Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας - Αγγιξε το τέλειο

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας -Αγγιξε το τέλειο

Χρυσός ολυμπιονίκης ο 26χρονος υπεραθλητής
«Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα» οι πρώτες δηλώσεις του - Βιντεο

Εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό των κρίκων
Αγγιξε το τέλειο στην εμφάνισή του - Πήρε 16.000
Αφησε δεύτερο τον Βραζιλιάνο ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Αρτούρ Ζανέτι
Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στο Ριο μετά της Κορακάκη...

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας ο οποίος άγγιξε την τελειότητα στην εκπληκτική του προσπάθεια στον τελικό των κρίκων στο Ρίο της Βραζιλίας.

Δείτε το βίντεο:
Οι κριτές των βαθμολόγησαν με 16.000. Ο Λευτέρης Πετρούνιας που αγωνίστηκε 2ος, μετά τους 16.000 βαθμούς που απέσπασε, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να περιμένει να τελειώσουν οι συναθλητές του το πρόγραμμά τους, για να κρεμάσει το Ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος του. 
Ο χρυσός Ελληνας Ολυμπιονίκης, αμέσως όταν τελείωσε το πρόγραμμα του, αγκαλιάστηκε και πανηγύρισε με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη.
«Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του «χρυσού» Ολυμπιονίκη στην ΕΡΤ. «Πάμε Ελλάδα, έχουμε την ψυχή» είπε ακόμη ο Λευτέρης Πετρούνιας. Παραδέχθηκε ότι είχε αγωνία με την προσπάθεια του παγκόσμιου πρωταθλητή Βραζιλιάνου Αρτούρ Ζανέτι αλλά σημείωσε ότι χάρη στο πείσμα και στη σκληρή δουλειά που έκανε κατάφερε το όνειρο.
To μετάλλιο το αφιέρωσε στην μητέρα του που βρίσκεται στο Ρίο και παρακολουθούσε τις προσπάθειές του.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε ακόμη: «Είχα αγωνία αλλά είχα «κλειδώσει» στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη εκτέλεση όπως την είχα σχεδιάσει. Ηταν πολύ καλό το πρόγραμμα και η εκτέλεση. Μόλις είδα τον βαθμό, κατάλαβα».
Ενιωσε δικαίωση όπως είπε. «Η χαρά είναι όπως όταν ήμουν πρώτος λαμπαδηδρόμος».
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ του έδωσε συγχαρητήρια πριν καν ολοκληρωθεί η προσπάθειά του Βραζιλιάνου συναθλητή του και πριν ανακοινωθούν οι τελικές βαθμολογίες, είπε: «Ηταν μια βαθμολογία που δεν την είχε ξαναπάρει, εγώ την είχα ξαναπάρει ευτυχώς, είχε και μια αστάθεια στην πτώση, οπότε όσοι ξέρουν από γυμναστική 
κατάλαβαν.


Για τα επόμενα σχέδιά του είπε: «Θέλω να έχω την υγεία μου, να κάνω διακοπές και να ξεκινήσω την προσπάθειά μου για την νέα τετραετία. Για μένα καλός αθλητής πρέπει να έχει διάρκεια».
Δείτε σε βίντεο την εκπληκτική του προσπάθεια

EPA/HOW HWEE YOUN
Angelos Zymaras / AZSPORTSIMAGES / SOOC


Δείτε τις πρώτες δηλώσεις του «χρυσού» Ολυμπιονίκη



Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου και με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση.
Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους.
Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β. (6,80)









Μεγάλη του αγάπη το παρκουρ 
Υπερκινητικός και ατίθασος. Ξεκίνησε την ενόργανη στα 5 του χρόνια. 
Στα 14 του έκανε την επανάστασή του, άφησε για τρία χρόνια τον αθλητισμό για να ξαναγυρίσει ώριμος και αποφασισμένος να γράψει ιστορία.
Είχε περάσει ήδη από το κολυμβητήριο του Πανιωνίου, ενώ κάποια στιγμή είχε εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί και με το πατινάζ. «Όλα αυτά μέσα στο γυμναστήριο, το τραμπολίνο, το δίζυγο, τα στρώματα, τα είδα τότε σαν έναν μεγάλο παιδότοπο, σαν μια τεράστια παιδική χαρά», έχει δηλώσει ο ίδιος. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Λύκειο υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής, γεγονός που τον ανέδειξε σε πρόεδρο του 15μελούς.
Εκείνη την εποχή ανακάλυψε την άλλη μεγάλη του αγάπη, το παρκούρ, και το οποίο όταν έχει χρόνο, συνεχίζει μέχρι σήμερα να κάνει, καθώς θεωρεί ότι τον βοηθά τόσο στην ελαστικότητά του όσο και ως εκτόνωση.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: