Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Όλα τα σενάρια για το νέο κυβερνητικό σχήμα! (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Ποιοι πάνε και που...

Από χτες ακούγεται έντονα πως οι μόνοι σίγουροι είναι το οικονομικό επιτελείο και ο Κων/νος Αρβανιτόπουλος στο Παιδείας. 
Για όλους τους υπόλοιπους όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Αυτή την ώρα οι διεργασίες είναι πυρετώδεις και δεν υπάρχει καμία διαρροή καθώς όλα είναι ανοιχτά. Οι τελευταίες πληροφορίες του parapolitika.gr έχουν ως εξής:
Yπουργείο Οικονομικών: ...
Αμετακίνητοι τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας , όσο και το επιτελείο του
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Ακούγεται ο Μάκης Βορίδης με αναβαθμισμένο τον Μανούσο Βολουδάκη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ακούγεται και για Δικαιοσύνης. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να παίξει το όνομα του Στυλιανίδη, που φαίνεται να φεύγει από το Εσωτερικών. Αν ο Βορίδης πάει κυβερνητικός εκπρόσωπος, μπορεί να αναβαθμιστεί και άλλο ο Βολυδάκης, ή να παίξει το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Υπουργείο Παιδείας: Ακούνητος ο Kωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με αναπληρώτρια της Εύη Χριστοφιλοπούλου. Σπάει το Πολιτισμού και αθλητισμού με φαβορί την Φώφη Γεννηματά και εναλλακτική λύση τον Βασίλη Κικίλια, που μπορεί να παιξει και για υφυπουργός αφού το ΦΕΚ προβλέπει και έναν υφυπουργό πολιτισμού. Άλλο όνομα που έχει ακουστεί είναι του Ανδρέα Λυκουρέντζου, αν η Φώφη πάει στο Υγείας. 
Υπουργείο Ανάπτυξης: Παραμένει ο Κωστής Χατζηδάκης και σπάει το Μεταφορών και δικτύων , με φαβορί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πιθανόν να παίξει και το όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, που δεν θέλει το Υγείας για το οποίο ακούγεται. 
Υπουργείο Εξωτερικών: Αν πάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος οδεύει προς το Άμυνας, αλλιώς παραμένει στη  θέση του. Αμετακίνητος ο Κούρκουλας. Παίζει και το όνομα του Ψυχάρη για τη θέση του Τσιάρα.
Υπουργείο Άμυνας: Καθόλου σίγουρη η παραμονή του Πάνου Παναγιωτόπουλου ακόμα και αν δεν γίνει καραμπόλα και πάρει την θέση ο Αβραμόπουλος. Φεύγουν οι υφυπουργοί Καράμπελας και Ελευσινιώτης.
Υπουργείο Περιβάλλοντος: Bέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση του Γιάννη Μανιάτη, ενώ παραμένουν ο αναπληρωτής Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου
Υπουργείο Εργασίας: Φαβορί θεωρείται ο Κώστας Σκανδαλίδης, αν και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει το συγκεκριμένο υπουργείο. 
Υπουργειο Υγείας: Μπορεί να παραμείνει ο Λυκουρέντζος, ενώ ασκούνται πιέσεις στον Χρυσοχοίδη ο οποίος δεν φαίνεται να θέλει. Η τράμπα εκεί μπορει να γίνει με την Φώφη, με το ΠΑΣΟΚ πάντως να την προτιμά στο πιο "ήσυχο" Πολιτισμού.Έχει ακουστεί και το όνομα του Νικήτα Κακλαμάνη.
Υπουργειο Δικαιοσύνης: Φαβορί θεωρείται ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Δεν μετακινείται ο Κώστας Καραγκούνης
Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως: Αμετακίνητος ο Νίκος Δένδιας.
Υπουργειο Τουρισμού: Δεν φαίνεται να μετακινείται η Όλγα Κεφαλογιάννη, αν και έχει ακουστεί αυτό το σενάριο. Ο κυριότερος λόγος είναι πως είμαστε σε φουλ τουριστική σεζον και μια άλλαγή θα δημιουργούσε προβλήματα.
Υπουργείο Ναυτιλίας: Φαβορί ο Πλακιωτάκης με υφυπουργό τον Γεωργιάδη. Εναλλακτική λύση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης , που θεωρείται βέβαιο ότι θα μπει στην κυβέρνηση. Αίνιγμα τι θα κάνει ο Στυλιανίδης αν φύγει από το Εσωτερικών 
Υπουργείο Εσωτερικών: Φαβορί ο Πάρις Κουκουλόπουλος, με αναπληρωτή  να παίζει κυρίως η Σοφία Βούλτεψη. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Στυλιανίδης μπορεί να μεινει και εκτός κυβέρνησης. 
Yπουργείο Μακεδονίας- Θράκης: Φαβορί ο Κώστας Γκιουλέκας, με εναλλακτική λύση που προωθείται τις τελευταίες ώρες να είναι αυτή του Διονύση Σταμενίτη.
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Παραμένει ο Τσαυτάρης και πολύ πιθανόν και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Έχει ακουστει και το όνομα του Κώστα Τσιάρα, αν αποχωρήσει από το Εξωτερικών. 
Υφυπουργός ΕΡΤ: Ο Ηλίας Μόσιαλος δεν μπορεί να αναλάβει μια τέτοια θέση, λόγω ανειλημμένω υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Δεδομένου ότι θα είναι από το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να παίξει ο Θανάσης Χειμωνάς. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δεν θέλει το συγκεκριμένο υπουργείο, ενώ έχει βολιδοσκοπηθεί και ο Παντελής Καψής
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Τελειωμένος πρέπει να θεωρείται ο Σίμος Κεδίκογλου, που είναι πολύ πιθανόν να μην είναι στην επόμενη κυβέρνηση. Τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα, το όνομα του Μάκη Βορίδη

Επικρατείας: Παραμένει ο Δημήτρης Σταμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: