Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ! Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που έρχονται και αυτές που έχουν ήδη τα κόμματα


Τα πάνω-κάτω φέρνουν οι δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεση τους τα κόμματα, καθώς υπό αμφισβήτηση τίθεται ακόμα και ο νικητής.

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν περιοριστεί σημαντικά, ενώ σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές δεν αποκλείεται να μειωθούν ακόμα περισσότερα εάν η Ζωή...
Κωνσταντοπούλου προχωρήσει πραγματικά στην ίδρυση κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό,ο στόχος που έχει θέσει η Κουμουνδούρου για αυτοδυναμία φαίνεται πως είναι όνειρο θερινής νυκτός.
Σε κάθε περίπτωση, ο συσχετισμός δυνάμεων εντός της Βουλής αναμένεται να αλλάξει τελείως, καθώς -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά ευρήματα- θα μπουν τουλάχιστον οκτώ κόμματα, ίσως και εννέα.
Οι περισσότερες μετρήσεις ξεκίνησαν να «τρέχουν» από το πρωί της Δευτέρας και η κατ” αρχήν εικόνα την οποία αποκομίζουν οι αναλυτές από τα πρώτα ερωτηματολόγια τα οποία συγκέντρωσαν το προηγούμενο διήμερο αποτυπώνει μια άνευ προηγούμενου υψηλή αβεβαιότητα για την εκλογική συμπεριφορά μεγάλου μέρους των εκλογέων.
Τα μόνα σίγουρα δεδομένα είναι η υψηλή ρευστότητα του εκλογικού σώματος και η έντονη δυσανασχέτηση που προκάλεσε σε ευρύτατα στρώματα η προκήρυξη των εκλογών, γεγονός που επηρεάζει την πρόθεση ψήφου και τροφοδοτεί την διαπιστούμενη αυξημένη τάση για αποχή και το ιδιαιτέρως υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων ψηφοφόρων.
Διατηρώντας πολλές επιφυλάξεις, το βασικό συμπέρασμα στο οποίο οδηγούνται οι περισσότεροι δημοσκόποι είναι ότι, πριν ακόμη τα κόμματα λάβουν θέσεις στην αφετηρία του εκλογικού στίβου, ο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα κονταροχτυπηθούν για την πρώτη θέση, παρουσιάζοντας ωστόσο χαμηλότερα ποσοστά απο αυτά που αναμένονταν αρχικά. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο στα μικρότερα κόμματα να… δραστηριοποιηθούν. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, ΠοτάμιΧρυσή Αυγή και ίσως η Λαϊκή Ενότητα θα αγωνιστούν για την τρίτη θέση, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛαναμένεται να δώσουν μεγάλη μάχη για… μια θέση στη Βουλή.
Η έκπληξη
Στο μεταξύ, η μεγάλη έκπληξη των φετινών εκλογών αναμένεται πως θα είναι το κόμμα του κ. Λεβέντη και η Ένωση Κεντρώων, που περνάει, μέχρι στιγμής, με χαρακτηριστική άνεση το όριο του 3%.
crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: