Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Στο τραπέζι η μείωση φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης

Ποιες οι επιδιώξεις της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ. Ποιο το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, για να διαμορφωθεί νέα ατζέντα διεκδικήσεων απέναντι στην Τρόικα

Ένα νέο πλαίσιο διεκδικήσεων απέναντι στην Τρόικα και χρονοδιάγραμμα εξόδου από το Μνημόνιο επιδιώκουν να διαμορφώσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια εκλογών που επανεμφανίστηκαν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων", γενική εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους υπουργούς, είναι να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες προς τους δανειστές...

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι το μήνυμα είναι, ότι εάν κατά την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου οι εκπρόσωποι της Τρόικα δεν βρουν ανοικτά θέματα, τότε η κυβέρνηση θα βρει έδαφος για να προωθήσει μία νέα ατζέντα διεκδικήσεων.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, η κυβέρνηση θα επιδιώξει μεταξύ άλλων και τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, με στόχο και τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων, μέσα από ένα νέο χαμηλότερο τιμολόγιο.
Ακόμη, η κυβέρνηση αναμένεται να κάνει κινήσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, ιδίως μέσω του τραπεζικού συστήματος.
Επιπλέον, θα επιδιώξει την επανεξέταση του θέματος της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο, ενόψει και του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων.
Διαπραγμάτευση για το πλαίσιο της κινητικότητας έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να συμπεριλάβει η Τρόικα στον αριθμό των απομακρύνσεων και όσους συμβασιούχους δεν κερδίζουν στα δικαστήρια την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: