Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Το «μυστικό» της Οξιάς

O πρωθυπουργός έχει ζητήσει να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα δόμησης στην βραχονησίδα Οξιά, 

που αποτελεί το βασικό εμπόδιο στα σχέδια του ΕμίρηΑποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων που έχει εξαγγείλει, φέρεται ο πρωθυπουργός.
O κ. Αντώνης Σαμαράς, ακόμα και μετά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι υποθάλπει «πειρατές - επενδυτές», δείχνει ... διατεθειμένος να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, αν χρειασθεί και με προσωπικές παρεμβάσεις, για να διευκολύνει την έλευση ξένων κεφαλαίων στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα δόμησης στην βραχονησίδα Οξιά, που αποτελεί το βασικό εμπόδιο στα σχέδια του Εμίρη του Κατάρ να χτίσει εκεί μια ξενοδοχειακή - τουριστική μονάδα, καθώς το σύμπλεγμα της περιοχής του ανήκει.

Μέχρι πρότινος, υπήρχε απαγορευτικό από την πολεοδομία. Τώρα, όμως, γίνεται προσπάθεια να αρθεί, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες. Κι αυτή η προθυμία της ελληνικής πλευράς να τον εξυπηρετήσει, λέγεται ότι αποτέλεσε τη βασική αιτία που τον οδήγησε στην απόφαση να ενδιαφερθεί και πάλι για τα επενδυτικά projects στην Ελλάδα.


Πηγή:Voria
http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: