Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΚΚΕ και κατά... ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή κριτική από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ, απάντηση από το κομμουνιστικό κόμμα και συγχρόνως άδειασμα από τον Αλέξη Μητρόπουλο, στο συνάδελφό του από το ΣΥΡΙΖΑ

Σαν να μπερδεύτηκαν λίγο οι ρόλοι στο ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη το βράδυ, όταν η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής Χ. Καριαγιαννίδης στο ΚΚΕ, συνάντησε, εκτός από την απάντηση του κομμουνιστικού κόμματος, και το άδειασμα του Α. Μητρόπουλου.
"Δεν θα μιλούσα και δεν το έχω κάνει μέχρι στιγμής στην Ελληνική Βουλή για ένα και μοναδικό λόγο, γιατί θεωρώ ότι το ΚΚΕ είναι όμορη πολιτική δύναμη και ότι έχουμε συγγένειες ιδεολογικές και πολιτικές", είπε...

αρχικά ο κ. Καραγιαννίδης, ο οποίος όμως, με αφορμή την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος και την κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε:

Συνάδελφοι του ΚΚΕ, η κομμουνιστική υπόθεση δεν υπηρετείται με την επίκληση του οράματος του σταλινικού γραφειοκρατισμού, όπως δεν υπηρετείται με την επίκληση της συνεργασίας με το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, το πιο άγριο καπιταλιστικό κράτος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην υφήλιο. Η κομμουνιστική υπόθεση δεν υπηρετείται με το να στέλνουμε συλλυπητήρια στον ΄΄γιο του ήλιου΄΄ στη Βόρεια Κορέα, στο πιο απάνθρωπο, εκμεταλλευτικό και ανελεύθερο καθεστώς".

Επίσης, σχετικά με την πολεμική του ΚΚΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

"Μπορεί να θεωρείτε ότι υπηρετεί τον κομμουνισμό, μπορεί να θεωρείτε ότι εσείς έχετε δίκιο. Όμως, έχετε επιλέξει να είστε αντιπολίτευση στην κοινωνική αριστερά και γι’ αυτό θα κριθείτε και εσείς και εμείς".

Συμπλήρωσε δε, "προς το παρόν η κρίση του λαού στη χώρα δεν σας δικαιώνει. Καταλαβαίνω ότι το κάνετε με μια λογική επιβίωσης, αλλά αυτό το πράγμα είναι ενάντια σε ένα αριστερό ρεύμα που γεννιέται από το 2010. Έχει αναπτύξει μεγάλες δυνάμεις και εσείς κάθεστε απ' έξω και το πετροβολάτε. Δικαίωμά σας".

Και κατέληξε:

"Είναι δικαίωμά μας, όμως, να υποστηρίζουμε θέσεις που θα σταματήσουν την κοινωνική καταστροφή, θα σταματήσουν την άγρια εκμετάλλευση που υπάρχει από το αστικό μπλοκ και κυρίως θα σταματήσουν μια ιστορία η οποία γέρνει συνεχώς προς τα δεξιά και δεν κάνετε τίποτα απολύτως για να την σταματήσετε".

Για λογαριασμό του ΚΚΕ απάντησε ο Χρ. Κατσώτης.

"Πρέπει να πω στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει δίκιο να φοβάται τον Στάλιν και εκείνος, γιατί υπηρετεί τον καπιταλισμό με τα μπούνια, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου".

Και συμπλήρωσε:

"Οι κωλοτούμπες που έχει κάνει και ό,τι ριζοσπαστικό είχε, το έχει διώξει από τις προηγούμενες εκλογές. Σήμερα, λοιπόν, υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάση θυσία στο ευρώ και βέβαια όλες τις αναδιαρθρώσεις που ήδη υλοποιεί η Κυβέρνηση".

"Το αν πράγματι είναι Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ, το αποδεικνύει κάθε μέρα που υλοποιεί στην πράξη αυτή την πολιτική κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και μείωσης των μισθών. Στελέχη τους πρωτοστατούν στην υπογραφή τέτοιων συμβάσεων με την εργοδοσία και οι κοινωνικοί διάλογοι πάνε και έρχονται. Είναι συνέχεια στους διαδρόμους με τους εργοδότες και υλοποιούν όλο αυτό το σχεδιασμό που θέλει τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης".

Σύμφωνα με το το βουλευτή του ΚΚΕ, "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη αυτού του συστήματος, το υπηρετεί, γι’ αυτό και τον χειροκροτεί ο Πρόεδρος των Βιομηχάνων, γι’ αυτό και σε όλα τα φόρα που πάει ο επικεφαλής τους χειροκροτείται και είναι αποδεκτός".

"Γι’ αυτό, λοιπόν, αυτή η Αριστερά είναι μια καπιταλιστική Αριστερά, είναι η νατοϊκή Αριστερά όπως κάποιοι άλλοι την έλεγαν, είναι αυτή που ανήκε ο Ντ’Αλέμα, ο οποίος κατέσφαξε το λαό της Γιουγκοσλαβίας και θέλουν εμείς να συνεργαστούμε μαζί τους για να υπηρετήσουμε αυτή τη γραμμή και την πολιτική".

Ενώ λοιπόν η αντιπαράθεση αυτή ήταν ανάμεσα στον κ. Καραγιαννίδη και τον κ. Κατσώτη, παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μητρόπουλος, ο οποίος αποδοκίμασε επί της ουσίας τη στάση του κ. Καραγιαννίδη.

"Θα κάνω μία διευκρίνιση για τα όσα είπε ο συνάδελφος κ. Καραγιαννίδης αναφορικά με τη στάση και την ιστορία του ΚΚΕ. Εμείς αμέσως συστήσαμε στον κύριο συνάδελφο ότι πρέπει και με τα λόγια μας και με τις πράξεις μας να σεβόμαστε την ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, τη συμβολή του στην εξέλιξη και στις κατακτήσεις του περήφανου ελληνικού λαού μας".

Και πρόσθεσε:

"Συνεπώς, από αυτή την άποψη και εμείς θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι αρκετά από όσα ειπώθηκαν δεν μας εκφράζουν, πέραν του ότι βεβαίως και εμείς συνεχώς θα αγωνιζόμαστε να συμπορευτούμε με όλες τις δυνάμεις για την καλύτερη τύχη του ελληνικού λαού".


Στέλιος Μπαμιατζής
news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια: