Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ο Λουράντος, ο Θύμιος και τα νέα «εκλογικά κέντρα» του Αλέξη

Την Άνοιξη του 2014 όλοι σχεδόν γνώριζαν ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2015 θα γινόντουσαν εκλογές. 
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση τότε είχαν προαναγγείλει ότι δεν θα ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας όποιον και αν πρότειναν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.

Ήταν ξεκάθαρο ότι μοναδικός στόχος ήταν η εξουσία. 
Είχαν υποσχεθεί και υπόσχονταν τα πάντα στους πάντες. Από το σκίσιμο του μνημονίου μέχρι την ακύρωση όλων των νόμων και των ρυθμίσεων είτε στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της χώρας είτε...
στο πλαίσιο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Μια εκ των παρεμβάσεων που θα ακύρωναν οι του ΣΥΡΙΖΑ άμα τη έλευση στην εξουσία ήταν και αυτή που αφορούσε στα φαρμακεία. Αποτέλεσμα, οι φαρμακοποιοί, ή πιο συγκεκριμένα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί τους να έχουν ανέβει στα κάγκελα, καταγγέλλοντας την τότε κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τότε πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντο, ο οποίος δήλωνε τον Μάρτιο του 2014, απευθυνόμενος στην τότε κυβέρνηση ότι «11.000 θα γίνουν ο τάφος σας» για να προσθέσει εν συνεχεία ότι τα 11.000 αυτά φαρμακεία θα μετατραπούν σε «εκλογικά κέντρα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Καληνύχτα σας, κύριοι υποστηρικτές ιδιωτικών συμφερόντων, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ» ήταν το επίστεγασμα των δηλώσεών του μέσω των οποίων παρακινούσε φαρμακοποιούς και άλλους συναφείς κλάδους να καταψηφίσουν την κυβέρνηση στις εκλογές που θα γίνονταν.
Ήταν Δεκέμβριος του 2017 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέθετε την τροπολογία για την απελευθέρωση των φαρμακείων με τον κ. Λουράντο να καταγγέλλει αυτή τη φορά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για «εξαπάτηση».
Τόνιζε ΄δε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί ότι δεν θα απελευθερωθεί ο κλάδος των φαρμακείων κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά και ότι δεν επρόκειτο να επιτρέψει την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σούπερ-μάρκετ δηλώνοντάς του πως «Ούτε 1 στο εκατομμύριο να πάει το φαρμακείο σε ιδιώτες».

Σήμερα πλέον έχει ο Θύμιος Λυμπερόπουλος. 

Ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών, των ταξιτζήδων που επί σειρά μηνών επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα εξυμνεί τους Αλέξη Τσίπρα και Χρήστο Σπίρτζη για την προσπάθειά τους να θέσουν περιορισμούς και να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τη λειτουργία εταιρειών όπως η Beat.
«Έχει φάει τον πόλεμο της ζωής του, μόνο εγώ ξέρω τι έχει περάσει για το νόμο αυτό» δήλωνε για τον Χρήστο Σπίρτζη λίγες ώρες μετά τις αναφορές του περί αγανακτισμένων ταξιτζήδων «που σε λίγο θα πυροβολούν χωρίς να σημαδεύουν».
Είναι σαφές πως ο Θύμιος Λυμπερόπουλος έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκθιάζοντας τα στελέχη της και κυρίως τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που ο Χρηστος Σπίρτζης κατέθεσε στη Βουλή και το οποιο ο πρόεδρος των ταξιτζήδων υπερασπίζεται με όλους τους τρόπους
Το ζήτημα όμως είναι ότι η παρούσα συγκυβέρνηση έχει δει΄ξει ότι είναι αδίστακτη. Όπως μάλιστα δηλώνουν και κάποιοι ταξιτζήδες κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το νομοσχέδιο να λάβει τη μορφή νόμου, να γίνουν εκλογές και αν τύχει και κερδίσουν πάλι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αλλάξει και πάλι.
«Είναι ικανοί για όλα» αναφέρουν οι πιο καχύποπτοι και γι αυτό ξεκαθαρίζουν πως αυτοί δεν θα κάνουν τα ταξί εκλογικά κέντρα. Δεν είναι κακό να ακούσουν και αυτοί την πλευρά οι συνδικαλιστές του συνδέσμου των ταξί. Δεν θα ήταν κακό να απευθυνθούν και στον κ. Λουράντο για διευκρινίσεις.

Πάντως η Ν.Δ. διά στόματος ενός Καραμανλή, το όνομα του οποίου επικαλείται ο κ. Λυμπερόπουλος ήταν ξεκάθαρος στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος, αφού πληροφορίες έγκυρες αναφέρουν ότι τόνισε πως δεν θα ψηφιστεί επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και δεν θα γίνουν δεκτοί εκβιασμοί από συνδικαλιστές.


Του Τασου Ευαγγελίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: