Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! Έκτακτο μίνι υπουργικό δύο μέρες νωρίτερα


Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται το Μαξίμου μετά  τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις 

καθώς και εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει κλείσει όλα τα μέτωπα να δώσει απαντήσεις στους Θεσμούς μέχρι την Τρίτη την ώρα που τίποτα δεν έχει κλείσει ούτε το θέμα ΕΚΑΣ, αλλά ούτε και...
 της αξιολόγησης. 
Επίσης γίνεται μια πρώτη αποτίμηση της επίσκεψης Πούτιν και τα κέρδη που υπήρξαν για την Ελλάδα.  Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το υπουργικό που γίνεται συνήθως Δευτέρα γίνεται σήμερα το οποίο δείχνει πόση αγωνία υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Όλα αυτά υπό το βάρος των βαθιών αλλαγών στα εργασιακά που βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές, τόσο για τις ομαδικές απολύσεις, όσο και για τις αποφάσεις κήρυξης απεργιών και τον περιορισμό της προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης.
Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», οι αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις δεν θεωρούνται- από ειδικούς και πρώην στελέχη του υπουργείου Εργασίας που μετείχαν παλιότερα σε διαπραγματεύσεις- τόσο κρίσιμες, όσο εκείνες στον συνδικαλιστικό νόμο.
Οι προτάσεις των δανειστών για το θέμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι:
• Δυνατότητα του εργοδότη για μη αποδοχή και μη πληρωμή όλων των εργαζόμενών του σε περίπτωση απεργίας, όταν αυτή για παράδειγμα συνοδεύεται από κατάληψη του εργοστασίου ή παρεμπόδιση προσέλευσης στην εργασίας.
• Αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων για την πραγματοποίηση απεργιών
• Αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για απεργία στον ευρωπαϊκό μέσο όρο
• Μείωση των ημερών συνδικαλιστικής άδειας, περιορισμό των αμειβομένων αδειών στις απολύτως απαραίτητες και περιορισμό των προσώπων που δικαιούνται άδειες.
• Δραστική μείωση των ημερών αδικαιολόγητης απουσίας συνδικαλιστή και ευθυγράμμιση με τα ισχύοντα για κάθε εργαζόμενο.
• Δυνατότητα απόλυσης συνδικαλιστών για σπουδαίο λόγο.
• Περιορισμό των συνδικαλιστών που απολαμβάνουν προστασία, κατάργηση της δυνατότητας παροχής προστασίας μέσω του καταστατικού των συνδικαλιστικών οργανώσεων και μείωση του αριθμού των προστατευόμενων ιδρυτικών μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: