Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Αντιφριθινκινγκοποίηση

Αποτέλεσμα εικόνας για free thinking zone σκουφά 64 κολωνάκι
Στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου ο Γιουκλίντ Τσακαλώτος συνάντησε τον Πιερ Μοσκοβισί. 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η τρίτη αξιολόγηση. Η οποία θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017 και κατά προτίμηση πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού. 
Μετά την συνάντηση...
κυβερνητικές πηγές είχαν εκφράσει την αισιοδοξία τους για την αξιολόγηση προσθέτοντας «υπάρχει πάντοτε ο αστάθμητος παράγοντας που δεν είναι άλλος από το ΔΝΤ».

Όπως λέει και το Murphy’s Law for buttered toast, η φρυγανιά με βούτυρο αν πέσει, πέφτει συνήθως με το βούτυρο στο πάτωμα. Χθες το ΔΝΤ δημοσιοποίησε το Fiscal Monitor. Ανέφερε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της ελληνικής οικονομίας θα είναι 2,2% αντί του 3,5% για το οποίο είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση. Το κενό που δημιουργείται θα πρέπει να καλυφθεί με μέτρα κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ. Αρκετά μεγάλο έλλειμμα για ένα νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους. Μέχρι την επόμενη οικονομική καταστροφή που θα φέρει νομοσχέδιο για την ψήφο από τα 12.
Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανής. Σε κάθε μόλυνση του Σαρωνικού, πριν από κάθε μέτρο που θα επιβαρύνει τους πολίτες θα εμφανίζεται ένα «κοινωνικό» νομοσχέδιο. Θα είναι αρκετά soft ώστε να στηρίζεται από τους προοδευτικούς της ΝΔ. Αρκετά hard ώστε να εξοργίζει τους συντηρητικούς. Το αποτέλεσμα είναι ότι και να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο ώστε να ζορίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να το υπερψηφίσει ώστε να στηρίξει κάποιο προοδευτικό αίτημα να στενοχωρεί τους μεν ή τους δε.  Η λύση δεν είναι κάποια σχιζοφρενική πολιτική που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθεί να τους ικανοποιεί όλους. Είναι να δει πόσο οι προβληματισμοί απασχολούν τον κόσμο που δεν διαβάζει Lifo και δεν πίνει τον καφέ του στο Free Thinking Zone.
Χθες δημοσιεύτηκε η είδηση ότι η αλλαγή φρουράς στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ από Κικίλια και Λαζαρίδη σε Σπυράκη και Ζούλα θα γίνει στο Free Thinking Zone, στην Σκουφά. Το Free Thinking Zone «ένας πολυχώρος πολιτισμού και δράσεων, κάτι σαν "πολιτικό καφενείο", το οποίο εκτός από το να φιλοξενεί και να πουλάει βιβλία, στηρίζει επίσης και υποθάλπει τον ακτιβισμό, το διάλογο, την  τέχνη του δρόμου». Το βιβλιοπωλείο μού είναι γνωστό και έχω κάνει δύο παρουσιάσεις βιβλίων. Το ίδιο γνωστό  ίναι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που το 2014 σαν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είχε απαντήσει σε live ερωτήσεις στο twitter και τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε συναντηθεί με φοιτητές για να μιλήσουν για τα πανεπιστήμια. Νομίζω ότι νοιώθει άνετα σε ένα οικείο χώρο, όπως θα ένοιωθα και εγώ. Είμαι όμως βέβαιος ότι η ΝΔ θα πρέπει να αρχίσει να αντιφριθινκινγκοποιείται.
Δεν εννοώ οι τελετές  παράδοσης και παραλαβής να γίνονται στην πλατεία Μέμου στον Κορυδαλλό. Ούτε στο Gaspar στο Νέο Ψυχικό. Αλλά κάπου ρε παιδάκι μου, που το πρώτο θέμα που θα απασχολεί δεν θα είναι τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ και η χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους. Στα εξωτικά μέρη που αν πεις ΛΟΑΤ θα νομίζουν ότι είναι Ναυτικός 'Ομιλος και αν πεις ότι φουμάρεις για ιατρικούς λόγους θα σε ρωτήσουν αν η δικαιολογία δούλεψε στον μπάτσο. Ο δρόμος προς την εξουσία δεν είναι η ΝΔ να ξεκολλήσει από τη Βιβλιοθήκη της πλατείας για να κολλήσει στο  Free Thinking Zone. Είναι ένας δρόμος για ένα δεύτερο Ποτάμι, που θα μαζεύει απέραντη εκτίμηση και ποσοστό 1.5%. 

Του Αντώνη Πανούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: