Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Χάος στο Πολυτεχνείο: Μολότοφ, φωτιές σε κάδους, κρότου λάμψης και συγκρούσεις [εικόνες & βίντεο]

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Νέο σκηνικό έντασης στα Εξάρχεια, καθώς, περίπου στις οκτώ το βράδυ της Τρίτης ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών με βροχή από πέτρες, μολότοφ και κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια ομάδα από τους αντιεξουσιαστές (πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία στη Βουλή) επιτέθηκε στις δυνάμεις των ΜΑΤ...
στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων, έξω από το Πολυτεχνείο.
Εριξαν δεκάδες μολότοφ και πέτρες, έβαλαν φωτιές σε κάδους, ενώ, οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Επί της οδού Στουρνάρη δύο οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ, πήραν φωτιά και δέντρα που βρίσκονται στην περιοχή.

Η ομάδα περίπου 50 ατόμων μπαινοβγαίνει στον χώρο του ΕΜΠ και πετούν μολότοφ και φωτοβολίδες μέσα και έξω από το Ιδρυμα.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν την ομάδα των αντιεξουσιαστών, ωστόσο, εκείνοι «ταμπουρώθηκαν» μέσα στο Πολυτεχνείο.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε προσαγωγές.

Είναι η δεύτερη φορά μόλις σε λίγες ημέρες που σημειώνονται βίαια επεισόδια στην περιοχή, καθώς, και τα ξημερώματα του Σαββάτου υπήρξε σύγκρουση αντιεξουσιαστών και αστυνομικών.

Εγραψαν συνθήματα στη Βουλή

Νωρίτερα η πορεία είχε βρεθεί έξω από το Κοινοβούλιο και ομάδα νεαρών έγραψε πολλά συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου.

«Να καεί το Κοινοβούλιο, να καεί το κράτος, να μπει μπουρλότο σε όλες τις φυλακές», «Πόλεμος στη Δημοκρατία» είναι μερικά από τα συνθήματα που έγραψαν









 Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: