Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΤΑ ΙΜΙΑ: Φουσκωτά με Τούρκους κομάντο κύκλωσαν τα νησιά! Επέβαινε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί στρατού, αεροπορίας και ναυτικού

Τουρκική πρόκληση  σε ανώτατο επίπεδο δύο ημέρες μετά την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου μη έκδοσης για τους οκτώ φυγάδες Τούρκους αξιωματικούς είχαμε σήμερα στα Ίμια.

Κίνηση όμως που αποτελεί μέγιστη πρόκληση για την Ελλάδα, καθώς έρχεται ανήμερα της επετείου της κρίσης των Ιμίων του 1996. 
Στη σημερινή νέα πρόκληση μετείχε και ο ανώτατος αξιωματικός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και όλοι οι αρχηγοί των σωμάτων ασφαλείας της Τουρκίας, δίνοντας τεράστια βαρύτητα στην όλη ενέργεια, γεγονός που δείχνει ότι η Τουρκία μεθοδεύει νέο θερμό επεισόδιο...
toyrkos geeua
Σήμερα νωρίς το πρωί δυο φουσκωτά με Τούρκους κομάντο, συνοδευόμενα από μια τουρκική πυραυλάκατο, πλησίασαν τα δύο νησιά, παραβίασαν τα ελληνικά εθνικά χωρικά ύδατα και προκλητικά στάθηκαν για λίγα λεπτά ανάμεσα στα δυο νησιά.
Τα δύο φουσκωτά με τους Τούρκους ξεκίνησαν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια και έφθασαν μέχρι τα Ίμια, όπου τα κύκλωσαν έχοντας προτεταμένα τα όπλα τους προς τα νησιά. Μαζί με τη πυραυλάκατο έκαναν τον κύκλο των βραχονησίδων και αποχώρησαν.
τουρκικο πρωτη
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν άσκηση κατάληψης βραχονησίδας! Να σημειωθεί ότι στη περιοχή βρισκόταν κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία δεν αντέδρασε.
 Ενδεικτικό της κρισιμότητα της κατάστασης είναι ότι τα τούρκικα μέσα έβγαλαν έκτατκες ειδήσεις για το θέμα, όπως για παράδειγμα η ιστοσελίδα της Hurriyet, η οποία αναφέρθηκε ότι στο τουρκικό πλοίο που προσέγγισε τα Ίμια επέβαινε ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου.
ιστοσελιδα
Η είδηση παίζει πρώτο θέμα και στο CNN Turk.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΕΘΑ: Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες απομάκρυνσης του τουρκικού πλοίου
Περίπου δύο ώρες αφού τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την είδηση του πλου στα Ίμια τουρκικού πλοίου που μετέφερε τον αρχηγό του τουρκικού γενικού επιτελείου μαζί με τους αρζηγούς του τουρκικού στρατού,ναυτικού και αεροπορίας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας δημοσίευσε την εξής ανακοίνωση με τίτλο: «Περιστατικό Παραβίασης ΕΧΥ στην Περιοχή των Ιμίων» όπου αναφέρεται:
«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ). Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών. Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους. Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: