Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Διαλύονται οι ΑΝΕΛ μετά την παραίτηση της Μίκας Ιατρίδη - Εμειναν 13 βουλευτές από τους 20

Διαλύονται οι ΑΝΕΛ μετά την παραίτηση της Μίκας Ιατρίδη -Εμειναν 13 βουλευτές από τους 20Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων 
με τον Πάνο Καμμένο να βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς, μετά το χτύπημα Καπερνάρου ήρθε και δεύτερη ανεξαρτητοποίηση βουλευτή μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες μετά το αποτέλεσμα της κάλπης έχασαν το μισό σχεδόν εκλογικό τους ποσοστό σε σχέση με το 2012, ενώ, πλέον έχουν και μια ιδιαίτερα αποδυναμωμένη κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς, από τους 20 βουλευτές που εξέλεξαν έχουν μείνει 13...

Παραίτηση Ιατρίδη με αιχμές
Μόλις πέντε ημέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Καπερνάρου το κόμμα δέχτηκε και νέο πλήγμα, αυτή τη φορά από την βουλευτή Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, η οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.
Η βουλευτής Δωδεκανήσου αποφάσισε να παραιτηθεί από το κόμμα, ενημερώνοντας αρχικά τηλεφωνικά τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο και στη συνέχεια και εγγράφως.
Στο κείμενο της επιστολής της, μάλιστα, η κυρία Ιατρίδη αφήνει σαφείς αιχμές προς την ηγετική ομάδα του κόμματος και τον Πάνο Καμμένο αναφέροντας ότι «Λυπάμαι που δύο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές το κίνημά μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του».
«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμά μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά» επισημαίνει η ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής.
Αναλυτικά η επιστολή:
Τι απαντούν οι ΑΝΕΛ
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, πάντως, τοποθετήθηκαν με ειρωνικό τρόπο για την παραίτηση της κ. Ιατρίδη, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους: «Καλό πολιτικό ταξίδι. Ο λαός μάς κρίνει όλους»
Φήμες για φλερτ με την ΝΔ
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της Μίκας Ιατρίδη από τους ΑΝΕΛ φούντωσαν οι φήμες που τη θέλουν να επιστρέφει στην Νέα Δημοκρατία, είτε ως ανεξάρτητη βουλευτής που θα στηρίζει το κόμμα είτε ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το φλερτ είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό και πως η βουλευτής Δωδεκανήσου έχει δεχθεί έντονες πιέσεις και από τους ψηφοφόρους της.
Πώς επηρεάζει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τις εξελίξεις
Τη στιγμή που πολλά στελέχη καταλογίζουν μεγάλο μερίδιο ευθυνών στον Πάνο Καμμένο, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο της εσωκομματικής κόντρας βρίσκονται και οι κινήσεις του προέδρου του κόμματος αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ηδη από την παραίτηση Καπερνάρου είχαν ακουστεί ψίθυροι πως ο ανεξάρτητος βουλευτής διαφωνούσε με το «όχι» του κόμματος για το διάδοχο του Κάρολου Παπούλια, ενώ το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και για την Μίκα ιατρίδη.
Το ίδιο ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος δήλωσε πως έχει πληροφορίες ότι κυρία Ιατρίδη διαφώνησε με τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου αναφορικά με το ζήτημα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι η ενόχληση της Μίκας Ιατρίδη προήλθε από το γεγονός ότι χωρίς οι ΑΝΕΛ να έχουν πάρει απόφαση, ο πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσουν «όχι» για το νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Βαριές απώλειες -Εμειναν 13 βουλευτές από τους 20
Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις, όπως ήταν αναμενόμενο, τοποθετούν στο επίκεντρο της κριτικής τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο και την κατεύθυνση την οποία έχει αποφασίσει για το κόμμα, καθώς, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι, μαζί με την Χρυσή Αυγή, οι παρατάξεις που έχουν αποδυναμωθεί περισσότερο από όλες.
Και αν στην περίπτωση της ΧΑ υπάρχουν διαφορετικές εξελίξεις, στο κόμμα του κ. Καμμένου όλες οι αποχωρήσεις ήταν παραιτήσεις.
Ειδικότερα από τις εκλογές του 2012 από τους 20 βουλευτές που εξέλεξε το κόμμα έχουν απομείνει 13 και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει πως δεν θα υπάρξουν και νέες αποχωρήσεις.

Φωτογραφία: Eurokinissi


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: