Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Για γέλια ή για κλάματα; “Καλωδιωμένους” φοιτητές – φοροελεγκτές προτείνει ο Βαρουφάκης!

1_med

Ξεπερνάνε τα όρια του ανέκδοτου και της θυμηδίας οι προτάσεις Βαρουφάκη- εάν ισχύουν όσα αποκάλυψε ο Πήτερ Σπήγκελ των Financial Times.

Σύμφωνα λοιπόν με τον γνωστό δημοσιογράφο, μια …πρωτότυπη ιδέα προωθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης στην 11 σελίδων επιστολή που έστειλε στον Ντάισελμπλουμ. 
Όπως αποκαλύπτουν οι FT προχωρά στην δημιουργία ομάδας...
«καμικάζι» με στόχο την είσπραξη του ΦΠΑ. Ο υπουργός την αποκαλεί «Σχήμα ελεγκτών για την καταπολέμηση διαφυγής του ΦΠΑ», όπου «ένας μεγάλος αριθμός ελεγκτών» θα βοηθάει την κυβέρνηση στο κυνήγι όσων προσπαθούν να διαφύγουν τον ΦΠΑ.
«Ο μεγάλος αριθμός των μη-επαγγελματιών ελεγκτών θα προσληφθεί σε αυστηράβραχυπρόθεσμη, περιστασιακή βάση (όχι πάνω από δύο μήνες και χωρίς την προοπτική επαναπρόσληψης) για να παριστάνουν, μετά από μια βασική εκπαίδευση, τους πελάτες, εκ μέρους των φοροεισπρακτικών αρχών, ενώ θα είναι καλωδιωμένοι με ήχο και βίντεο» γράφει η επιστολή.
Οι νέοι υπάλληλοι, στους οποίους μπορεί να περιλαμβάνονται και τουρίστες «σε δημοφιλείς περιοχές που ανθεί η φοροδιαφυγή», θα πληρώνονται με την ώρα και θα «είναι δύσκολο να εντοπιστούν από όσους φοροδιαφεύγουν».
«Τα νέα ότι χιλιάδες περιστασιακοί «ελεγκτές» θα είναι παντού, με συσκευές καταγραφής βίντεο και ήχου εκ μέρους των φοροεισπρακτικών αρχών, έχουν την ικανότητα να αλλάξει γρήγορα τις συμπεριφορές» έγραψε ο κ. Βαρουφάκης.
Είναι βέβαιο πως εάν τελικά κατατεθεί μια τέτοια πρόταση στο τραπέζι του Eurogroup θα πέσει (κυριολεκτικά) το γέλιο της… αρκούδας!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: