Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

"Φρούριο" η Αμφίπολη. Αυξάνεται η δύναμη φύλαξης της ανασκαφής

Δεκτό έγινε το αίτημα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα για αύξηση της αστυνομικής δύναμης στην Αμφίπολη. Γιατί ζήτησε πιο αυστηρά μέτρα

Αύξηση της αστυνομικής δύναμης που φυλάσσει την αρχαιολογική ανασκαφή στην Αμφίπολη, ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνάντηση που είχαν την...
Πέμπτη (04/09).
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι προχώρησε στο συγκεκριμένο αίτημα, το οποίο έγινε δεκτό, γιατί πιστεύει ότι σε λίγες μέρες στην Αμφίπολη θα πέσουν τα φώτα όλου του κόσμου.
"Ζήτησα και έλαβα τη δέσμευση του Υπουργού να αυξηθεί η αστυνόμευση στην πολύ σημαντική ανασκαφή που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Αμφίπολη, γιατί πιστεύω πραγματικά ότι σε ελάχιστες μέρες από σήμερα το συγκεκριμένο σημείο θα συγκεντρώσει τα φώτα και το ενδιαφέρον όλου του κόσμου. Ως εκ τούτου, η Πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει την ασφάλεια του μνημείου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Τζιτζικώστα να δωρίζει στον υπουργό ένα αργυρό πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Ανθή Κουτσουμπού
news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια: