Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΑΛΛΑΓΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: Ο Τσίπρας τώρα συμφωνεί με τον Σόιμπλε για το χρέος αλλά…

Όχι γραβάτα δεν θα φορέσει αλλά θα του πάρουν και το πουκάμισο!

Το ενδεχόμενο να κάνει πίσω στο θέμα του χρέους μελετά τώρα η κυβέρνηση, κάνοντας στροφή στο διακηρυγμένο στόχο της μετά και το ναυάγιο στο πρόσφατο Eurogroup.
Ο Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, περιορίστηκε να πει πως ο στρατηγικός στόχος είναι ο δανεισμός από τις αγορές με βιώσιμα επιτόκια, και όχι αυτό που...
έλεγε τις προηγούμενες ημέρες, ότι δηλαδή προτεραιότητα είναι η ελάφρυνση του χρέους με συγκεκριμένα μέτρα από τους δανειστές.
«Ο στρατηγικός στόχος είναι να μπορέσει η χώρα με το πέρας του 3ου μνημονίου, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, να δανείζεται από τις αγορές και κάτι τέτοιο είναι κοντά. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια λύση για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών -και αρνηθήκαμε- πόσω δε μάλλον με μία καλύτερη λύση που διεκδικούμε και διαπραγματευόμαστε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Η φράση αυτή, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να δεχθεί τελικά την πρόταση Σόϊμπλε -την οποία απέρριψε στο πρόσφατο Eurogroup – που ήταν η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα χωρίς χρήματα και η μετάθεση της διευθέτησης του χρέους στο μέλλον.
Λίγο αργότερα βέβαια, πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε το ενδεχόμενο αυτό, εξηγώντας πως « αν ήταν να δεχθούμε την πρόταση Σόιμπλε, θα το είχαμε κάνει προχθές».
«Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε και όχι μόνο από εμάς, καθώς δεν θεωρήθηκε αντίστοιχη των περιστάσεων. Αν ήταν να την δεχθούμε θα το είχαμε κάνει προχθές» έλεγαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: