Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα Μαδούρο δεν χωρούν

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα Μαδούρο δεν χωρούν

H χώρα οδηγείται σε εκτροπή -Ηρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη Δημοκρατία στα χέρια του
Εμφάνιση υποψήφιου πρωθυπουργού για τον πρόεδρο της ΝΔ

Ποτέ δεν θα δώσω ψεύτικες υποσχέσεις, είπε
Επίθεση στον Τσίπρα: Σπέρνει το μίσος και τον διχασμό
Οχι στις απολύσεις, ναι στη μείωση των φόρων
Μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% σε... 2 έτη και μείωση φορολογικών συντελεστών
Μείωση στο μισό του τέλους της ΕΡΤ
Παρουσίασε κοστολογημένο πρόγραμμα μείωσης δαπανών
Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα Μαδούρο δεν χωρούν

Την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της χώρας, στη ΔΕΘ πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
«Δεν θα δώσω ψεύτικες υποσχέσεις» 
«Είμαι εδώ να μοιραστώ μαζί σας, αντιλαμβάνομαι την ιστορική ευθύνη, δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα για να οδηγήσουμε την πατρίδα μας έξω από την κρίση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στην αρχή της ομιλίας του. «Η παροχολογία από τη ΔΕΘ δεν έχει την παραμικρή θέση στην Ελλάδα της κρίσης, δεν θα δώσω ψεύτικές υποσχέσεις δεν θα δώσω χρήματα που σήμερα δεν υπάρχουν», τόνισε. «Είμαι εδώ για να υπογράψουμε μια συμφωνία αλήθειας με τον κάθε Έλληνα κι την κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά», προσέθεσε.
Η επίθεση στον πρωθυπουργό
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε εδώ, δεν έμαθε τίποτα από τη συντριβή, συνεχίζει προσβλητικός, συνεχίζει να διχάζει, επιμένει να δίνει αμέτρητες υποσχέσεις, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει, όσο και να προσπαθεί να φορέσει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή δεν μπορεί», συνέχισε, και συμπλήρωσε: «ΣΥΡΙΖΑ ίσον φτώχεια». 
«Στα μάτια κάποιων ο κ. Τσίπρας μπορεί να έμοιαζε κάποτε οικείος, όσο, όμως απομονώνεται από τη μερίδα της κοινωνίας τόσο φανερώνεται η αλαζονεία του, δεν μπορεί να μας κάνει καλύτερους. Η κατάσταση στη χώρα οδηγείται στην εκτροπή. Η κυβέρνηση επεμβαίνει στη δικαιοσύνη» συνέχισε ο πρόεδορς της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, να φύγει ο Τσίπρας το συντομότερο. Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή με το χθες. Επτά χρόνια κάποιοι πίστεψαν ότι ήταν η ευκαιρία να κλείσουμε τους λογαριασμούς με όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, σημείωσε και προσέθεσε: 'Η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας». 
«Η απομάκρυνση Τσίπρα από την εξουσία είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο»
Σε πιο σκληρό τόνο, στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η απομάκρυνση του κ. Τσίπρα από την εξουσία  είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο. Πρέπει να φύγει γιατί  εκτός από την παράταση της ύφεσης σπέρνει και το διχασμό στην κοινωνία». 
«Επτά χρόνια κάποια πίστεψαν ότι η κρίση είναι μια ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας. Αυτό είναι λάθος γιατί είναι λάθος η τυφλή σύγκρουση. Μια Ελλάδα που παραμένει δικαστήριο για το χθες δεν μπορεί να γίνει εργοτάξιο για το αύριο», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε: «Για να  υπερβούμε την κρίση πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον. Δεν αγνοούμε ότι πέρυσι για πρώτη φορά η Ελλάδα κινδύνεψε με κοινωνική και οικονομική κατάρρευση, ότι μια κυβέρνηση για πρώτη φορά υπονομεύει τους θεσμούς της δημοκρατίας». 
Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανφέρθηκε στο σχέδο που θα παρουσιάσει: «Η ευθύνη μου απέναντι στους πολίτες είναι να παρουσιάσω ένα σχέδιο. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα. Σήμερα από τη Θεσσαλονίκη στέλνω σε όλες τις Ελληνίδες και του Έλληνες ένα μήνυμα, καταθέτω τον οδικό χάρτη για να φέρουμε την αισιοδοξία, για να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Μια τέτοια σχέση μόνο στην αλήθεια πρέπει να βασιστεί. Ανάμεσα σε ένα υπεύθυνο πολιτικό φορέα και σε ένα λαό που έχει ανάγκη την αλήθεια. Δίνουμε όλοι μαζί ένα τέλος στο φαύλο κύκλο του λαϊκισμού που μας οδήγησε στην κατρακύλα. Μιλάω σε εσάς ως υπεύθυνους πολίτες και σαν συνεργάτες, θέλω να με αντιμετωπίσετε ανάλογα, ως κάποιο που δουλεύει για τα όνειρα των πολλών και όχι των λίγων, ως κάποιο που μπορεί να ηγηθεί σε μια συλλογική προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας.Ο λαϊκισμός μετέτρεψε την Ελλάδα σε μπλοκαρισμένη κοινωνία όπου τα κατεστημένα συμφέροντα παρεμποδίζουν τις αλλαγές. Ζητώ από τους πολίτες να διατηρήσετε ζωντανή την ελπίδα μας για μια καλύτερη Ελλάδα». 
Το όραμα για την μετα-μνημόνιο Ελλάδα
«Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες του 2016, θυμίζει ρημαγμένη χώρα, η αβεβαιότητα δηλητηριάζει το οικονομικό περιβάλλον, η κυβέρνηση πλήττει με τη φορολογία τους ίδιους και τους ίδιους, η έλλειψη ρευστότητας στραγγαλίζει την αγορά, η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται. Η ελληνική κοινωνία έχασε κάθε αίσθηση προσανατολισμού, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες θυμίζει ρημαγμένη χώρα. Της οικονομικής κατάρρευσης προηγήθηκε η κατάρρευση των θεσμών. Ενθαρρύναμε τον άκοπο πλουτισμό απονευρώσαμε το πολιτικό σύστημα από κάθε ζωντάνια, οι θεσμοί έγιναν κούφιοι, ο δημόσιος λόγος αφυδατώθηκε. Αυτός ο καταστροφικός κύκλος που καθηλώνει τη χώρα σε στασιμότητα πρέπει να σπάσει. Η Ελλάδα χρειάζεται αναγέννηση. Χρειαζόμαστε όραμα για την μεταμνημονιακή πολιτική. Να επιδιώκει την Αριστεία και την επιβράβευση, να δημιουργεί συλλογικά πρότυπα. Μόνο ένα ισχυρό κράτος, απαλλαγμένο από τα βαρίδια της πελατειακής λογικής μπορεί να αντεπεξέλθει.Η μάχη είναι βαθιά ιδεολογική, απαιτεί να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο των αξιών της οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής. Το σχέδιό μας για κοινωνική ανασυγκρότηση καθιστά σαφές ότι το να είναι Έλληνας πολίτης, δεν συνεπάγεται μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Αξιοκρατία, διαφάνεια, σκληρή δουλειά, δημιουργική φιλοδοξία, εμπιστοσύνη στους Θεσμούς, αλληλεγγύη, επιβράβευση της καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας». 
Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ
«Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να δημιουργήσει πλούτο, δίκαια ανακατανομή του πλούτου. Η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, να επιστρέψουμε στις αξίες της ζωής, στην αξιοκρατία και στη διαφάνεια, στην εμπιστοσύνη στους θεσμούς», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα, με επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από κρατικές προσλήψεις. Δουλειές για τους πολλούς και όχι για το κόμμα και τους κολλητούς», είπε και πρόσθεσε: «Η χώρα χρειάζεται μία επενδυτική έκρηξη, Χρειάζονται 100 δισ ευρώ την επόμενη πενταετία. Ο ρυθμοί ανάπτυξης πρέπει να πάνε στο 4% από το 2018, στόχος δημιουργίας 120.000 θέσεων εργασία. Δεσμεύομαι ότι η επόμενη κυβέρνηση τς ΝΔ θα είναι η κυβέρνηση των καλύτερων, των πιο ενεργών. Δεν πρόκειται να κάνω καμία έκπτωση στην αξιοκρατία. Δεν θα γίνω διαιτητής σε αντικρουόμενες φατρίες».
Μείωση του ΕΝΦΙΑ
Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το φορολογικό σύστημα έχει αποτύχει οικτρά», σημειώνοντας ότι «χαρακτηρίζεται από παραοικονομιία και φοροδιαφυγή, ενώ ταυτόχρονα τα έσοδα μειώνονται». «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, καμία κοινωνία δεν μπορεί να υπομένει τη φορολογική της εξόντωση, πολύ περισσότερο όταν αυτή γίνεται για να διατηρηθεί το πελατειακό κράτος», συμπλήρωσε. «Η μείωση των φόρων όποτε δοκιμάστηκε απέδωσε, το 2014 μειώσαμε το ΦΠΑ κατά 10 μονάδες στην εστίαση. Εμείς θα απελευθερώσουμε τους πολίτες  από τα δεσμά της υπερφορολόγησης» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και ακολούθως αναφέρθηκε σε μια σειρά φοροελαφρύνσεων που θα κάνει: 
  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος δύο ετών, 20% τον πρώτο χρόνο και 10% τον δεύτερο,
  • Μείωση του φόρου επιχειρήσεων κατά 9%. Από 29% που είναι σήμερα στο στο 24% στον πρώτο χρόνο και στο 20% το δεύτερο. 
  • Μείωση του φόρου Μερισμάτων από το 15% στο 5%. 
  • Κατάργηση της αύξησης του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, επαναφορά του στο 13%
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στο κρασί.
«Αυτά είναι τα μέτρα που μπορούμε να δεσμευθούμε και είναι άμεσης εφαρμογής», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωνοντας: «Βούληση μου είναι στη θητεία μου να γίνει, μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και να καθιερωθούν δύο συντελεστές ΦΠΑ». 
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι οι 4 άμεσες παρεμβάσεις θα έχουν κόστος 1,9 δις τη διετία. 
Οι 10 περικοπές στις κρατικές δαπάνες
Από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο σχέδιό του για τον περιορισμό των κρατικών δαπανών: «Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια νοικοκυρέματος στο Δημόσιο. Το Δημόσιο μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα το δυναμικό του, με κινητικότητα και αξιολόγηση, όχι με απολύσεις», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «συνεχίζουμε και εφαρμόζουμε στρατηγική συγχωνεύσεων φορέων του δημοσίου, περιστολή δαπανών από δεκάδα παρεμβάσεων: Αναλυτικά:
  • 200 εκατ. ευρώ από μείωση καταναλωτικων δαπανών στο δημόσιο
  • 400 εκατ. ευρώ από βελτίωση αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ και των νομικών προσώπων της κυβέρνησης
  • 150 εκατ. ευρώ από την αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους
  • 140 εκατ. ευρώ από τη μείωση των δαπανών για τοκους στα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου
  • 140 εκατ. ευρώ από τον εξορθολογισμό των ευγενών ταμείων
  • 150 εκατ. ευρώ από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις ηλεκτρονικές προμήθειες
  • 20 εκατ. ευρώ  από συχωνεύσεις κτιρίων
  • 300 εκατ. ευρώ στην 4ετια από την διατήρηση της υπάρχουσας θεσης προσληψεων και αποχωρήσεων στο δημόσιο
  • 100 εκατ. τον πρωτο χρονο και 400 εκατ.  στη 4ετια από κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2015.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει 1,5 δισ. ευρώ εξοικονόμηση από τις στοχευμένες παρεμβάσεις του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ τον πρώτο χρόνο.
Μείωση 50% στο τέλος της ΕΡΤ
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει στο μισό το τέλος της ΕΡΤ, ενώ είπε ότι η κρατική τηλεόραση πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως ένα όργανο προπαγάνδας. «Ετσι, το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογούμενων θα αυξηθεί κατά 90 εκατ. Ευρώ», είπε συμπληρώνοντας ότι η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει με ιδιωτικά κριτήρια. 
Παράλληλα, έκανε λόγο για εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και τόνισε ότι οι προτάσεις της ΝΔ είναι μετρημένες και απολύτως κοστολογημένες.«Αρκετά με τους λαϊκιστές που μικραίνουν τη χώρα μας», είπε και τόνισε: «Δεν έχουν το θάρρος να πληροφορήσουν τον ελληνικό λαό για τις ευθύνες που και αυτός πρέπει να αναλάβει. Ας τους δείξουμε την έξοδο, ας τους στείλουμε σπίτι τους να αναπνεύσουμε επιτέλους ελεύθερα».
Για τις επενδύσεις
​«Το σχέδιο μας προβλέπει κίνητρα αλλά και κυρώσεις στις τράπεζες. Δίνουμε μια ουσιαστική ανακούφιση στα νοικοκυριά και δεύτερη ευκαιρία στις βιώσιμες επιχειρήσεις. Χρειαζόμαστε μια Ελλάδα με επιχειρήσεις που πληρώνουν στην ώρα τους εργαζόμενους. Ας πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων τις παλαιοαριστερές εμμονές και ιδεοληψίες. Πρέπει να απενοχοποιήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και να τη στηρίξουμε χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον. Ολοκληρώνουμε χωροταξικό σχεδιασμό σε όλα τα επίπεδα ώστε οι χρήσεις γης να μην επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης. Πρέπει να σεβόμαστε τα χρήματα των φορολογουμένων. Οι δυνατότητες της χώρας είναι πολλές, εμείς τις έχουμε καταστρέψουμε. Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας, έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να το κάνουμε. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Η επιχειρηματική κοινότητα, η οποία είχε ενδώσει στις σειρήνες του κρατικού καπιταλισμού, ήρθε η ώρα να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της. Εσείς οι επιχειρηματίες πρέπει να βοηθήσετε τώρα τη χώρα με επενδύσεις. Είναι η ώρα της επιστροφής. Αυτό είναι το καθήκον σας». 
Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε ακόμη για παρεμβάσεις στις τράπεζες για να καθαρίσουν τα κόκκινα δάνεια, να ανακουφιστούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να έχουν δεύτερη ευκαιρία, όσες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους.
Είπε ότι θα προχωρήσουν και παρεμβάσεις σχετικά με τις προσαυξήσεις για χρέη στο Δημόσιο.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, σε γενναία φορολογικά κίνητρα σε όσους επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται με ίδια κεφάλαια και στη δημιουργία νομικού πλαισίου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των επιχειρήσεων, και για χωροταξικό σχεδιασμό για να μην αμφισβητούνται εκτάσεις.«Η μεταρρύθμιση του ίδιου του κράτους είναι η απαραίτητη μεταρρύθμιση για την υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε: Χρειαζόμαστε ένα κράτος που θα σέβεται τα χρήματα του πολίτη, ένα κράτος που θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του με ευελιξία. Θα επιβάλλει παντού την ηλεκτρονική υπογραφή για να μπορούν οι πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι.
Κοινωνική πολιτική
«Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για την κρίση, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Πρέπει όλοι τώρα να βάλουμε πλάτη. Δεν επιτρέπεται να λείπε κανείς από αυτή την προσπάθεια είναι το καθήκον σας», είπε συνεχίζοντας την ομιλία του στη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ήταν μέχρι χθες απέναντι σε όλα τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης, είτε πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις είτε τα καταψήφιζε στη Βουλή και τόνισε: Καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη εάν δεν δίνει ευκαιρίες σε εκείνους που η κρίση έπληξε σκληρά.
Η κρίση έπληξε την οικογένεια με εξαρτώμενα μέλη, επισήμανε και είπε πως πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι η μέση ελληνική οικογένεια, «είναι για μένα στοίχημα», είπε και εξήγγειλε ανάμεσα σε άλλα, κουπόνι 180 ευρώ τον μήνα σε όσες οικογένειες δεν μπορούν να βάλουν το παιδί του σε παιδικό σταθμό.Επίσης,ελλάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη. «Θα δίνουμε στους δικαιούχους ρευστό και όχι κουπόνια για να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις προτεραιότητες τους».
Νέο μήνυμα για τα Εξάρχεια 
Το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να είναι φυτώριο για τους άριστους. Δεσμεύομαι για αλλαγές σε όσα έχει φέρει μια ιδεοληπτική κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να ανεχτώ φαινόμενα, όπου μερικοί μπαχαλάκηδες διέλυσαν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τέλος στην ανοχή σε όσους μετατρέπουν σε άβατο ολόκληρες γειτονιές, σε όσους κάνουν καταλήψεις, τα δικαιώματα των πολλών δεν θα συνθλίβονται από τους λίγους.
Για τις τηλεοπτικές άδειες
Πρώτη φορά τίθεται ζήτημα ποιότητας της Δημοκρατίας, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Αναφερόμενος στο ζήτημα της αδειοδότητης των καναλιών είπε ότι «οι τηλεοπτικές άδειες έχουν μόνο ένα σκοπό την κατάργηση της πολυφωνίας και της δημιουργίας μιας νέας διαπλοκής, ελεγχόμενη από την κυβέρνηση». Προσέθεσε ότι η λειτουργία της Βουλής είναι στα όρια της συνταγματικότητας.
Επιστροφή στην κανονικότητα, είμαστε ανάχωμα στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Δεν θα ανεχτούμε άλλα παιχνίδια με τους θεσμούς, δεν θα ανεχτούμε την αμφισβήτηση της αστικής δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Η Βουλή των Ελλήνων θα κρίνει τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης». «Λειτουργούμε μέσα το κτίριο της Βουλής και όχι στο περιστύλιο της».
Η συμφωνία Αλήθειας -«Ο λαός χόρτασε με απάτες και αυταπάτες»
Όλα όσα σας είπα στηρίζονται σε μια Συμφωνία Αλήθειας, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔΟ λαός χόρτασε με απάτες και αυταπάτες, χρειάζεται τολμηρή αναμέτρηση με την πραγματικότητα, τέλος στους ανεύθυνους, χρειάζεται αλήθεια σε ένα λαό που μορφώνεται και εργάζεται περισσότερο από κάθε άλλο στην Ευρώπη.
Η ΝΔ ενώνει για ακόμα μία φορά τον λαό. Η σημερινή κυβέρνηση είναι η τελευταία που ανεμίζει τις σημαίες του παρελθόντος για να κρύψει το μέλλον. Όσες φορές η πατρίδα ακολούθησε τον λαϊκισμό έζησε τραγωδίες
Καλώ σήμερα για συμπόρευση όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Μας ενώνουν η γλώσσα της κοινής λογικής και του ορθού λόγου, η πίστη στους θεσμούς και στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.
«Σήμερα εδώ, στη Θεσσαλονίκη, γεννιέται ο νέος πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός που οδηγεί σε μια περήφανη, ενωμένη και δυνατή Ελλάδα. Την Ελλάδα που δουλεύει ξανά. Την Ελλάδα που μας αξίζει.
Σας καλώ και σας παρακαλώ από αυτήν την προσπάθεια να μη λείψει καμία Ελληνίδα και κανένας Έλληνας.
Είμαστε πολλοί περισσότεροι από ό,τι νομίζετε και είμαστε ενωμένοι για την Ελλάδα μας», είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΝΔ.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: