Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Δημουλά: Δυο φράσεις της βγήκαν εκτός των συμφραζόμενων και ερμηνεύτηκαν κατά βούληση

Κική Δημουλά, η αγαπημένη ποιήτρια του Καραμανλή στο στόχαστρο


Στην Κική Δημουλά αφιερώνει τη σημερινή του «Αγιογραφία» ο Δημήτρης Μητρόπουλος των Νέων, που αφού επισημαίνει πως η οπτική της για τους ξένους της Κυψέλης αποτυπώνει τα πράγματα ακριβώς όπως είναι, προσθέτει πως πρόσθεσε μια ακόμα απόχρωση στο ουράνιο τόξο της συντηρητικής Ελλάδας. ...

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος σημειώνει εξαρχής πως δυο φράσεις της βγήκαν εκτός των συμφραζόμενων και ερμηνεύτηκαν κατά βούληση, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί η ποιήτρια ακόμη και ως ινστρούχτορας της Χρυσής Αυγής. Επισημαίνει όμως ότι ακόμη και μετά από την ανάγνωση του πλήρους κειμένου με όσα είπε τελικά η Κική Δημουλά σε εκείνη την συγκέντρωση των atenistas, διακρίνει «το ναϊφ στυλάκι που διατρέχει την πρόζα της για την Κυψέλη θα μπορούσε να αποτελεί καθρέπτη ενός επαρχιωτισμού που διάχυτος στην πρωτεύουσα και τον έβγαλαν στον αφρό οι ξένοι»
Προσθέτει πως αν και βλέπει με συμπάθεια τις δυσκολίες που βιώνουν οι μετανάστες, θεωρεί ταυτόχρονα ότι είναι σημάδι κατάπτωσης «πουθενά έστω και μια υποψία ότι ακόμη και ως παθολογία της παγκοσμιοποίησης, η παρουσία τους ενέχει στοιχεία πολυπολιτισμικότητας».
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος δηλώνει πάντως πως δεν εκπλήσσεται «αφού η Δημουλά ήταν η αγαπημένη ποιήτρια του πολιτικού ζεύγους Ρουσόπουλου-Καραμανλή, κάτι που δεν την ενόχλησε. Από εκεί και πέρα αρχίζει μια άλλη συζήτηση που λέει ότι το να αντιμετωπίζεται μια ματιά σαν αυτή της Δημουλά με όρους ιντερνετικού λιθοβολισμού δείχνει που έχουμε φτάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: