Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

2 σημαντικά κριτήρια για τη δημιουργία μίας νέας επιχείρησης



Ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση; 

Έχετε την ιδέα, καταλήξατε στο αντικείμενο δραστηριότητας και έχετε φτάσει στο σημείο να αποφασίσετε την νομική μορφή που θα πρέπει να έχει. 
Υπάρχουν δύο σημαντικά κριτήρια που θα σας βοηθήσουν καθοριστικά στην επιλογή της.
Νομική κατοχύρωσηΗ νομική κατοχύρωση των εταίρων και της επιχείρησης διαφοροποιείται ανάλογα της νομικής μορφής που αυτή έχει. 
Έτσι, πριν επιλέξετε με ποια νομική μορφή θα...
πραγματοποιήσετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα είναι απαραίτητο να λάβετε γνώση, στα δικά σας δεδομένα (δραστηριότητα, περιουσιακή κατάσταση εταίρων, κτλ.) ποια νομική μορφή σας κατοχυρώνει περισσότερο.

Στην Ελλάδα ως συνήθως «όλοι τα ξέρουν όλα», όμως αυτό είναι καταρχήν αρμοδιότητα ενός δικηγόρου. Λάβετε αρχικά μια επιγραμματική ενημέρωση από τον λογιστή σας για τα βασικά δεδομένα της κάθε δυνατότητας, όμως ενημερωθείτε πλήρως και αναλυτικά από έναν δικηγόρο που ειδικεύεται σε θέματα επιχειρήσεων και στη συνέχεια αποφασίστε.



Φορολογικό αποτέλεσμα: Το σωστό θα ήταν όλες οι επιχειρήσεις να φορολογούνταν με τον ίδιο τρόπο. Αυτό όμως δεν ισχύει. Έτσι ο προσδιορισμός φόρου γίνεται ανάλογα της νομικής μορφής που έχει η επιχείρηση. Θα ήταν παραλογισμός αν σας λέγαμε από πριν τι σας συμφέρει και τι όχι.

Για να λάβετε μια ολοκληρωμένη πρόταση θα πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο, όπου εκτός από την δραστηριότητα να περιλαμβάνει και άλλα στοιχεία όπως εκτίμηση τζίρου, κέρδους κλπ. Μόνο έτσι θα λάβετε σωστές και ολοκληρωμένες συμβουλές για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

Ο επιχειρηματίας του σήμερα θα πρέπει να κατανοήσει πλήρως, ότι οι δουλειές που «στήνονται στο πόδι» δεν έχουν αύριο, ότι για να πετύχει μια επιχείρηση πρέπει πέρα όλων των άλλων να έχει την απαραίτητη οργάνωση, εγκαθίδρυση και τη σωστή υποδομή.

Η δουλειά του λογιστή-φοροτέχνη που θα επιλέξετε, δεν είναι μόνο να καταχωρεί τα τιμολόγια και να συμπληρώνει τις δηλώσεις, αλλά κυρίως να είναι δίπλα σας στα επιχειρηματικά σας βήματα και να σας συμβουλεύει σωστά σε φοροτεχνικά θέματα και όχι μόνο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ξεκινήστε δημιουργώντας το δικό σας επιχειρηματικό πλάνο. Επιλέξτε την νομική μορφή εκείνη που σας κατοχυρώνει καλύτερα, με το μικρότερο δυνατό κόστος φόρου, έτσι ώστε η επιχείρησή σας να λειτουργεί ΝΟΜΙΜΑ και με τα πλέον καλύτερα δυνατά κοστολογικά αποτελέσματα, για να έχετε ως μοναδική σας ενασχόληση, την επίτευξη του κέρδους και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Καλή σας επιτυχία.

Πηγή: businesscoachinglab.gr
primeconomy

Δεν υπάρχουν σχόλια: