Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Νέα οξεία επίθεση Ζωής στον Παυλόπουλο - Η πολυσέλιδη επιστολή που του έστειλε [pdf]

Νέα οξεία επίθεση Ζωής στον Παυλόπουλο - Η πολυσέλιδη επιστολή που του έστειλε [pdf]Νέα δριμεία επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου με πολυσέλιδη επιστολή της που απέστειλε στον ίδιο.
Η πρόεδρος της Βουλής παραθέτει μια σειρά από διατάξεις του Συντάγματος υποστηρίζοντας ότι ...
οι κινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, δεν ήταν οι θεσμικά και συνταγματικά ενδεδειγμένες. Στη συνέχεια επισημαίνει στον ΠτΔ ότι αναμένει να πράξει τα δέοντα για να αποκαταστήσει τη θεσμική εκτροπή που, όπως υποστηρίζει, έχει καταγραφεί και τον ενημερώνει σχετικά με τη μεταβολή στη σύνθεση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, μετά τη συγκρότηση της νέας Κ.Ο. με τον τίτλο «Λαϊκή Ενότητα».
Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ασκεί έντονη κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατηγορώντας τον ότι επιλέγει να εκφράζεται μέσα από παραπολιτικές στήλες, «κύκλους» και «πηγές». Ειδικότερα, στην επιστολή της αναφερει: «Όπως έχω κατ΄ επανάληψη αναφέρει δημόσια, επώνυμα, επίσημα και υπεύθυνα, τους ανθρώπους οι οποίοι ενσαρκώνουν θεσμούς πρέπει, πάνω απ' όλα, να διακρίνει θεσμική ειλικρίνεια, θεσμική παρρησία, θεσμική ευπρέπεια και δημοκρατική γενναιότητα. Οι διαρροές μέσω «κύκλων», «πηγών», συνεργατών, αλλά και με «non paper» εκθέτουν εκείνους που δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των απόψεων, των θέσεων (αλλά και των επιθέσεών τους), εκείνους που αδυνατούν να αρθούν στο ύψος του θεσμικού τους ρόλου και της εμπιστοσύνης με την οποία τους έχουν περιβάλει αυτοί που τους εξέλεξαν και, τελικά, εκείνους που, κάτω από το μανδύα της εξουσίας, κρύβουν το μαχαίρι. Έχοντας πάντοτε ακολουθήσει τον κανόνα της ειλικρινούς, ευθείας, επίσημης και επώνυμης τοποθέτησης, σε όλα τα θέματα, και αποδεχόμενη φυσικά και το πολιτικό κόστος αυτής μου της επιλογής, λυπούμαι βαθύτατα για την επιλογή σας ως Προέδρου της Δημοκρατίας να εκφράζεστε μέσα από παραπολιτικές στήλες, «κύκλους», «πηγές» και, μάλιστα, για μείζονα θέματα που αφορούν τη δημοκρατική λειτουργία και τη δημοκρατική και θεσμική σας ευθύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου καλεί τον Προκόπη Παυλόπουλο να διαβιβάσει στη Βουλή τα πρακτικά των συναντήσεων των πολιτικών Αρχηγών που έλαβαν χώρα υπό την προεδρία του και ιδιαιτέρως της συνάντησης της 6ης Ιουλίου, την επομένη δηλαδή του δημοψηφίσματος και την προηγουμένη της ψήφισης του «τρίτου μνημονίου» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Δείτε ολόκληρη την επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Προκόπη Παυλόπουλο πατώντας ΕΔΩ
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παυλόπουλος σε λίγη ώρα με επιστολή του θα απαντήσει σημείο προς σημείο στην Πρόεδρο της Βουλής και βάσει των ίδιων πληροφοριών θα αρνηθεί να διαβιβάσει τα πρακτικά των συναντήσεων των Πολιτικών Αρχηγών στη Βουλή. 
Nωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής είχε επιτεθεί ξανά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων που τελικά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας (είχαν πάει μόνο οι δύο πρόεδροι που προέρχονται από τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και κανείς από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΧΑ).  Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον ΠτΔ πως έχει συμπράξει σε θεσμική εκτροπή, ενώ επανέλαβε ότι  δεν τιμά κανέναν να επιλέγει να τοποθετείται με διαρροές μέσω κύκλων. Όπως είπε «ζητώ να τηρηθεί το Σύνταγμα που έχει παραβιαστεί και να διαβιβαστούν στη Βουλή τα πρακτικά από το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αμέσως μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος».
Παράλληλα, συνεχίζοντας την πρωτοφωνή για τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά ήθη επίθεση, η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «δεν επικράτησαν οι απόψεις του καθηγητή Παυλόπουλου, ο οποιος συνέγραψε δυο βιβλία και πολλά άρθρα σχετικά με τις αντισυνταγματικές διατάξεις των μνημονίων, αλλά οι απόψεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Παυλόπουλου που ψήφιζε μνημόνια με τον πρόλογο ότι διαφωνεί και τον επίλογο ότι δεν μπορεί να πράξει αλλιώς.
Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «οι διαρροές μέσω «κύκλων» και με «non paper» εκθέτουν εκείνους που δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των απόψεων και των θέσεων τους, εκείνους που αδυνατούν να αρθούν στο ύψος του θεσμικού τους ρόλου και της εμπιστοσύνης με την οποία τους έχουν περιβάλει αυτοί που τους εξέλεξαν και, τελικά, εκείνους που, κάτω από το μανδύα της εξουσίας, κρύβουν το μαχαίρι».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: