Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Άνοιξε το στόμα του το «βαθύ λαρύγγι» για τη Χρυσή Αυγή

Χρυσαυγίτες“ Ο μάρτυρας έδωσε στοιχεία για της δράση της Χρυσής Αυγής, 
τις παραστρατιωτικές οργανώσεις, 
ενώ φέρεται να μίλησε και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαίωσε με την υπογραφή του. ”
Ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη και παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, κατέθεσε ο μάρτυρας – «κλειδί» για τη Χρυσή Αυγή. 
Πρόκειται για τον άνθρωπο που γνωρίζει – εκ των έσω – πάρα πολλά πράγματα για τον τρόπο λειτουργίας και τη δράση της οργάνωσης...


Ο μάρτυρας έδωσε στοιχεία για της δράση της Χρυσής Αυγής, τις παραστρατιωτικές οργανώσεις, ενώ φέρεται να μίλησε και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώσε με την υπογραφή του.

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα για την προστασία του συγκεκριμένου μάρτυρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως είχε αποκλειστεί από αστυνομικούς ο 4ος όροφος στον οποίο βρίσκεται το γραφείο της κ. Κουτζαμάνη, όπου έγινε η κατάθεση. Υπενθυμίζεται πως η κατάθεση ήταν στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αναφορικά με το αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ταυτοποίηση ατόμων που πήραν μέρος σε επιθέσεις

Καταθέσεις μαρτύρων από το πρωί της Τετάρτης, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη που ερευνά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού δεν αποκλείεται να αποσταλούν μάλιστα και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες με σημαντικά στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής, τα οποία προέκυψαν από το περίφημο βαλιτσάκι της ΕΥΠ. Πρόκειται για νόμιμες καταγραφές που πραγματοποιήθηκαν για λόγους εθνικής ασφάλειας, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις.

Την ίδια στιγμή, φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί πρόσωπα που εμπλέκονται σε επιθέσεις που είχαν πραγματοποιήσει μέλη της Χρυσής Αυγής και μάλιστα δαχτυλικό αποτύπωμα ενός από τα πρόσωπα αυτά έχει βρεθεί σε ρόπαλο που χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση σε βάρος μετανάστη πριν από ένα χρόνο. Το ίδιο πρόσωπο συμμετείχε και στην πρόσφατη επίθεση εναντίον συνδικαλιστών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Σήμερα από το γραφείο του εισαγγελικού λειτουργού έχουν περάσει για να καταθέσουν σημαντικά στοιχεία ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρης Ψαράς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γ. Σωτηρέλης, ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Ο τελευταίος κατέθεσε για την πρόσφατη επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, σε βάρος αφισοκολλητών του ΚΚΕ. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε: «Τίποτε δεν είναι τυχαίο, αυτό αποδεικνύεται από το ότι η επίθεση είχε προαναγγελθεί από τις 8 Αυγούστου από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, ένα ναζιστικό μόρφωμα, που δεν έχει σχέση με αυτά που προβάλλονταν στο παρελθόν».

«Είναι το μακρύ βρόμικο χέρι της εργοδοσίας ενάντια στα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων και βοηθά να περάσουν τα πιο βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα. Πριν από τον Παύλο Φύσσα έχουν γίνει και άλλες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών που δεν προβάλλονταν».

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, ο οποίος επιβεβαίωσε με τη σειρά του ότι ένας από τους δράστες στο Πέραμα, κατά των αφισοκολλητών του ΚΚΕ, συμμετείχε παλαιότερα και στον ξυλοδαρμό ενός Αιγυπτίου.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά την κατάθεσή του στον κ. Βουρλιώτη, έκανε λόγο για απειλές σε βάρος των μουσουλμάνων στους χώρους λατρείας, γραμμένες μάλιστα -όπως τόνισε- σε επιστολόχαρτα της Χρυσής Αυγής.

Την Πέμπτη η κατάθεση της φίλης του Παύλου Φύσσα

Στο μεταξύ, από το πρωί στην 6η ανακρίτρια Πειραιά που χειρίζεται την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, πέντε πρόσωπα τα οποία εντοπίστηκαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γ. Ρουπακιά. Τέλος, κομβική αναμένεται να είναι η κατάθεση που θα δώσει την Πέμπτη στην ανακρίτρια η αυτόπτης μάρτυρας και φίλη του 34χρονου θύματος.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: