Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις Γκαλμπρέϊθ

Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για το σχέδιο μετάβασης στη δραχμή, περιέχει το βιβλίο του συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη,Τζέιμς Γκαλμπρέιθ.

Στο βιβλίο του «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα» (εκδ. Πατάκη) ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, αναφέρει πως η Νέα Δραχμή θα τυπώνονταν μόνο σε χαρτονομίσματα και μάλιστα στα τυπογραφεία όποιας «φιλικής ξένης χώρας»... δεχόταν να την τυπώσει.

«Θα πρέπει να δοθεί εντολή για εκτύπωση χαρτονομισμάτων Νέας Δραχμής αμέσως μετά το διάγγελμα. Θα απαιτηθούν μερικοί μήνες ώσπου να έχουμε ένα πλήρες απόθεμα χαρτονομισμάτων σε Νέες Δραχμές, ανάλογα με τον αριθμό των τυπογραφείων στα οποία θα ανατεθεί το έργο ή το κατά πόσο μπορεί να εξασφαλιστεί η συνεργασία φιλικών ξένων χωρών»
αναφέρει ο Γκαλμπρέιθ.

«Εξετάσαμε και το ζήτημα κατά πόσο κάποια μεγάλη φιλική χώρα θα μπορούσε να δανείσει τα τυπογραφεία της για να τεθούν γρήγορα σε κυκλοφορία τα νέα χαρτονομίσματα· η πρόταση φαινόταν λογική κατ’ αρχήν. Τα κέρματα, πιστεύαμε, θα μπορούσαν να αναβληθούν για αργότερα» αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του ο κ. Γκαλμπρέιθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: