Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Δημοσίευμα αναφέρει ότι κατηγορούνται για πλαστή ενημερότητα τα δύο αδέλφια του Αλέξη Τσίπρα

Δημοσίευμα αναφέρει ότι κατηγορούνται για πλαστή ενημερότητα τα δύο αδέλφια του Αλέξη Τσίπρα

Οσμή σκανδάλου στην οποία εμπλέκεται εταιρεία συμφερόντων των αδερφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το newsbomb.gr.

Όπως γράφει το newsbomb.gr, η εταιρεία των αδερφών του πρωθυπουργού, Δημήτρη και Ζαννέτ Τσίπρα, κατηγορείται ότι προσπάθησε να πάρει δημόσιο έργο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παρουσιάζοντας μη αυθεντική φορολογική ενημερότητα...
ενός εκ των μετόχων.
Σύμφωνα με το newsbomb.gr, το έργο τελικά αφαιρέθηκε από την εν λόγω εταιρεία και ο αδερφός του πρωθυπουργού διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.
Αναφέρει το δημοσίευμα:
Η ιστορία, έχει τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον (εκτός από το οικονομικό και το δικαστικό σκέλος) καθώς η εταιρεία συμφερόντων κ. Δημήτρη Τσίπρα και της αδελφής του Ζαννέτ, όπως θα δείτε από τα έγγραφα - ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr, επιχείρησε να πάρει ένα δημόσιο έργο με πλαστή ενημερότητα, για να κερδίσει ένα project του Δημοσίου 1,1 εκατ. ευρώ.
Είναι προφανές πως αν δεν λάμψει η αλήθεια και αν δεν ξεκαθαριστεί τι ακριβώς συνέβη, μιλάμε για μια υπόθεση που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα φτάσει στο ακροατήριο και συγκεκριμένα στο νησί τη Μυτιλήνης, κάτω από θολές συνθήκες, μια άκρως ενδιαφέρουσα υπόθεση. Αυτή της κατηγορίας προς τον αδελφό του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα της χρήσης πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας.
Μια ενημερότητα η οποία όμως καταγγέλθηκε από την πλευρά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ότι χρησιμοποιήθηκε για την ανάληψη Δημόσιου έργου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
Όπως παρουσιάζουμε στο σχετικό έγγραφο 1, ο Δημήτριος Τσίπρας του Παύλου, αδελφός του πρωθυπουργού και έχων συμφέρον στην κατασκευαστική εταιρεία «Δ. Τσίπρας – Ζαννέτ Τσίπρα – ΔΙΟΔΟΣ Ο.Ε.» παραπέμπεται στο ακροατήριο για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου.

Αντιθέτως, η αδελφή του, Ζαννέτ, εξαιρείται των ευθυνών της χρήσης πλαστών εγγράφων όπως άλλωστε και ο εξάδελφος του πρωθυπουργού και συμμετέχων στην εταιρεία κατά ο παρελθόν, Γιώργος Τσίπρας του Ηρακλή, νυν Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: