Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Κηδεύτηκε ο Γιάννης Αγγέλου - Συντετριμμένος τον αποχαιρέτησε ο Καραμανλής [εικόνες]

Συντετριμμένος αποχαιρέτησε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον Γιάννη Αγγέλου, που υπήρξε επί 35 χρόνια στενός συνεργάτης του, φίλος και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του.

Ο Γιάννης Αγγέλου ο οποίος πέθανε το περασμένο Σάββατο το πρωί, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, κηδεύτηκε σήμερα Δευτέρα στο 2ο Νεκροταφείο Αθηνών. 
Στην κηδεία του παραβρέθηκε ο...
Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος εκ μέρους της κυβέρνησης, Ο Κώστας Καραμανλής με την σύζυγό του Νατάσσα, οι πρώην πρόεδρο της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεκάδες στελέχη της ΝΔ και πλήθος κόσμου
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλή, εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο κατά την εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αποχαιρέτησε με θερμά λόγια τον φίλο του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι ο εκλιπών βγήκε δικαιωμένος, απέναντι στην «μεθοδευμένη αδικία», στο «ψέμα και στη συκοφαντία» που αντιμετώπισε.
«Σε ευχαριστούμε φίλε για όσα μας πρόσφερες. Σε ευχαριστούμε που ομόρφυνες τη ζωή μας.
Με το χαμόγελό σου, τη ζεστασιά της ψυχής σου, την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου. Πορευτήκαμε μαζί για 35 ολόκληρα χρόνια. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Στις χαρές και στις λύπες. Σε μεγάλους αγώνες και σε ανηφορικά μονοπάτια.
Ήσουν πάντα εκεί. Σεμνά, διακριτικά, αλλά με πίστη και αφοσίωση.
Θα μου λείψεις πολύ φίλε. Σε όλους μας θα λείψεις. Για την αγάπη σου, για το γέλιο σου, για τις κουβέντες μας, για το πάθος σου στους αγώνες μας. Θα μας λείψει το γνήσιο που αντιπροσώπευες.
Φίλε σε χαιρετώ με αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού. Για τη δύναμη της ψυχής σου να αντιμετωπίσεις με υπερηφάνεια και καρτερικότητα όλες τις αντιξοότητες. Που στάθηκες όρθιος, ακόμα και απέναντι στο ψέμα και την συκοφαντία. Που δεν λύγισες απέναντι στην κατάφωρη και μεθοδευμένη αδικία που στήθηκε σε βάρος σου. Που πάλεψες παλληκαρίσια και δικαιώθηκες.
Γιατί ήσουν το φως. Και στο τέλος το φως πάντα νικά το σκοτάδι.
Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για σένα φίλε . Για την διαδρομή σου, για τη στάση ζωής σου, για την ποιότητα της προσωπικότητάς σου.
Και, πάνω απ όλα, δικαιούνται να είναι υπερήφανοι για σένα οι πιο αγαπημένοι σου, η Αλεξάνδρα, ο Άγγελος και ο Δημήτρης, που έχουν το ξεχωριστό προνόμιο να σε έχουν σύζυγο και πατέρα.

Καλό σου ταξίδι φίλε»

Σχόλιο:  Ο Καραμανλής σήμερα ακολούθησε μια (πολύ) αρχαία παράδοση όπου οι επικήδειοι ήταν και πολιτικοί λόγοι και επέλεξε στην κηδεία του "επιστήθιου" φίλου του όπως τον αποκάλεσε, να κάνει την πιο ΠΟΛΙΤΙΚΗ παρέμβαση που έχει κάνει όλα τα χρόνια της σιωπής του. 
Χαρακτήρισε με βαριές εκφράσεις τους νταβατζήδες της χώρας.
"Ψεύτες, συκοφάντες και σκοτάδι" 
Κανονική πολιτική παρέμβαση σε μία κηδεία, με το μήνυμα να είναι πως παρά τα χρόνια που πέρασαν δεν έχει δώσει άφεση αμαρτιών σε εκείνους που θεωρεί ότι τον πολέμησαν.

(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: