Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Θύελλα αντιδράσεων και απάντηση από τον Μπαλαούρα για τα Σκόπια

Θύελλα αντιδράσεων και απάντηση από τον Μπαλαούρα για τα Σκόπια - Κεντρική Εικόνα
Στα "κάγκελα" η Νέα Δημοκρατία
Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, το απόγευμα της Δευτέρας με δήλωσή του η οποία τιτλοφορείται "Πάλιν Ἡρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται" σπεύδει να απαντήσεις στη δήλωση της Νέας Δημοκρατίας, για το θέμα των Σκοπίων.
"Η ΝΔ, μια σύγχρονη και συνάμα τραγική Ηρωδιάδα, σε συγχορδία με τα μιντιακά...
της φερέφωνα, μη έχοντας κάτι να πει και να προτείνει για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, βρήκε ευκαιρία να ξεσαλώσει με αφορμή συνέντευξη μου στο ρ/σ «Παραπολιτικά». Απομονώνοντας και κόβοντας φράσεις, νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος για να κτυπήσουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.
 
Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την οποία συμφωνώ απολύτως, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.
 
Ακολουθούν τα  απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξής μου: 
 
1.    «Πρέπει να υπάρξει λύση. Λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν λόγω πιέσεων από κοινωνικούς παράγοντες στην Ελλάδα. Και το έχουμε και αυτό κληρονομήσει…»
 
2.    «Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για όνομα Βόρεια Μακεδονία όπως και για το Σλαβομακεδονία. Δηλαδή ένας γεωγραφικός ή εθνικός.. .. προσδιορισμός.
 
3.    Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου αν απορρίπτω το όνομα Μακεδονία απάντησα: «Εγώ προσωπικά όχι.. Πρέπει βέβαια και από την άλλη πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν, ίσα-ίσα τα οξύνουν. Αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγμα… ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει είμαι απόγονος του Μεγαλέξανδρου.. Έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια τώρα. Δυστυχώς και η κυβέρνηση τότε του Κων/νου Μητσοτάκη υπέκυψε και άλλες κυβερνήσεις δεν το είχαν προχωρήσει. Θυμάμαι την πρόταση Πινέιρο η οποία ήταν πάρα πολύ καλή..» Είναι προτιμότερο για τη ΝΔ να προσπαθήσει να ψελλίσει, έστω και   γλίσχρες απαντήσεις για την αυριανή συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στις οποίες διέπρεψε ως κυβέρνηση". 

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα το πρωί στα Παραπολιτικά 90,1 , προκάλεσαν θυέλλα αντιδράσεων, αλλά και είπα ξείπα από την πλευρά των ΑΝΕΛ, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα έθεταν θέμα Μουζάλα για το ίδιο ζήτημα. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1,δεν άφησε κανένα περιθώριο για ενδεχόμενες αντιδράσεις από την πλευρά των ΑΝΕΛ.  
«Ο κ. Μπαλαούρας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του» σχολίασε στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Κεντρικό Μαγκαζίνο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο θέμα διατάραξης των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων». Οι ΑΝΕΛ προφανώς αποφάσισαν να μην τα "χαλάσουν με τον Τσίπρα για το όνομα" και προσεγγίσουν τελείως διαφορετικά τώρα την υπόθεση Μπαλαούρα, αλλά και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. 
Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία, εξαπέλυσε επίθεση στον βουλευτή Ηλείας του κυβερνώντος κόμματος λέγοντας ότι «η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες. Έτσι υποσκάπτεται η εθνική γραμμή. Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών οφείλουν να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση».
Τέλος να παραδώσει την έδρα του καλεί τον Μάκη Μπαλαούρα, ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, έπειτα από τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν απορρίπτει την ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια.
Απαντώντας στον κ. Μπαλαούρα, ο κ. Καράογλου ζητά από τον βουλευτή να παραδώσει την έδρα του και τονίζει πως περιμένει με ενδιαφέρον την αντίδραση του πρωθυπουργού, καθώς και την απάντηση του αρμόδιου υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα.
«Ο κ. Μπαλαούρας διεκδίκησε και κέρδισε... επάξια τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν, δηλώνοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν έχει πρόβλημα να αποκαλούνται τα Σκόπια "Μακεδονία σκέτο". Προφανώς έκανε αυτήν την ντροπιαστική δήλωση θέλοντας να γίνει αρεστός στη δεξαμενή της θολοκουλτούρας, από την οποία αντλεί ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει και πρόσθέτει: «Με δεδομένη την αδιαπραγμάτευτη θέση του Ελληνικού λαού για το συγκεκριμένο εθνικό θέμα, καλώ τον κ. Μπαλαούρα να παραδώσει άμεσα την έδρα του. Εκτός και εάν επικαλεστεί και αυτός "γλωσσικό ατόπημα", όπως έκανε προ ημερών ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Μουζάλας.
«Με ενδιαφέρον αναμένω την αντίδραση του Πρωθυπουργού, καθώς και την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου Εξωτερικών», καταλήγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: