Μάλιστα, ο σκληρός «πρασινοφρουρός» της εποχής εκείνης πρόσφατα είχε αποθεώσει τον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας από τον ελληνικό λαό να του εµπιστευτεί τη θέση του πρωθυπουργού για να φύγει µια και καλή η «∆εξιά» από την εξουσία -επισφραγίζοντας µε τον πιο κατηγορηµατικό τρόπο το γεγονός ότι το πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ έχει µετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Κολλάς, που φλέρταρε έντονα και µε το κόµµα της Λούκας Κατσέλη, καθώς είχε στενούς δεσµούς µε τον Γεράσιµο Αρσένη από την εποχή της παντοκρατορίας του τελευταίου, φαίνεται πως βρίσκει την άκρη του µε όλες τις κυβερνήσεις, ακόµα και αν έχουν περάσει χρόνια. Το ακόµα πιο οξύµωρο στην απόφαση είναι ότι ο Γιάννης Οικονόµου υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος της Ντόρας Μπακογιάννη, της ∆Η.ΣΥ., ενώ θεωρείται γνήσιο τέκνο του «γαλάζιου» κοµµατικού σωλήνα και είχε διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆ (τότε ανήκε στον λεγόµενο καραµανλικό πυρήνα).
Η απόφαση, όπως λέει το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τα «γαλάζια» στελέχη, αφού ο διευθύνων σύµβουλος της ΟΣΥ δεν ξέχασε µόνο το δικό του παρελθόν, αλλά και της παράταξης, καθώς ο Ανδρέας Κολλάς έγινε συνώνυµο της αντίστασης σε οποιαδήποτε µεταρρύθµιση και αλλαγή. 

Για την ιστορία, µάλιστα, στην απόφαση ο Ανδρέας Κολλάς χαρακτηρίζεται άνθρωπος µε µεγάλη «εµπειρία»

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι από την αλληστου μνήμης διαμαρτυρία του, που έχει μείνει στην ιστορία από το ξεβράκωμα των συνδικαλιστών που αντιδρούσε στα όσα έλεγε ο Κολλάς
parapolitika