Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ! Oι Ρώσοι ξεκίνησαν ανελέητο βομβαρδισμό στην πρωτεύουσα των τζιχαντιστών (Bίντεο)


Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας έθεσε για πρώτη φορά στο στόχαστρο τη συριακή επαρχία Ράκα, κυριότερο προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (IK), καθώς εξακολούθησε και σήμερα να πλήττει άλλες ανταρτικές οργανώσεις που μάχονται κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), τουλάχιστον...
 12 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές χθες βράδυ στη Ράκα (βορειοανατολική Συρία). Και η τζιχαντιστική οργάνωση ακύρωσε την προσευχή της Παρασκευής από τον φόβο των ρωσικών επιδρομών, ανέφεραν μαχητές και η μη κυβερνητική οργάνωση.
Είναι η πρώτη φορά αφότου ξεκίνησαν, την Τετάρτη, οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία που η Μόσχα βομβαρδίζει τη Ράκα, η οποία θεωρείται η «πρωτεύουσα» τις τζιχαντιστικής οργάνωσης που ελέγχει τη μισή χώρα, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, βομβαρδιστικά έθεσαν στο στόχαστρο «μια καμουφλαρισμένη θέση διοίκησης στην Κάσρατ Φάρατζ», νοτιοδυτικά της πόλης Ράκα και ένα «στρατόπεδο εκπαίδευσης» του ΙΚ κοντά στη Μααντάν Τζαντίντ, 70 χλμ. ανατολικότερα. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα οι στόχοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Οι ρωσικές επιδρομές στόχευσαν επίσης τη δυτική περιφέρεια της πόλης Ράκα και την περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τάμπκα, πιο νοτιοδυτικά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που στηρίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.
Από την άλλη η Συριακή Αεροπορία κατόπιν προμήθειας δορυφορικών φωτογραφιών και εικόνων από drones εξολόθρευσε φάλαγγα του ISIL στον αυτοκινητόδρομο Deir Ezzor-Hasakah.
Στο στόχαστρο Χαλέπι, Ιντλίμπ και Χάμα
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία, που έχει αναπτυχθεί σε μια στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας (βορειοδυτική Συρία), έπληξε επίσης για πρώτη φορά τη βόρεια επαρχία Χαλέπι.
Στην επαρχία αυτή «μία θέση διοίκησης και ένα κέντρο επικοινωνιών» του ΙΚ καταστράφηκαν στην Ντάρετ Έζατ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο.
Άλλοι στόχοι ήταν ένα στρατόπεδο του ΙΚ στη Μάαρετ αλ-Νούμαν, στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία), όπου «καταφύγια και αποθήκες όπλων καταστράφηκαν ολοσχερώς» και μία «θέση διοίκησης του ΙΚ» στην Κάφαρ Ζίτα, στην επαρχία Χάμα (κεντρική Συρία), πρόσθεσε.

Όμως, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το ΙΚ δεν έχει παρουσία ούτε στηΜάαρετ αλ-Νούμαν, ούτε στην Ντάρετ Έζα, όπου κυριαρχεί το Μέτωπο αλ-Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ-Κάιντα.

Το ΙΚ δεν είναι παρών ούτε στην Κάφαρ Ζίτα, την οποία ελέγχουν ισλαμιστικές ανταρτικές οργανώσεις, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Σήμερα Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Αλ-Καριαταΐν, μια κοινότητα στην κεντρική επαρχία Χομς που είναι στα χέρια του ΙΚ, δήλωσε από την πλευρά της συριακή στρατιωτική πηγή.

Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν επίσης «στρατιωτικές θέσεις και κέντρα διοίκησης του Στρατού της Κατάκτησης στην Τζισρ αλ-Σούγκουρ» και σε άλλες κοινότητες της επαρχίας Ιντλέμπ, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας που βρίσκεται επί τόπου.
«Ο Στρατός της Κατάκτησης» συνενώνει το Μέτωπο Αλ-Νόσρα και ισλαμιστικές αντάρτικες οργανώσεις που μάχονται τόσο το καθεστώς όσο και το ΙΚ. Εκδίωξε τα κυβερνητικά στρατεύματα από το σύνολο της Ιντλίμπ, κυρίως την Τζισρ αλ-Σούγκουρ, μια πόλη-κλειδί που βρίσκεται πάνω στον κύριο δρόμο που οδηγεί στηΛαττάκεια. προπύργιο του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: