Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα δημοσκόπηση: Διαφορά 9,6% υπέρ της ΝΔ - Απογοητευμένοι και θυμωμένοι οι πολίτες [πίνακες]

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOCΠανελλαδική δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι στις 7,5 μονάδες
Με αναγωγή εκτοξεύεται στο 9,6%: ΝΔ: 28,4% - ΣΥΡΙΖΑ 18,8%
Η ΝΔ σαρώνει στην παράσταση νίκης
Απογοητευμένοι και θυμωμένοι οι πολίτες...

Με 10 περίπου ποσοστιαίες μονάδες (9,6%) προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα πανελλαδική δημοσκόπηση. Η έρευνα αποτυπώνει τον θυμό και την απογοήτευση του κόσμου από την κυβέρνηση αν και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εισπράττει όσο θα περίμενε ως εναλλακτική λύση.

Στην πανελλαδική έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha προκύπτουν τα εξής:
Ταύτιση με πολιτικούς αρχηγούς:
Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει να ταυτίζεται με τις απόψεις του ένα 14% ενώ με εκείνες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, το 21%.
Ωστόσο, ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 39,5% απαντά αυθόρμητα ότι δεν ταυτίζεται «με κανέναν» πολιτικό αρχηγό.
\
Παράσταση νίκης:
Εντυπωσιακό προβάδισμα στην παράσταση νίκης έχει η ΝΔ καθώς το 64,9% προβλέπει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι του αντίστοιχου 15,5% που προβλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 7,5 μονάδες, συγκεντρώνοντας 22,3% έναντι 14,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν με 6,3% η Χρυσή Αυγή, με 5,8% το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,7%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,5%, η Ενωση Κεντρώων επίσης με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2%, το Ποτάμι με 1,9%. Εξαιρετικά υψηλά είναι τα ποσοστά όσων δηλώνουν ότι θα επιλέξουν Λευκό ή Ακυρο (7,5%) και όσων δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν (12,9%)
Πρόθεση ψήφου με αναγωγή
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η διαφορά ανεβαίνει στο 9,6% με την ΝΔ να παίρνει 28,4% έναντι 18,8% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 7,4% το ΚΚΕ, με 6% Δημοκρατική Συμπαράταξη, με 3,2% οι ΑΝΕΛ, με το ίδιο ποσοστό η Ενωση Κεντρώων, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, το Ποτάμι με 2,4% και η ΛΑΕ με 1,5%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 11,9% των ερωτηθέντων.
Μετακινήσεις ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: