Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Σφοδρή κόντρα των 53 του ΣΥΡΙΖΑ με Κούλογλου επειδή δημοσίευσε το κείμενό τους με τις αιχμές κατά Τσίπρα

Σφοδρή κόντρα των 53 του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κούλογλου επειδή δημοσίευσε το κείμενό τοΜεγάλη ένταση επικρατεί στα social media ανάμεσα σε στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλητηριώδη βέλη εναντίον του Στέλιου Κούλογλου, έπειτα από το κείμενο των 53 και την ανάρτησή του από την ενημερωτική ιστοσελίδα tvxs.gr.

Μετά τις επιθέσεις στο πρόσωπό του, ο πρώτος επιλαχών για την ευρωβουλή απαντά μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
«Η επιχείρηση "Ζήτω το 3,5% μας, έξω οι ξένοι εισβολείς" σε πλήρη εξέλιξη. Τελευταίο δείγμα αυτό που ένας έγραψε στο facebook και (όσοι αναρωτιούνται ακόμη αν ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε ή όχι στις εκλογές) αναδημοσίευσαν: 

"Σχετικά με τη δημοσίευση εσωτερικού κειμένου του ΣΥΡΙΖΑ από την ιστοσελίδα TVXS: Όταν είσαι σε ένα κόμμα (πχ πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής) και περνάνε από τα χέρια σου εσωτερικά κομματικά κείμενα, δεν τα δημοσιεύεις στο ιδιωτικό σου σάιτ για να κερδίσεις επισκεψιμότητα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Οφείλεις, ως στέλεχος του κόμματος να σεβαστείς την εμπιστευτικότητα ή να ζητήσεις σχετική άδεια για να δημοσιεύσεις ένα κείμενο που απευθύνεται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Η Αυγή, το Κόκκινο, το Left, ήξεραν επίσης να πουλήσουν μούρη ή να κάνουν εσωκομματική μικροπολιτική με μια "δημοσιογραφική επιτυχία", αλλά δεν το έκαναν. Δηλαδή, αν ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δούλευε πχ στα Νέα, ή στο Μέγκα θα μπορούσε να δίνει τα κομματικά έγγραφα στον Ψυχάρη ή στον Πρετεντέρη και να κάνει επιτυχίες;" 1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του, αλλά ούτε "είμαι σε ένα κόμμα", ούτε πολύ περισσότερο "στέλεχος του κόμματος". Από την αρχή δηλώθηκε ότι είμαι και παραμένω ανεξάρτητος συνεργαζόμενος και με αυτή την ιδιότητα ψηφίστηκα από την Κεντρική Επιτροπή που ενέκρινε τις υποψηφιότητες. 2. Επειδή δε το Tvxs επίσης δεν είναι κομματικό όργανο, συνεχίζει και θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά του, ανακαλύπτοντας ντοκουμέντα και δημοσιεύοντας ρεπορτάζ ή κείμενα που έχουν ενδιαφέρον (και ενδιαφέρει τι γίνεται στην αξιωματική αντιπολίτευση) όπως το περί ου ο λόγος κείμενο. Κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί γιατί ενώ το κείμενο είχε διαρρεύσει από διάφορα σάιτ έως τα γραφεία της ΝΔ αυτό που ενόχλησε είναι η δημοσιοποίηση από το Tvxs».
Τι έγραψε το επίμαχο κείμενο
Στο κείμενο -παρέμβασή τους τα 53 στελέχη, ανάμεσά τους και δέκα βουλευτές, εγκαλούν τον Αλέξη Τσίπρα για τις ενέργειές του και του ζητούν αριστερή στροφή με κυβερνητική προοπτική.
Παράλληλα, επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα διεξήγε την προεκλογική του εκστρατεία αναφέροντας ότι «Φαινόμαστε σαν καρικατούρα του ΠΑΣΟΚ».
Ζητούν επιστροφή στον δρόμο και όχι άλλα τηλεοπτικά πάνελ
«Να επιχειρήσουμε να μεταφέρουμε το πολιτικό παιχνίδι από το πεδίο της επικοινωνίας και των θεσμών σε αυτό του δρόμου και των κινημάτων. Χωρίς αναθέρμανση του λαϊκού κινήματος, αφενός θα πρέπει να περιμένουμε την προεδρική εκλογή για μια ενδεχόμενη ανατροπή της κυβέρνησης, αφετέρου δεν πρόκειται να αλλάξει ο πραγματικός ιδεολογικός συσχετισμός μέσα στην κοινωνία» τονίζουν τα στελέχη στο κείμενο και προσθέτουν «Αν η έκρηξη των πλατειών δημιούργησε το κατάλληλο κοινωνικό έδαφος για τη ραγδαία άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, τότε εύλογα θα πρέπει να αναζητήσουμε (χωρίς ευκολίες και μηχανιστικές λογικές) το πως μπορεί να απαντήσουμε στην κινηματική αναιμία. Η βασική αντίληψη από την οποία πρέπει να διακατεχόμαστε, είναι ότι οι συνειδήσεις αλλάζουν στον δρόμο μέσα από την εν σώματι πολιτική συμμετοχή και όχι από τις καλές εμφανίσεις στα τηλεοπτικά πάνελ».
Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο των 53 εδώ 


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: