Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΒΟΜΒΑ Καραμανλή: "Από που βγαίνει πως εγώ είχα δεσμευθεί ότι θα υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο όνομα;"

Αίσθηση προκαλεί το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην «Κυριακάτικη Ελευθερία» σύμφωνα με 
το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φέρεται να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων».
Οι πληροφορίες προκάλεσαν αμηχανία στο Μαξίμου και διάχυτο εκνευρισμό από την Παρασκευή το βράδυ, και πολύ πριν γραφτεί το ρεπορτάζ.
Το αυστηρό μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων μόνο κάτω από αυστηρές και απαράβατες προϋποθέσεις, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, η οποία έσπευσε μέσω κύκλων της να εκφράσει την απορία της για τις αποδιδόμενες στον Κώστα Καραμανλή διαρροές.
Ωστόσο το επιτελείο του πρωθυπουργού εμφανίζεται θορυβημένο από τη σκληρή γραμμή που ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής, γεγονός που υποστηρίζουν ότι...
δημιουργεί ερωτηματικά για το ποιες είναι τελικά οι επιδιώξεις του.
Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Ελευθερίας», που υπογράφει η Χριστίνα Κοραή, καταγράφονται οι θέσεις του πρώην πρωθυπουργού όπως αυτές διατυπώνονται στις συνομιλίες που έχει με βουλευτές που τον επισκέπτονται στο γραφείο του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: