Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Χείμαρρος οργής για τη Μακεδονία: 1.500.000 Έλληνες διαδήλωσαν κατά των Εθνομηδενιστών που κυβερνούν [Photo & Video]


Πρωτοφανές σε όγκο για τα μεταπολιτευτικά χρονικά της σύγχρονης ιστορίας είναι το σημερινό συλλαλητήριο στο Κέντρο της Αθήνας για τη Μακεδονία, καθώς κοντά στο 1.500.000 πολίτες από όλη την Ελλάδα πλημμύρισαν το Σύνταγμα και όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από αυτό, σε μια τεράστια ακτίνα που εκτείνεται από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας ως την οδό Σταδίου, τη Φιλελλήνων, τη Μητροπόλεως και την λεωφόρο Αμαλίας,από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός...

Το μεγαλιώδες συλλαλητήριο της Αθήνας, με τη συμμετοχή λαού που ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες των διοργανωτών, αναμένεται πλέον να παίξει καταλυτικό και ρυθμιστικό ρόλο στις αδέξιες και εθνομηδενιστικές κυβερνητικές διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό,οι οποίες είναι πλέον ολοφάνερο ότι αποδοκιμάζονται πλήρως από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Σχεδόν από τα ξημερώματα, χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας ταξίδεψαν με πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία για να βρεθούν στη μεγάλη διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, οι εικόνες της οποίας έκαναν (και συνεχίζουν) τον γύρο του κόσμου.
Νωρίς το πρωί έφτασαν στον Πειραιά από την Κρητη με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, ενώ κατέβηκαν στον Πειραιά ψάλλοντας τον Εθνικό Υμνο και τραγουδώντας το Πότε θα κάνει ξαστεριά.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη τα πρώτα τουριστικά λεωφορεία με προορισμό την πρωτεύουσα. Οι αναχωρήσεις λεωφορείων συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Λίγο μετά τις 5 το πρωί αναχώρησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου εννέα λεωφορεία του τουριστικού γραφείου. Μεγάλος αριθμός λεωφορείων αναχώρησε από τους Αμπελόκηπους και το Ωραιόκαστρο. Μέχρι τις 6 είχαν περάσει από τα διόδια των Μαλγάρων περισσότερα από 80 λεωφορεία.
Με σύνθημα «Μίκη αλλάζεις την ιστορία», έγινε δεκτός από το πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης στην εξέδρα του συλλαλητηρίου, λίγο μετά τις 2.30.
Ο παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτης πέρασε μέσα από τον διάδρομο που του άνοιξαν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου και, έπειτα από τους θερμούς εναγκαλισμούς με εκπροσώπους μακεδονικών και κρητικών συλλόγων, πήρε τον λόγο μέσα σε αποθέωση από το πλήθος.
Η ιστορική ομιλία του προκάλεσε ρίγη συγκίνησης: «Αδέρφια μου φασίστες, ρατσιστές, αναρχικοί, τρομοκράτες, τραμπούκοι. Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ» ανέφερε ο μουσικοσυνθέτης στο ξεκίνημα της ομιλίας του, στέλνοντας ένα ενωτικό μήνυμα, την ώρα που, κάτω από την εξέδρα, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές τον επευφημούσαν, φωνάζοντας: «Μίκη αλλάζεις την ιστορία».
«Έμαθα να μιλώ με λόγια σταράτα και ασυμβίβαστα, όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ. Να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή, με κάθε θυσία και σε ευχαριστώ γι’ αυτό» απάντησε στον κόσμο ο μεγάλος Έλληνας μουσουργός, σκορπώντας ενθουσιασμό στο αναρίθμητο πλήθος που τον άκουγε και τον παρακολουθούσε.
«Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική» έστειλε μήνυμα ο Μίκης Θεοδωράκης, για να κλείσει την ομιλία του με τη φράση «ζήτω ο ελληνικός λαός», κερδίζοντας εκ νέου το «θερμό» χειροκρότημα των διαδηλωτών, που τον αποθέωνε, καθώς κατέβαινε από το βήμα.
Χαρακτηριστική ήταν και η στιγμή που ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης ένιωσε το λαιμό του να στεγνώνει και ζήτησε, διακόπτοντας για λίγο την ομιλία του, «λίγο νερό, ελληνικό ή μακεδονικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: