Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Κρίμα για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη

Όλα κατανοητά, αλλά να φτάνει σε σημείο το «αφήγημα» του ΠΑΟΚ να αμφισβητεί τις προθέσεις του Πρωθυπουργού είναι… αμαρτία!

Ολοένα και δυσκολεύει η κατάσταση γύρω από τον ΠΑΟΚ. 
Η έκθεση Κομίνη μάλιστα μοιάζει με την χαριστική βολή, καθώς ο έμπειρος ρέφερι όπως αναμένονταν βρήκε τον τρόπο να «ντριμπλάρει» την πίεση των ημερών. 
Επιμένει αποκλειστικά σε όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνα, και κάπως έτσι η βασική υπερασπιστική γραμμή του Δικεφάλου για όσα συνέβησαν το βράδυ της 11ης Μαρτίου πηγαίνει περίπατο...
Πλησιάζοντας προς την απόφαση σε πρώτο βαθμό, οι πιθανότητες δεν είναι καλές. Φυσικά υπάρχει ο δεύτερος βαθμός, υπάρχει το διαιτητικό δικαστήριο, ακόμη και το CAS αν χρειαστεί. Ο οργανισμός ΠΑΟΚ χρήμα διαθέτει. Ψυχραιμία δεν διαθέτει για να ρίξει τους τόνους. Και αυτή η επιλογή μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική, για τον ίδιο. Γιατί σε αυτή τη χρονική συγκυρία ο Δικέφαλος έπρεπε να μετρά τους φίλους του, και όχι να τους πακετάρει και εκείνους μαζί με τους υπόλοιπους στα δριμύ «κατηγορώ» του σε βάρος του κατεστημένου που καταδιώκει τον ίδιο αλλά και ολόκληρη την Θεσσαλονίκη.
Είναι τουλάχιστον αχαριστία να υπάρχουν παράπονα από τη σημερινή Κυβέρνηση. 
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ότι μπορούσε, μέχρι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ φωτογραφήθηκε. 
Ο σύντροφος Πάνος Καμμένος έδειξε στους Ολυμπιακούς το μεσαίο του δάχτυλο, ενώ το κόμμα του αποκάλεσε τους ερυθρόλευκους «εγκληματική ομάδα». Ο Κοντονής ήταν «στρατιώτης» της εξυγίανσης μέχρι να πάρει προαγωγή. Ο δε Βασιλειάδης που έχει την ατυχία να είναι εκείνος τώρα που τρέχει και δεν φτάνει, έγινε περίγελος από τον περσινό τελικό του Βόλου και έπειτα. 
Να θυμηθούμε τις περίφημες «απαγορεύσεις μετακίνησης» που τον έκαναν ρεζίλι κάθε Κυριακή; Ή μήπως εκείνη την «απαγόρευση» για τους οπαδούς της ΑΕΚ στη κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα, μια ημέρα πριν την έφεση του ΠΑΟΚ για την τιμωρία του στο ματς με τον Ολυμπιακό; Άδικο λοιπόν το παράπονο για την Κυβέρνηση, αλλά και ενδεικτικό της σύγχυσης.

Για τη Νέα Δημοκρατία πάλι δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε καθώς όντως φαίνεται να έχει θέματα με τον Ιβάν ο οποίος βεβαίως φρόντισε να δηλώσει δημόσια ότι αποκλείεται να υπάρξει άλλος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός, και ότι στο πρόσωπο του Τσίπρα βλέπει τον Έλληνα Πούτιν. Η συγκεκριμένη παράταξη όμως είναι αντιπολίτευση. Δεν νομοθετεί και δεν αποφασίζει. Αφήστε που εκτός των άλλων έχει ευρωβουλευτή τον Θόδωρο Ζαγοράκη ο οποίος μπορεί να στηρίζει τον Ιβάν, αλλά δεν τον είδαμε να θέλει να πάρει και αποστάσεις από την παράταξη του. Γιατί δεν πάνε οι φίλοι του ΠΑΟΚ στον «Τεό» να κάνουν τα παράπονα τους, και απλώς «χάλασαν» ένα διήμερο του αντιπροέδρου Άδωνη στη Θεσσαλονίκη; Γιατί ο ίδιος παραμένει ευρωβουλευτής ενός κόμματος που εναντιώνεται στον Δικέφαλο;

Και με την ευκαιρία, κάτι ενδιαφέρον: Οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν μηνιαίο μισθό 8.484 ευρώ και μία γενναία μηνιαία αποζημίωση που φτάνει έως και τα 24.164 ευρώ για μισθούς των συνεργατών τους. Επιπλέον παίρνουν 307 ευρώ ανά ημέρα (μη φορολογητέα) για να καλύπτουν τα έξοδά τους κατά τις περιόδους των κοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων τους. Εκτός από τα παραπάνω, οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν την Αποζημίωση Γενικών Εξόδων, ένα εφάπαξ καταβαλλόμενο ποσό που ανέρχεται στα 4.342 ευρώ μηνιαίως και είναι επίσης μη φορολογητέο. Αυτή η αποζημίωση αποσκοπεί κυρίως στην κάλυψη εξόδων στα εθνικά γραφεία των ευρωβουλευτών, σκοπός των οποίων είναι να αναπτύξουν επικοινωνία με τους Ευρωπαίους πολίτες και να τους φέρουν πιο κοντά στις πολιτικές αποφάσεις των Βρυξελλών. Κάνατε λογαριασμό, ή μήπως να βοηθήσουμε;

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Διότι διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες πως τέλος πάντων η δίωξη του Ιβάν Σαββίδη είναι πολιτική, και ότι ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός καταλαβαίνει πως o στόχος όλης αυτής της ιστορίας είναι η εξόντωση του ιδιοκτήτη του, από τα «κέντρα εξουσίας». 
Του ανθρώπου που με τις επιχειρηματικές του κινήσεις κρατά όρθια τη Θεσσαλονίκη. Τώρα πως ακριβώς τα «κέντρα» του πέρασαν το περίστροφο στη ζώνη, δεν το ξεκαθαρίζουν οι… τιμητές του αφηγήματος, αλλά λίγη σημασία έχει. Το σοβαρό είναι πως άνθρωποι που πριν από μερικούς μήνες έγραφαν κάθε Κυριακή σε διαιτητές πως «τελείωσαν», προσπαθούν να δώσουν πολιτική χροιά στο «εσύ τελείωσες» του Λιούμπος Μίχελ προς τον Κομίνη. Πως φτάνουν σε σημείο να αμφισβητούν τον ρόλο του Πρωθυπουργού Αλέξη που έδωσε στον ΠΑΟΚ ως και την ευχή του, για την κατάκτηση του τίτλου. 
Και ο Πρωθυπουργός Αλέξης την πάτησε μια φορά από το ποδόσφαιρο. Τότε που τα έβαλε με τον Παναθηναϊκό και το γήπεδο στον Βοτανικό, για να προστατεύσει τους Κορμοράνους. Άλλη φορά δεν… έχει. Πόσο μάλλον σε περίοδο που θέλοντας και μη πλησιάζουν πια οι εκλογές. Θα τα πει προφανώς αναλυτικά το απόγευμα στον σύντροφο Καμμένο που θα τον συναντήσει για να τον ενημερώσει για πολλά και διάφορα. Ίσως και για το νέο πρόγραμμα του Epsilon.

Διονύσης Δελλής
to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: