Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η λίστα με τις 107 ελληνικές Offshore που εντόπιστηκαν στις Παρθένες Νήσους


Η λίστα με τις 107 ελληνικές Offshore που εντόπιστηκαν στις Παρθένες Νήσους

Η σκυτάλη στον ΣΔΟΕ για να αποσαφηνίσει ποιες λειτουργούν νόμιμα και ποιες κάνουν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Από τις 107 υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που εντόπισαν «ΤΑ ΝΕΑ» στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων και αποκτήθηκαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων οι 103 λειτουργούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτός ραντάρ των φορολογικών μας Αρχών, ενώ μόνο οι 4 βρέθηκαν εγγεγραμμένες στη λίστα αλλοδαπών εταιρειών του υπουργείου Οικονομικών...
To ερώτημα, βεβαίως, είναι εάν οι offshore θα παραμείνουν ως μιντιακό θέαμα ευρείας κατανάλωσης ή θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες από τον ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονται πίσω απ'  αυτές, να αποσαφηνιστεί εάν κάποιες εξ αυτών είναι εφοπλιστικών συμφερόντων (άρα εμπίπτουν σε μια γνωστή και νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται από τους εφοπλιστές), ή να βρεθούν κάποιες περιπτώσεις διακίνησης μαύρου χρήματος και ξεπλύματος.
Όπως γράφει το Real.gr, επικαλούμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, από τις 103 off shore με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, οι οποίες δεν βρίσκονται στον κατάλογο με τις 23.000 ενεργές και μη ενεργές αλλοδαπές εταιρείες που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών, μόνο οι 18 συνδέονται με πρόσωπα τα οποία δήλωσαν διευθύνσεις εκτός Νομού Αττικής. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των άγνωστων μέχρι πρότινος off shore ή, για την ακρίβεια, των Ελλήνων που μετέχουν σε αυτές, εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα από τις 33 off shore, οι μέτοχοι ή διαχειριστές των οποίων βρίσκονται στον Δήμο Αθηναίων, οι 10 είναι στο Κολωνάκι.

Στον Πειραιά εντοπίζονται πρόσωπα που μετέχουν σε 11 off shore. Όσον αφορά τα νότια προάστια της πρωτεύουσας τα πρωτεία κατέχει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γρυφάδα όπου βρίσκονται φυσικά πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται σε 9 άγνωστες στις φορολογικές Αρχές υπεράκτιες εταιρίες. Από τα βόρεια προάστια, οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις συνδεόμενων φυσικών προσώπων με άγνωστες off shore εντοπίζονται σε Μαρούσι, Κηφισιά και Εκάλη, όπου έχουν δηλωθεί διευθύνσεις που σχετίζονται με 5, 3 και 2 υπεράκτιες αντιστοίχως.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ OFFSHORE

Δεν υπάρχουν σχόλια: