Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ο Πούτιν αγνοεί τις κυρώσεις των Δυτικών - Αναγνώρισε την Κριμαία ως κυρίαρχο κράτος

Ο Πούτιν αγνοεί τις κυρώσεις των Δυτικών -Αναγνώρισε την Κριμαία ως κυρίαρχο κράτος
Απτόητος από τις κυρώσεις των Δυτικών, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αναγνώριση της Κριμαίας ως κυρίαρχο κράτος. 
Την είδηση μετέδωσαν επισήμως ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.
Λίγη ώρα νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκου Οίκου είχε δηλώσει ότι η Ουάσινγκτον επαναξιολογεί τα αιτήματα του Κιέβου για στρατιωτική βοήθεια, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι όλες οι αμερικανικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της κρίσης είναι επικεντρωμένες στο διπλωματικό πεδίο.
Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τζέι Κάρνι δεν απέκλεισε οι κυρώσεις που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ομπάμα κατά Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων  να...
επεκταθούν και σε άλλα πρόσωπα, «χωρίς καμία εξαίρεση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτν δεν ήταν μεταξύ των 11 προσώπων -επτά Ρώσων και τεσσάρων Ουκρανών- σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν οι αμερικανικές κυρώσεις.
Αντίθετα στη λίστα περιλήφθηκαν οι σύμβουλοι του Ρώσου προέδρου Βλάντισλαβ Σούρκοφ και Σεργκέι Γκλάζιεφ, ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, η Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρόεδρος της Ανω Βουλής της Ρωσίας  και βουλευτές της Δούμας.
Όσον αφορά τους Ουκρανούς αξιωματούχους, εκτός από τον αποπεμφθέντα πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, κυρώσεις επιβλήθηκαν στον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, τον πρόεδρο της τοπικής Βουλή Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, και έναν σύμβουλο του Γιανουκόβιτς
Οι κυρώσεις αυτές επιβάλλονται βάσει διατάγματος του Ομπάμα μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία για την ένταξη της ουκρανικής χερσονήσου στη Ρωσία. 


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: