Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

7+1 αλήθειες, και μια χώρα στις φλόγες!

Όσο δεν λέμε ανοικτά την αλήθεια για όσα συμβαίνουν γύρω μας, για όσα αφορούν άμεσα εμάς και τα παιδιά μας, όσο δεν τολμάμε να πούμε αυτό που βλέπουν τα μάτια μας, αυτό που στριφογυρίζει στο μυαλό μας, αυτό που το ένστικτο, η διαίσθηση αλλά και η κοινή λογική, μας λένε ότι συμβαίνει και μας φωνάζουν ότι έρχεται, τόσο θα βουλιάζουμε! 

Όχι στο βούρκο που τώρα ζούμε, αλλά στο χάος που πλησιάζει καλπάζοντας. Στο εκρηκτικό χάος που ήδη είναι εδώ...



Στα νησιά μας, που όχι μόνο βούλιαξαν από τα κύματα λαθρομεταναστών και προσφύγων, αλλά ήδη φλέγονται. Στα χωριά μας που ήδη διχάζονται για το αν θέλουν να γίνουν, κι αυτά, hot spots λαθρομεταναστών. Και στα κέντρα των πόλεών μας που έχουν καταληφθεί από «μπαχαλάκηδες» που καίνε κατά βούλησιν την Ελληνική σημαία μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών, και βανδαλίζουν τα ιστορικά μας μνημεία...
Όσο δεν λέμε και δεν τολμάμε να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια, τόσο πλησιάζει η κοινωνική έκρηξη που θα διαλύσει την κοινωνία μας, θα σαρώσει τη δημοκρατία μας και θα καταστρέψει ολοκληρωτικά της χώρα μας.
Τόσο απλά...
Αλήθεια πρώτη:
Η Ελλάδα έχει υποστεί άοπλη εισβολή! Όχι τώρα! Εδώ και χρόνια...
Αλλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, χάθηκε ο έλεγχος. Κυριολεκτικά...
Κι όμως, αυτό το τελευταίο ΔΕΝ ήταν αναπόφευκτο! Κι εξακολουθεί να είναι αναστρέψιμο…
Αλήθεια δεύτερη:
Την ανεξέλεγκτη κρίση, ΔΕΝ το προκάλεσαν μόνον οι διεθνείς συνθήκες: ο εμφύλιος στη Συρία (που ξεκίνησε μετά τα μέσα του 2011) και η προσφυγική κρίση που ακολούθησε...  Όχι! Σε μεγάλο βαθμό, εμείς το προκαλέσαμε στον εαυτό μας... Ανοίγοντας τα σύνορα μετά το Φλεβάρη του 2015, επί ΣΥΡΙΖΑ και εξ αιτίας της πολιτικής του...
Αλήθεια τρίτη:
Σε όλα τα υπόλοιπα, ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό.
Στο μεταναστευτικό, όμως, ΔΕΝ κορόιδεψε κανένα! Το είχε πει καθαρά προεκλογικά ότι θα ανοίξει τα σύνορα. Κι αυτό έκανε...  
Κι από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, προειδοποιούσε ότι αυτό ακριβώς που επρόκειτο να συμβεί. Και πολλοί έλεγαν τότε (τον Γενάρη του 2015, προεκλογικά) ότι, τάχα, "κινδυνολογούσε"...  Κι όμως, αυτό ακριβώς έγινε!
Οι πληθυσμοί στα ακριτικά νησιά μας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015.
Αυτή είναι η «άβολη» αλήθεια, που δεν λέμε, εν προκείμένω...  Και ξαναψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, το Σεπτέμβρη του 2015, όταν είχε αρχίσει το κακό...  Και τώρα φλέγονται από τη συμφορά που οι ίδιοι προκάλεσαν στον εαυτό τους... Παρά τις σαφείς και έγκαιρες προειδοποιήσεις που είχαν... 
Αλήθεια τέταρτη:
Όσοι έρχονται πλέον είναι -θεωρητικά– σχεδόν «μισοί-μισοί»: 45% λαθρομετανάστες και 55% πρόσφυγες. Αυτή είναι η επίσημη καταμέτρηση. Αλλά παραμένει μόνον η "μισή αλήθεια"... Η άλλη μισή είναι πως από τους "πρόσφυγες", τα δύο τρίτα περίπου, έχουν πλαστά "συριακά" διαβατήρια.
Δηλαδή, από το 55% όσων εμφανίζονται ως "πρόσφυγες" από τη Συρία, τα δύο τρίτα (το 37%) είναι από αλλού: από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο…  ΔΕΝ έχουν στάτους "προσφύγων" και ΔΕΝ δικαιούνται ασύλου! Μόνο το υπόλοιπο (55-37) =18% του συνόλου είναι αληθινοί πρόσφυγες εκ Συρίας. Όπως το διαβάζετε: 18% του συνόλου… Δηλαδή πρόσφυγες είναι λιγότεροι από ένας στους πέντε! Οι υπόλοιποι τέσσερις στους πέντε είναι λαθρομετανάστες! Και δεν έρχονται για να «σώσουν τη ζωή τους», έρχονται διακινώντας ουσίες, ναρκωτικά, γυναίκες, παιδιά, "τζιχάντ"!
Δεν είναι "πρόσφυγες" είναι διακινητές, ναρκέμποροι, δουλέμποροι και τζιχαντιστές! Αυτοί κατά πλειοψηφίαν έχουν κατακλύσει τα νησιά μας, τις πόλεις μας και τα χωριά μας. Γι' αυτό και μας έκλεισαν τα σύνορα οι εταίροι μας.
Γι' αυτό και μας απειλούν να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα, όσου παρανόμως πέρασαν από την Ελλάδα και πρόλαβαν να μπουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Δεν τους θέλουν οι Ευρωπαίοι. Δεν τους θεωρούν πρόσφυγες! Μας τους γυρίζουν πίσω, επειδή ΔΕΝ είναι "πρόσφυγες"... Κι αυτή τη στάση δεν την υιοθετούν μόνον χώρες με «δεξιές» ή «ακροδεξιές» κυβερνήσεις, όπως η Ουγγαρία. Αλλά και χώρες όπως η "σοσιαλιστική" Γαλλία, η Δανία, η Αυστρία, ο Ολλανδία και η Σουηδία. Αυτή είναι η αλήθεια που δεν λέμε στον κόσμο μας...
Αλήθεια πέμπτη:
Το κακό με τους λαθρομετανάστες από τη Βόρειο Αφρική και την Ασία είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, τουλάχιστον, ο αριθμός τους αύξανε σιγά-σιγά... Μετά την έκρηξη της Αραβικής άνοιξης (τέλη του 2010) και ιδιαίτερα μετά την επανάσταση στη Λιβύη και το ξέσπασμα του εμφυλίου στη Συρία, δηλαδή το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2011, ο αριθμός των προσφύγων διογκώθηκε απότομα.
Το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ «έπαιξε» για λίγο τότε με το «άνοιγμα των συνόρων».
Ήταν η εποχή, Άνοιξη του 2011, (μόλις άρχιζαν οι ταραχές στην Αίγυπτο) που 300 μετανάστες μεταφέρθηκαν ξαφνικά από την κυβέρνηση ΓΑΠ στην Αθήνα από την Κρήτη…  Έκαναν κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην αρχή και μεταφέρθηκαν μετά στη «βίλα Υπατία». Τότε η κυβέρνηση ΓΑΠ φοβήθηκε ότι ετοιμάζονταν επεισόδια με λαθρομετανάστες σε 10 πόλεις της Ελλάδας (μπροστά στα οποία «θα ωχριούσαν τα Δεκεμβριανά του 2008» -κατά την αρθρογραφία του ΒΗΜΑτος εκείνης της εποχής!) Οπότε η κυβέρνηση ΓΑΠ «ανέκρουσε πρύμναν».
Έπαψε να παίζει με τους «αλληλέγγυους» «πάγωσε» το νόμο για την ιθαγένεια του τότε υπουργού Ραγκούση κι άρχισε, λίγο αργότερα, να χτίζει το «φράκτη» στον Έβρο, απ’ όπου πέρναγαν ως τότε οι λαθρομετανάστες εκ Τουρκίας.
Το περιστατικό με την «βίλα Υπατία» και ο νόμος Ραγκούση -που κατήγγειλε τότε η ΝΔ του Σαμαρά από την αντιπολίτευση και κατέρρευσε ένα χρόνο αργότερα από το ΣτΕ- απλά θυμίζουν ότι το πρόβλημα προϋπήρχε, αλλά δεν το άφησαν τότε να γίνει ανεξέλεγκτο. 
Θυμίζω επίσης, πως ο Σαμαράς κατήγγελλε τότε πως ο νόμος Ραγκούση αποτελούσε «πρόσκληση» για εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Και καθιστούσε την Ελλάδα «μαγνήτη» για πολύ περισσότερους απ’ όσους είχαν ήδη περάσει ως τότε. (Σημειωτέον: Ο εμφύλιος στη Συρία ΔΕΝ είχε αρχίσει ακόμα…)
Συμπέρασμα: Με τους «αλληλέγγυους» κι άλλοι πήγαν να «παίξουν», πριν το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το κατάλαβαν κι έκαναν πίσω…
Αλήθεια έκτη:
Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς τη διακυβέρνηση, υπήρχαν ήδη στην Ελλάδα, «ανεπισήμως» καταγεγραμμένοι περί το 1 εκατομμύριο 130 χιλιάδες λαθρομετανάστες! Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε εσπευσμένα ό φράκτης στον Έβρο (που πραγματοποιήθηκε κυρίως από το στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη τότε) ανακόπηκε η ροή από τα χερσαία σύνορα της Δ. Θράκης κι άρχισε η πολιτική «αποτροπής» στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Η «αποτροπή» περιλάμβανε το διαχωρισμό προσφύγων (που δικαιούνταν) άσυλο, από λαθρομετανάστες (που ΔΕΝ δικαιούνταν άσυλο) και τον εγκλεισμό των λαθρομεταναστών στο πρώτο «προαναχωρησιακό» κέντρο της Αμυγδαλέζας. Το οποίο ήταν «κλειστό», δηλαδή φρουρούμενο! Κι από εκεί έφευγαν πίσω για τις πατρίδες τους, κατά κύματα. Τους κρατούσαν σε πολύ καλύτερες και ελεγχόμενες συνθήκες απ’ ότι τα τωρινά hot spots. Κι έφευγαν μόνοι τους, μαζικά, πίσω για τις πατρίδες τους. Έτσι ανακόπηκε η ροή και ελέγχθηκαν τα μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη. Από την πολιτική «αποτροπής που εγκαινίασε ο Σαμαράς και που την «πέρασε» στην υπόλοιπη Ευρώπη (επί Ελληνικής Προεδρίας, το πρώτο μισό του 2013).
Αποτέλεσμα: Στα δυόμιση χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά 75 χιλιάδες πέρασαν από τα νησιά και άλλοι τόσοι έφυγαν. Και μαζί έφυγαν κι άλλες 260 χιλιάδες λαθρομετανάστες που βρίσκονταν ήδη στην Ελλάδα από πριν. παναπατρίστηκαν στο Μαρόκο, στην Τυνησία, στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν.
Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς, στην Τουρκία υπήρχαν ήδη από τότε πάνω από 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες! Αλλά ΔΕΝ τους έστελναν σε μας οι διακινητές, διότι λειτουργούσε τότε η «αποτροπή» (και το Λιμενικό έκανε push back)! Και διότι τους πρόσφυγες του μεταχειρίστηκαν οι διακινητές ως «πρόσχημα»!
Ως βιτρίνα: Τους έβαζαν «μπροστά» για να περάσουν μαζί τους πολλοί περισσότεροι λαθρομετανάστες. Γιατί οι λαθρομετανάστες άφηναν χρήματα στους διακινητές. Όσο η Ελλάδα «έπιανε» και επαναπάτριζε τους λαθρομετανάστες δεν μας έστελνα ούτε πρόσφυγες! Τους έστελναν από τη Λιβύη, απέναντι στη Μάλτα κι εκείθεν στην Ιταλία. Κι έτσι τότε δεν είχαμε μαζικούς πνιγμούς στο Αιγαίο… Τους είχαμε στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας.
Γιατί τους πρόσφυγες οι διακινητές τους πνίγουν, για να ανοίξουν οι Ευρωπαίοι τα σύνορα στους λαθρομετανάστες. Που πληρώνουν αδρά γιατί μεταφέρουν «άσπρες σκόνες» συσκευασμένες σε σακουλάκια, και διακινούν ναρκοδολάρια.
Έτσι εξηγούνται τα χρήματα που κουβαλάνε νεαρά άτομα από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, τα ακριβά κινητά που έχουν μαζί τους και το τέλειο σύστημα οργάνωσής τους καθ’ οδόν. 
Με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν πανάκριβα ρεπορτάζ «ανθρωπιστικού περιεχομένου» με τα οποία βομβάρδιζαν τα δυτικά ΜΜΕ. Μέχρι που όλοι κατάλαβαν τι παιγνίδι παιζόταν. Κι έπαψαν να τα προβάλουν.  Μόνο που σε μία χώρα ΔΕΝ το έχουν καταλάβει ακόμα. Στην Ελλάδα! Που την μετατρέπουν ήδη σε τεράστιο hot spot. Κατά το «Αυστραλιανό μοντέλο», όπως μας λένε σήμερα…
Ο Σαμαράς υπήρξε ο μόνος Πρωθυπουργός που κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του ελέγχθηκαν οι ροές και μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των λαθρομεταναστών: Μειώθηκε κατά 260 χιλιάδες ήτοι κατά 23% σε δυόμιση χρόνια! Με τον ίδιο ρυθμό σήμερα θα είχε πέσει κάτω από τους μισούς! (Θα είχαν φύγε πάνω από 550 χιλιάδες)…
Αλλά με το άνοιγμα των συνόρων και την «κατάργηση της Αμυγδαλέζας» που ακολούθησε ο Τσίπρας πέρασαν στην Ελλάδα πάνω από 1 εκατομμύριο μέσα σε ένα χρόνο! Κι από αυτούς οι 70 χιλιάδες περίπου έχουν παγιδευτεί μέσα στη χώρα. Και στο μεταξύ, οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες μας έκλεισαν και τα σύνορα! Αυτή είναι η αλήθεια σε στοιχεία, περιστατικά και αριθμούς…
Αλήθεια έβδομη:
Και τώρα μπορούμε να επιστρέψουμε στην πολιτική Σαμαρά. Κι αυτό ακριβώς ζητούν σήμερα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι (που επί Σαμαρά αρχικά γκρίνιαζαν, αλλά μετά κατάλαβαν…)  
Αυτό ακριβώς προτείνει τώρα και η ΝΔ του Κυριάκου: Διαχωρισμό προσφύγων (που είναι οι πολύ λιγότεροι) από τους λαθρομετανάστες (που είναι πολύ περισσότεροι), εγκλεισμός των λαθρομεταναστών σε κλειστά, δηλαδή φρουρούμενα, «προαναχωρησιακά κέντρα» («Αμυγδαλέζες») και επαναφορά της «αποτροπής» από το Λιμενικό. Μόνο έτσι έχουμε ελπίδες να αντέξουμε στην πίεση του Ερντογάν από απέναντι.
Αλλά για να έχει πιθανότητες επιτυχίας μια τέτοια πολιτική, πρέπει να διώξουμε όλους αυτούς που εγκατέστησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα hot spots και δίνουν «αβέρτα» στάτους πρόσφυγα στους πάντες. Αυτό καταγγέλλουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας σήμερα. 
Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε τον έλεγχο των ροών στους διακινητές!  Κι έβαλε τις ποικιλώνυμες ΜΚΟ των «αλληλέγγυων» -δηλαδή τους ανθρώπους των διακινητών- να λειτουργούν ως «κράτος εν κράτει» μέσα στην Ελληνική επικράτεια! Σπρώχνοντας τους κατοίκους ακριτικών νησιών -και όχι μόνο– στα όρια της απόγνωσης. Με υπουργούς, ανθρώπους που προέρχονται από τις ΜΚΟ (και που τελικά τσακώθηκαν στη μοιρασιά και καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο!)
Μόνο αν ξεριζωθεί το «καρκίνωμα» των ΜΚΟ και επανέλθει ο έλεγχος στην Ελληνική Πολιτεία, από μια κυβέρνηση που είναι πρόθυμη να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών της και να ελέγξει τις «ροές», μπορεί να συγκρατηθεί το πρόβλημα. Και να αρχίσει να λύνεται στη συνέχεια. Δηλαδή να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ! Διότι οι σχέσεις του με το παρακράτος των διακινητών είναι τόσο βαθιές και τόσο δυνατές που δεν γίνεται αλλιώς. Τον «κρατάνε» καλά και τον κρατάνε από παλιά! Και «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»…
Αλήθεια όγδοη:
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «αλληλέγγυοι», μαζί με τους «μπαχαλήκηδες» έχουν δημιουργήσει αληθινό παρακράτος. Το κατήγγειλε πριν ένα χρόνο και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Πανούσης (όταν τον «παραίτησαν», κακήν κακώς). Το δείχνουν και τα εφιαλτικά προχθεσινά γεγονότα στο Πολυτεχνείο. Οι σχέσεις μεταξύ τους είναι βαθιές και πολύπλοκες. Ήδη από την εποχή της Υπατίας η κυβέρνηση ΓΑΠ είχε επιτρέψει τη μετακίνηση των λαθρομεταναστών τότε, αλλά οι «αλληλέγγυοι» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν - και τότε - από πίσω. Αλλά σήμερα δεν έχουν μόνο την «ανοχή»… Έχουν τον έλεγχο και την κάλυψη του κράτους! 
Γι’ αυτό και δεν λύνεται το πρόβλημα, αν δεν σπάσει το απόστημα! Δεν λύνεται το πρόβλημα, αν δεν φύγουν από την κυβέρνηση. Επί Σαμαρά είχαν λουφάξει. Τώρα έχουν ξεσαλώσει.
Επί Σαμαρά είχε καταργηθεί το «πανεπιστημιακό άσυλο» παρανομίας που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Για την ακρίβεια το άσυλο καταργήθηκε επί ΓΑΠ και υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου με την πίεση τότε του Σαμαρά από την αντιπολίτευση. Και με μια από τις μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες - 252 βουλευτών - που έχει ψηφιστεί ποτέ τέτοιο νομοσχέδιο στην Ελληνική Βουλή. Στη συνέχεια επί κυβέρνησης Σαμαρά είχαν αρχίσει να «καθαρίζουν» τα πανεπιστήμια και οικήματα «κατειλλημένα επί δεκαετίες» όπου βρέθηκαν αληθινά οπλοστάσια αναρχικών.
Τώρα το άσυλο ανομίας επανήλθε στους πανεπιστημιακούς χώρους, οι καταλήψεις κτιρίων και τα «άβατα» γενικεύθηκαν και το κέντρο της πόλης φλέγεται κάθε τόσο, με τις ελληνικές σημαίες να σχίζονται και να πυρπολούνται σε δημόσια θέα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διακηρύσσουν με κυνισμό πως… «δεν χάθηκε και ο κόσμος, η σημαία είναι ένα κομμάτι πανί»!
Φυσικά τα δικά τους σύμβολα, τις σημαίες και τα λάβαρα της Αριστεράς δεν πάνε να τα κάψουν! Αυτά δεν είναι ένα «κομμάτια πανί», είναι… «όσια και «ιερά»! Προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με τα όσια και τα ιερά της Ελληνικής Πατρίδας. Όμως, μια κοινωνία δεν μπορεί να σταθεί, χωρίς τα σύμβολά της ιδιοπροσωπίας της και της πολιτιστικής της ταυτότητας. Αυτά προσβάλουν. Αυτά σκυλεύουν. Αυτά θέλουν να διαλύσουν. Κι όσο τους ανεχόμαστε, γινόμαστε συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράττουν σε βάρος μας.
Αυτή είναι η τελευταία και πιο οδυνηρή αλήθεια. Που οφείλουμε να την αντιληφθούμε και να την πούμε. Για να λυτρωθούμε. Γιατί χωρίς αλήθεια, δεν υπάρχει λύτρωση. Κι αν δεν τολμήσουμε να δούμε όλες αυτές τις αλήθειες κατάματα. Σε λίγο θα δούμε να φλέγεται όχι μόνον η σημαία μας, αλλά η ίδια η χώρα μας.

Θανάσης Κ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: