Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Μητσοτάκης: Είστε ο πιο ψεύτης και ανίκανος Πρωθυπουργός - Τσίπρας: Πετάτε λάσπη

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΣε υψηλούς τόνους κινήθηκαν ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δευτερολογίες τους στη Βουλή για την διαφθορά, με βαριές κατηγορίες αλλά και... ονόματα και διευθύνσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τις κατηγορίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ...
αναφορικά με την υπόθεση Siemens αλλά και τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να παραδεχθεί αν σ' αυτό τον τόπο υπήρξε «σκάνδαλο Siemens».
«Κάνατε πως δεν ακούσατε κ. Μητσοτάκη σαν να μην συνέβη τίποτα και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν ετοιμάσει οι συνεργάτες σας. Θα περιμένω την δευτερολογία σας. Οταν μιλάτε πάντως για Siemens δεν βάζετε ποτέ την λέξη σκάνδαλο μπροστά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. .
Διερωτήθηκε αν η ΝΔ θα βάλει πλάτη να διεκδικήσουμε όσα χάθηκαν από τις μίζες και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Δεν απαντήσατε στην ομιλία σας και ήσασταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Το μόνο που θέλετε να πείτε στον ελληνικό λαό πως όλοι ίδιοι είναι. Δεν ήξερα πως η διαπλοκή 40 χρόνια στη χώρα είχε το όνομα Καλογρίτσας. Ήταν στενός φίλος του Φλωράκη».
Λαγός ο Καλογρίτσας; Να πάμε όλοι για κυνήγι να κονομήσουμε
Απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου της ΝΔ για εύνοια στον Χρ. Καλογρίτσα και για την δήλωση του επιχειρηματία ότι υπήρξε «λαγός» στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.
«Εγώ δεν ξέρω κανένα λαγό να πληρώνει 20 εκατομμύρια στην αρχή και άλλα 60 στη συνέχεια. Αν εσείς ξέρετε κανέναν τέτοιο λαγό, να πάμε όλοι για κυνήγι να κονομήσουμε τίποτα σ' αυτό τον τόπο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναφέρθηκε στα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει αν θα επιστρέψουν τα «κόκκινα» δάνεια. «Γι' αυτά τα κόκκινα δάνεια κάποιοι πολίτες που δεν προστατεύονται, είδαν να γίνονται πλειστηριασμοί. Εσείς τι θα δώσετε;» είπε.
Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν απάντησε για όσα του είπε «για τον κ. Παπασταύρου, τον κ. Σκλαβούνο, είπατε για λίστα Τσίπρα και αναμασήσατε πρωτοσέλιδα κίτρινων εφημερίδων». Μάλιστα εγκάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι «ως κοινός συκοφάντης έρχεστε εδώ και λέτε για πόθεν έσχες Σταθάκη-Φλαμπουράρη» λέγοντας πως γι' αυτό αποφάνθηκε η επιτροπή πόθεν έσχες, ενώ για τον Γ. Κατρούγκαλο είπε πως έχει ζητήσει συγνώμη η εφημερίδα που το ανακίνησε. Οσο για την μετοχική σύνθεση της εφημερίδας «Αυγή» και την συμμετοχή off shore εταιρείας υποστήριξες ότι είναι «άνθρακες ο θησαυρός».
Για τις τηλεοπτικές άδειες
«Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι' αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.
«Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε.
«Εμείς τους έχουμε όλους απέναντι και θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα» είπε ο Πρωθυπουργός.
Για την παρέμβαση στο ΣτΕ
Σας άκουσα να λέτε κ. Μητσοτάκη πως παρεμβαίνουμε στη Δικαιοσύνη. Η παρέμβασή μας ήταν - σύμφωνα με εσάς - πως στη ΔΕΘ είπα πως πιστεύω πως ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματικός, αλλά πρόσθεσα πως σε κάθε περίπτωση θα σεβαστούμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τι θέλατε να πω δηλαδή; Οτι ο νόμος μας ήταν αντισυνταγματικός. Και αυτό που είπα ήταν παρέμβαση. Ενώ όταν εσείς σε τηλεοπτική σας συνάντευξη (ΣΚΑΪ-Παπαχελάς) λέγατε πως δεν υπάρχει περίπτωση αυτός ο νόμος να σταθεί στο ΣτΕ δεν κάνατε παρέμβαση.
Πρόσθεσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομίας και Επικρατείας αθωώθηκαν από την επιτροπή της Βουλής με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ.
Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της Ν.Δ. για «λάσπη στον ανεμιστήρα», αλλά και ότι αναμασά τα επιχειρήματα των καναλαρχών.
Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ζήτημα, σημειώνοντας ότι δεν γίνονται από τράπεζες, αλλά από ΔΟΥ σε συνεργασία με δήμους. Τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση να προστατέψει την α' κατοικία για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για απόπειρα «bullying» κατά των δικαστικών λειτουργών.
Για τους πλειστηριασμούς
Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους πλειστηριασμούς είναι από τις ΔΟΥ και από τους δήμους. Όπως προστατέψαμε την πρώτη κατοικία από τις τράπεζες έτσι να την προστατέψουμε και από τα χρέη στο Δημόσιο.
Θέλω να σας δώσω τα επίσημα στοιχεία. Να δούμε τι πλειστηριασμοί γίνονταν. Το 2008 έγιναν 43 χιλιάδες πλειστηριασμοί. Το 2010 έγιναν 48 χιλιάδες. Το 2011 44.100. Το 2015 κανένας. Δεν έγιναν γιατί είμαστε εμείς κυβέρνηση. Και το 2016 έχουν γίνει 500. Αλλά ο λαός τώρα έμαθε ότι υπάρχουν πλειστηριασμοί. Τώρα σας έπιασε ο πόνος. Είχατε μνημονιακή δέσμευση.
Επίθεση σε Γεννηματά-Σημίτη
Ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Είπε η κ. Γεννηματά την ίδια βαριά κουβέντα. Είπε κι εκείνη κάτι το οποίο αναμασάτε ως καραμέλα για τα περιβόητα "ορφανά του Τσοχατζόπουλου", που δήθεν τα έχουμε περιθάλψει. Αφήνει υπονοούμενα για συνενόχους στα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί. Οφείλετε να μιλήσετε με ονόματα, γιατί αν δεν το κάνετε είστε κοινοί συκοφάντες. Δεν συκοφαντείτε το ΣΥΡΙΖΑ, θίγετε υπολήψεις ανθρώπων και χιλιάδες αγωνιστές, μέσα στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έβλεπαν τα ιδανικά και τα συνάντησαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε αόριστα και να θίγετε υπολήψεις. Σας προκαλώ να μην ρίχνετε λάσπη και να μιλήσετε με ονόματα και διευθύνσεις».
Συνεχίζοντας είπε απεθυνόμενος προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Το οξύμωρο είναι να μιλάτε για "ορφανά Τσοχατζόπουλου" όταν είστε τα αναγνωρισμένα τέκνα των πολιτικών επιλογών της περιόδου του Τσοχατζόπουλου. Όταν έγιναν αυτά τα σκάνδαλα των εξοπλισμών και της μίζας, της Siemens, των Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη, Παπαντωνίου. Άλλος ήταν πρωθυπουργός και είναι στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Τσίπρας.
Μάλιστα – χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Σημίτη – επικαλέστηκε πληροφορίες ότι διοργανώνει δείπνα για να «φάνε» την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Οργανώνει και δείπνα με βασικό μενού την ίδια. Δεν ξέρω αν σ' αυτά συμμετέχουν και... γάτες Ιμαλαΐων ακούω ότι μετέχουν και γάτες Ιμαλαΐων» είπε ο Πρωθυπουργός. Υποστήριξε δε ότι «τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων Σημίτη που θα σας κυνηγάνε πολιτικά».
Μητσοτάκης: Είστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός
Με επιθετικό τρόπο ανέβηκε στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του, έναντι του Πρωθυπουργού.
«Η ακατάσχετη φλυαρία δεν είναι πάντα ένδειξη επιχειρημάτων. Η χυδαιότητα του λόγου σας, επιβεβαίωση της ενοχής σας και της δικής σας πολιτικής κατάρρευσης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Εδώ που έχουμε φτάσει δεν χρειάζεται να συστηθούμε. Σας γνωρίζουν και με γνωρίζουν.
Η ταυτότητά σας γράφει ότι είστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος Πρωθυπουργός της χώρας. Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει πολύ σύντομα ότι θα είστε και ο πιο νέος τέως πρωθυπουργός της χώρας» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Διερωτήθηκε δε: «Είστε ή δεν είστε ο Πρωθυπουργός που υποσχέθηκε να δώσει 13η σύνταξη;
Είστε ή όχι ο Πρωθυπουργός που έλεγε κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη και τώρα γίνεται για πρώτη φορά πλειστηριασμοί από το ΥΠΟΙΚ; Δεν έχετε ιδέα για το τι μιλάτε. Επειδή δεν τα γνωρίζετε πείτε στους συνεργάτες σας». Αποκάλυψε μάλιστα ότι «στο δήμο Ευόσμου θα βγουν στο σφυρί 8 εργατικές κατοικίες κ. Τσίπρα. Αυτή είναι η δική σας κληρονομιά».
Απαντώντας στις αιτιάσεις Τσίπρα για τα τα δάνεια στις τράπεζες ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε: «Δεν ντρέπεστε να μιλάτε εσείς για τις τράπεζες; Δεν χάσατε 25 δις. από τους χειρισμούς Βαρουφάκη; Αυτή η εξεταστική επιτροπή θα γίνει και θα μάθουμε ποιοι χειρισμοί δικοί σας και του κ. Βαρουφάκη μς οδήγησαν σ' αυτή την εξέλιξη» προειδοποίησε. Οσο για τα δάνεια της ΝΔ είπε πως «σας εξήγησα πώς θα τα αποπληρώσουμε. Εσείς έχετε δάνεια κ. Τσίπρα; Δεν απαντήσατε ποτέ. Ολο ξαναζεσταμένα φαγητά μας σερβίρατε και σήμερα. Εμπράγματες εγγυήσεις έχετε βάλει στα δάνεια αυτά; Απαντήστε κάποια στιγμή. Θέλω να το ακούσω από εσάς στο μικρόφωνο για τα πρακτικά της Βουλής γιατί ενδέχεται να επανέλθουμε σ' αυτό το θέμα».
Για το Eurogroup
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ για το Eurogroup. «Δεν κάνατε κάποια αναφορά στο σημερινό Eurogroup κ. Τσίπρα το οποίο δυστυχώς δεν ενέκρινε την δόση των 2,8 δισ. ευρώ και δεν αποδέσμευσε τα χρήματα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Και ξέρετε τι είπε ο υπουργός Οικονομικών; Δεν τα χρειαζόμαστε αυτά τα λεφτά! Μα είναι δυνατόν να λέγονται αυτά από υπουργό; Γιατί αυτά τα λέει ο κ. Τσακαλώτος; Επειδή αυτά αφορούν στην πραγματική οικονομία».
Απαντώντας στο ερώτημα του Πρωθυπουργού, για την Siemens, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Ασφαλώς και υπάρχει σκάνδαλο Siemens. Υπάρχει κανείς που δεν το πιστεύει; Ομως εμείς αυτό τον εξωδικαστικό συμβιβασμό επιτύχαμε. Αν δεν σας αρέσει να τον καταργήσετε. Και για να τελειώνουμε: Κανείς δεν μου χάρισε κανένα τηλεφωνικό κέντρο κ. Τσίπρα, πληρώθηκαν όλα στο ακέραιο».
Απαντώντας στην υπόθεση του δανείου 300.000 ευρώ για τον Κήρυκα Χανίων ο κ. Μητσοτάκης είπε «θα έπρεπε να ντρέπεστε κε Τσίπρα» σημειώνοντας ότι υπάρχει εμπράγματη εγγύηση και η προσωπική εγγύηση ενός πρώην πρωθυπουργού» και πως είναι στην διαδικασία της ρύθμισης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αποδεχόμενος την «πρόκληση» του Αλέξη Τσίπρα «να μιλήσουμε με ονόματα» σημείωσε: «Δεν άκουσα κουβέντα για τον κ. Κουρή ούτε για τα θαλασσοδάνεια του Alter. Κάνατε κάτι γι' αυτό; Είστε ή δεν είστε κε Τσίπρα το αγαπημένο παιδί του «αυριανισμού»; Οταν σας λέω ότι είστε πιο παλιό και από το παλιό, αυτό ακριβώς εννοώ. Δεν άκουσα καμία αναφορά για τον κ. Κοντομηνά. Δεν μας είπατε ποιο κανάλι φιλοξενούσε τον κ. Λαζόπουλο, τον μεγαλύτερο και χυδαιότερο προπαγανδιστή. Πώς μάθαμε τον κ. Κατρούγκαλο, τον κ. Μητρόπουλο; Από την επαγγελματική διαδρομή τους ή επειδή τους καλούσαν τα «συστημικά» κανάλια;» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε επίσης τον Πρωθυπουργό: «Τον κ. Καραγιώργη τον γνωρίζετε; Είναι εφοπλιστής, ιδιοκτήτης καναλιού, έχει προσλάβει τον κ. Βαξεβάνη σε περίοπτη θέση, ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Παππάς ήταν στην παρουσίαση του προγράμματος των καναλιών του». Σημείωσε ότι ο κ. Καραγιώργης ήθελε – και ήταν δικαίωμά του αυτό - να μετατρέψει ένα κανάλι σε πανελλαδικό δίκτυο το ερώτημα είναι αν τον διευκόλυνε η κυβέρνηση. Οπως είπε επίσης ο κ. Καραγιώργης συνελήφθη και συνήγορός του ήταν ο κ. Μαντζουράνης. «Μα πώς γίνεται; Τόσους δικηγόρους έχει η χώρα. Βρήκατε τον κ. Μαντζουράνη. Δεν αμφισβητώ την νομική του επάρκεια, αλλά σαν πολλές δουλειές δεν μαζεύει ο κ. Μαντζουράνης τελευταία;» διερωτήθηκε.
Ο Τσίπρας υπερασπίστηκε τον Τσακαλώτο
Ο πρωθυπουργός έσπευσε να υπερασπιστεί τον υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα όσα είπε μετά από το Eurogroup και τα οποία σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε αυτά που είπατε, ούτε είναι αληθές ότι δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση», είπε ο κ. Τσίπρας, παραπέμποντας στις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ και το επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup, ενώ απέδωσε το «σπάσιμο» της δόσης σε τεχνικό ζήτημα, που έχει να κάνει με τις εκθέσεις για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τον Σεπτέμβριο.
«Ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε ότι δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα. Είπε ότι δεν έχουμε άμεση αποπληρωμή ομολόγου το επόμενο διάστημα. Να είστε πιο προσεκτικός όταν αναφέρεστε σε ζητήματα της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη φράση του υπουργού Οικονομικών, μετά από το Eurogroup, σχετικά με την απόφαση να δοθούν αργότερα τα 1,7 δισ. ευρώ, ήταν «Δεν χρειαζόμαστε χρήματα... Δεν έχουμε κάποια μεγάλη πληρωμή προς τους δανειστές μας. Είναι δευτερεύον ζήτημα».
Αιχμές Τσίπρα για την απουσία Σαμαρά, Καραμανλή, Μεϊμαράκη
Οι απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, είπε ο πρωθυπουργός, στην τριτολογία του, σχολιάζοντας ότι οι τοποθετήσεις του αρχηγού της ΝΔ «θύμισαν την περίφημη επιθεώρηση ''Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε''».
«Σε αυτή τη συζήτηση μάθαμε από τον κ. Μητσοτάκη ότι πράγματι υπήρχε σκάνδαλο Siemens και αυτό είναι σημαντική πρόοδος», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, που έκανε ειδική αναφορά στην απουσία του Αντώνη Σαμαρά, του Κώστα Καραμανλή και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από τη συζήτηση στη Βουλή.
«Μου κάνει εντύπωση αυτή η επιλογή της απουσίας τους. Κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι έχει κάποιο βαθύτερο νόημα. Αλλά δεν θέλω να μπω στα εσωτερικά της ΝΔ», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.
«Επίσης, μάθαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, τη στιγμή που εγώ πήρα το ''δαχτυλίδι'' από τον κ. Αλαβάνο, για να απογαλακτιστεί από το βαρύ όνομά του και να είναι αυτοδημιούργητος πολιτικός. Δεν ξέρω πολλούς αυτοδημιούργητους, με πολλά πτυχία που σπουδάζουν στο εξωτερικό, μόλις έρχονται στη χώρα να αποκτούν δουλειά Εθνική τράπεζα με 15.000 ευρώ μισθό. Ο λαός πράγματι ξέρει και τις διαδρομές μας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Για τα δάνεια των κομμάτων
«Είπατε ότι αποπληρώνετε δάνεια του κόμματος σας. Με πρόχειρο υπολογισμό, ακόμη κι αν το 100% της κρατικής χρηματοδότησης για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εκχωρούνταν στις τράπεζες σήμερα, δεν αποπληρώνετε τα δάνειά σας εσείς ούτε σε 122 χρόνια και το ΠΑΣΟΚ σε 443 χρόνια. Αυτά πρέπει να τα γνωρίζει ο λαός», ανέφερε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι ο δανεισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι γύρω στα 8 εκατ. ευρώ και ότι το κόμμα δεν έχει «κόκκινα» δάνεια.
Για τους πλειστηριασμούς
«Είπατε ότι κάνουμε πλειστηριασμούς. Εκανα πρόχειρη έρευνα να δω αν πράγματι υπάρχουν εργατικές κατοικίες στον Εύοσμο. Ο δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία εργατική κατοικία εκεί. Σε άλλη επικοινωνία με την πρόεδρο συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, μας δήλωσε
ότι από τις αρχές του 2016 δεν έχει πλειστηριαστεί καμία πρώτη κατοικία στη Θεσσαλονίκη».
Για τον Κήρυκα Χανίων
«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ρίχνω το επίπεδο και ότι μίλησα χυδαία, ότι είπα ψέματα και πρέπει να ντρέπομαι για αυτά. Σήμερα μάθαμε κάτι για τον Κήρυκα Χανίων. Παραδεχθήκατε ότι θα μπει σε ρύθμιση. Αλλά αλλάξατε απολύτως τη θέση, που είχε διατυπώσει ο πατέρας σας στις 13/7/2016
με γραπτή του ανακοίνωση, ότι τον Μάρτιο του 2005 το δάνειο αυτό το ανέλαβε ένας εκ των εγγυητών. Με αυτά που είπατε εκθέτετε τον πατέρα σας. Η αλήθεια είναι ότι λήφθηκε το 2005 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 δεν είχε δοθεί ούτε ένα ευρώ. Οχι, δεν πρέπει να ντρέπομαι εγώ».
Για τη Siemens
«Είπατε πάλι ότι πρέπει να ντρέπομαι γιατί είπα κάτι αυτονόητο, να μας πείτε αν υπάρχει σκάνδαλο Siemens και αν υπάρχει συμμετοχή σας. Είπατε ότι δεν είχατε διευκόλυνση από τον κ. Χριστοφοράκο, παρότι στο ημερολόγιο του αναφέρει ότι είχατε συναντήσεις 60 φορές. Και λέτε ότι είναι ψέματα και είμαι συκοφάντης γιατί δεν σας πλήρωσε ποτέ εξοπλισμό γραφείου. Πράγματι, αποπληρώσατε τον τεχνολογικό εξοπλισμό για το γραφείο σας, αλλά μόνο όταν έσκασε στη δημοσιότητα το σκάνδαλο».
«Θα μας κρίνει ο λαός όταν έρθει η ώρα»
«Από την πρώτη στιγμή της εκλογής σας συμμαχήσατε με τις πιο ακραίες δυνάμεις του μιντιακού κύκλου, με στόχο να ρίξετε την κυβέρνηση. Ηρθε η ώρα να δούμε ποιος έχει σχέση με τη διαπλοκή. Οσο κι αν κάποιοι θέλουν να νομίζουν ότι η κυβέρνηση θα εκβιαστεί ή θα κάνει πίσω, τους λέω ότι θα κάνουμε πίσω μόνο για να πάρουμε φόρα. Θα τελειώσουμε την κάθαρση. Η διαπλοκή θα βρει τον μάστορά της, θα τελειώσει με θεσμικό τρόπο», είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την τριτολογία του.
«Θα σας ήθελα σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια. Δυστυχώς επιλέξατε να είστε απέναντι. Θα μας κρίνει ο λαός όταν έρθει η ώρα. Εκλογές δεν γίνονται κάθε τρεις και λίγο αλλά όταν ορίζει το σύνταγμα. Στα πολύ δύσκολα αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι αρραγής», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: