Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Πολιτικά σκουλήκια ή επαίτες ..ή μήπως γενίτσαροι; Το διαβατήριο για το ΣΥΡΙΖΑ


voudouris-parastatidisΑπό χτες οι φράσεις «Πολιτικά σκουλήκια» και «επαίτες-γενίτσαροι» αναφέρονται στους δύο ανεξάρτητους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρο Παραστατίδη.
Τους απέδωσαν αυτούς τους χαρακτηρισμούς οι επίσης ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης και Χρήστος Αηδόνης αντίστοιχα...


Ο λόγος ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κ.κ. Βουδούρης και Παραστατίδης, υπονοώντας πως κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές «ίσως»  χρηματίστηκαν  για να ψηφίσουν υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Χωρίς στοιχεία με μόνη αφορμή την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη.

Οι κ.κ. Βουδούρης και Παραστατίδης φαίνεται πως ακόμη δίνουν εξετάσεις για να ενσωματωθούν στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Για να απορροφηθούν από ένα πολιτικό φορέα που έχει πολύ «Λαφαζάνη», πολύ «συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ» και αρκετή δόση «pseudo-glamour». 
Οι περιπτώσεις Βουδούρη και Παραστατίδη είναι κλασικές αυτών που ανδρώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ, και στη συνέχεια πήδηξαν από το καράβι, όταν το ένστικτό τους για πολιτική επιβίωση τους έδειξε το δρόμο της «καλλιτεχνικής» κυβίστησης.

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει ένα κόμμα, δια βίου, αν και εφόσον αυτό δεν ικανοποιεί τις ανάγκες του.

Όταν όμως για να υποστηρίξει τη πολιτική του στάση του επιλέγει ως τρόπο κίνησης αυτόν του «έρπειν».. τότε υπάρχει πρόβλημα. 


Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: