Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ Ο ΓΙΑΝΗΣ! Ομολογεί τα σχέδια του για την «κλοπή» των ΑΦΜ

Το βράδυ της Κυριακής, με ανάρτησή του στο Twitter, που παραπέμπει στις δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Βαρουφάκης γράφει: 

«Προς Τρόικα Εσωτερικού: Αναφέρθηκα επισήμως στην ενσωμάτωση συστήματος πληρωμών στο Taxisnet»...



Στη συνέχεια παραθέτει την «επίμαχη» παράγραφο από τις τότε δηλώσεις του, οι οποίες, βεβαίως, ουδόλως παραπέμπουν σε σχέδιο για «κλοπή» ΑΦΜ, που αποκαλύπτεται ότι ο ίδιος είχε.

Το σημείο των δηλώσεών του, το οποίο επικαλείται ο τέως ΥΠΟΙΚ, αναφέρει: «Προχωρώ σε κάτι το οποίο ακούγεται τεχνοκρατικό αλλά δεν είναι. Έχει μεγάλη σημασία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αρχίσει να επεξεργάζεται τρόπους με τους οποίους το taxisnet μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από αυτό που είναι, να γίνει ένα σύστημα πληρωμών και προς τρίτους, ένα σύστημα το οποίο αυξάνει την αποτελεσματικότητα και ελαχιστοποιεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις».

Λίγο αργότερα εξάλλου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τούιταρε και ένα σχόλιο στα… αγγλικά, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι είναι εντυπωσιασμένος με τη φαντασία του…

tweet


Δεν υπάρχουν σχόλια: