάθηκε αρκετά λεπτά πριν παραδοθεί. Άμεσα η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το τι έχει συμβεί.
Ο Τούρκος πολίτης, αφού συνελήφθη από τους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε άμεσα από το τελωνείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και δήλωσε Κουρδικής καταγωγής, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα. Πάνω του βρέθηκε διαβατήριο, δεν διαθέτει όμως βίζα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επάγγελμα είναι ψυκτικός, ενώ η ηλικία του δεν έχει γίνει γνωστή, δεν αποκλείεται όμως να είναι κοντά στα 40. Το πραγματικό ρεπορτάζ συνεχίζεται.
Στις 18 Μαρτίου 2018 υπήρξαν αναφορές ότι οι τούρκοι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν δυνατούς προβολείς για να φωτίζουν τα ελληνικά φυλάκια με στόχο την τύφλωση της Ελληνικής Συνοριακής Φρουράς.
Η τύφλωση του αντιπάλου με δυνατό εστιασμένο φως συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία της ήπιας ισχύος (παθητικής επιθετικότητας) στον τομέα του ψυχολογικού πολέμου. Ο απώτερος σκοπός είναι η πτώση του ηθικού (κάμψη της θέλησης, δημιουργία ψυχολογικής έντασης) του αντιπάλου. Επιπροσθέτως η αποτελεσματικότητα των τακτικών ήπιας ισχύος του ψυχολογικού πολέμου ενισχύεται όσο δεν υπάρχει καμία άμεση αντίδραση από την άλλη πλευρά, όπως μια αποτελεσματική διπλωματική αντίρροπη δύναμη.


ΕΚΤΑΚΤΟ: 
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι πολίτες που πέρασαν στο Ελληνικό έδαφος είναι τέσσερις..!
Τρεις παραδόθηκαν στο φυλάκιο μας, ο ένας διέφυγε και συνελήφθη αργότερα από την Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: