Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Αποκαλύψτε τους. Να μείνουν μόνοι στην Βουλή!


Αποτέλεσμα εικόνας για βουλη αδεια

Την επόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου, οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα. 

Βέβαια, επί ΣΥΡΙΖΑ, τα απρόοπτα αποτελούν σύνηθες φαινόμενο που ακυρώνει κάθε πρόβλεψη. 
Ας ελπίσουμε, πως τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα...
έρθουν όπως έχει προγραμματισθεί, ώστε να πάψει να υπάρχει, τουλάχιστον, αυτή η αβεβαιότητα.
Τι θα πρέπει να πράξει η δημοκρατική αντιπολίτευση; 
Τι στάση θα πρέπει να κρατήσει κατά την διαδικασία συζήτησης και ψήφισης των μέτρων; 
Πριν δώσω την απάντηση, θα κάνω τις εξής παραδοχές.
Παραδοχή πρώτη. 
Αυτά τα μέτρα είναι γέννημα-θρέμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το τρίτο μνημόνιο ουδεμία σχέση έχει με την κατάσταση που παρέδωσαν οι Σαμαροβενιζέλοι. Επακόλουθο αυτού του αριστερού μνημονίου και της καθυστέρησης της δεύτερης αξιολόγησης, είναι τα προς ψήφιση μέτρα.
Παραδοχή δεύτερη. 
Τα μέτρα, πέρα από κάθε δημοκρατική αρχή, δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση. Μάλιστα, αυτό έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σκοπίμως, για υποστεί η νέα κυβέρνηση την φθορά από αυτά.
Παραδοχή τρίτη. 
Οπως εύστοχα έχει επισημανθεί, τα νέα μέτρα αποτελούν, ουσιαστικά, ένα νέο μνημόνιο, χωρίς όμως χρηματοδότηση. Τα λεγόμενα αντίμετρα είναι μια πολιτική απάτη, καθώς απαιτούν θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα. Η τυχόν ψήφιση τους από την Βουλή,θα αποτελέσει προσβολή της νοημοσύνης του Ελληνικού λαού και ένα χυδαίο προπαγανδιστικό πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Παραδοχή τέταρτη. Το χαρμάνι των νέων μέτρων τσακίζει την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας που είναι η μεσαία τάξη. Αυτό αποτελεί μια συνειδητή επιλογή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.  
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η δημοκρατική αντιπολίτευση έχει μια και μοναδική επιλογή. Να κατακεραυνώσει, κατά την συζήτηση, την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την κατάντια της χώρας και να ΑΠΟΣΧΕΙ, στην συνέχεια, από την ψηφοφορία. 
Η συμμετοχή σε αυτήν,θα αποτελέσει ουσιαστικά νομιμοποίηση αυτών των καταστροφικών δυόμισι ετών.
Η εικόνα που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη των Ελλήνων θα πρέπει να δείχνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους συνεταίρους τους, να εξευτελίζονται, ψηφίζοντας στην άδεια Βουλή το δεύτερο, δικό τους, μνημόνιο.
Ο συμβολισμός αυτής της εικόνας θα στοιχειώνει τους Συριζαίους για πολλά χρόνια. Συγχρόνως, θα εκπέμπει το μήνυμα πως την Νέα Δημοκρατία δεν την δεσμεύει το μίγμα των μέτρων, που απαιτούνται για την επίτευξη των συμφωνημένων στόχων. Αυτούς τους στόχους θα τους σεβαστεί, καθώς δεν είναι κόμμα πολιτικών απατεώνων.
Η συμμετοχή της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία θα συνιστά, ουσιαστικά, αποδοχή των όρων του παιχνιδιού που προσπαθεί να επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το σφυροκόπημα των μέτρων κατά την διάρκεια της συζήτησης θα ακυρωθεί, αν, στην συνέχεια, η δημοκρατική αντιπολίτευση νομιμοποιήσει με την συμμετοχή της στην ψηφοφορία, τις μεθοδεύσεις αυτού του εθνολαϊκιστικού εκτρώματος.
Γιατί, όπως προανέφερα τα νέα μέτρα έχουν ένα και μοναδικό ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αυτό ακριβώς πρέπει να αποτυπώσει συμβολικά και η εικόνα των άδειων καθισμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Του Σάκη Μουμτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: