Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ TELEGRAPH! Το σχέδιο περιελάμβανε «κλοπή» ΑΦΜ και επιστροφή στη δραχμή


Παρά τον πανικό που έχει προκληθεί τόσο στο πολιτικό σκηνικό όσο και στην κοινή γνώμη ο Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει να υπερασπίζεται το σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή μέσω της «κλοπής» των ΑΦΜ ανυποψίαστων Ελλήνων.

Μιλώντας στην Daily Telegraph και στον δημοσιογράφο Άμπροουζ Έβανς-Πρίτσαρντ ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι...
οι αυτές οι αναφορές «είναι ακριβείς» αλλά ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης διαστρέβλωσαν τις θέσεις του, κάνοντάς τον να φανεί σαν να σχεδίαζε εξ” αρχής την επαναφορά στη δραχμή.


«Θέλουν να με παρουσιάσουν ως κακοποιό» λέει στον Βρετανό δημοσιογράφο ο κ. Βαρουφάκης, «και να με κατηγορήσουν ως προδότη». «Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να απαξιώσουν τους πρώτους πέντε μήνες αυτής της κυβέρνησης και να τους πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας».

«Αυτό διαστρεβλώνει εξ ολοκλήρου τον σκοπό μου για παράλληλ ρευστότητα. Ήμουν πάντα κατά της διάλυσης του ευρώ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιες σκοτεινές δυνάμεις θα μπορούσαν να απελευθερωθούν στην Ευρώπη» υπογραμμίζει.

«Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο (…) Αυτό θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δίνοντάς μας λίγο αέρα να αναπνεύσουμε, ενώ οι τράπεζες θα ήταν κλειστές… Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε πολύ καλά και θα έκανε μεγάλη διαφορά, επειδή πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones (apps) και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παράλληλο σύστημα σε λειτουργία, το οποίο θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μια νέα δραχμή» εξηγεί ο τέως υπουργός Οικονομικών, παραδεχόμενος, μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε να «χακάρουμε» το λογισμικό του υπουργείου μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: