Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις για τον κατώτατο μισθό στο ΣΥΡΙΖΑ (video)

Για αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις στελεχών 
αναφορικά με τον κατώτατο μισθό
κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ. 
«Στο ΣΥΡΙΖΑ λεφτά υπάρχουν, αλλά τα χαλάνε στη μοιρασιά οι συνιστώσες του...» 
αναφέρει...

Το ακριβές ποσό του κατώτατου μισθού πριν τη μείωσή του, κατά 22%, το 2012, αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. 
Η "Ομάδα Αλήθειας", που πρόσκειται στη ΝΔ, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που εμφανίζει πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής Αλέξη Τσιπρα να έχουν διαφορετική άποψη για το ύψος στο οποίο θα επιστρέψει ο κατώτατος μισθός όταν το κόμμα αναλάβει τη διακυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά σε δήλωση του κ. Μηλιού στο Mega που μιλά για 715 ευρώ, του κ. Τσακαλώτου στο ΣΚΑΪ, που κάνει λόγο για 750 ευρώ και του κ. Σκουρλέτη που στη ΝΕΤ αναφέρεται σε 786 ευρώ και στον Alpha σε 715 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ κάνει λόγο για επαναφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα πότε έμμεσα και πότε άμεσα. 

Η ανακοίνωση καταλήγει σκωπτικά αναφέροντας ότι «στο ΣΥΡΙΖΑ λεφτά υπάρχουν, αλλά τα χαλάνε στη μοιρασιά οι συνιστώσες του...».

Ο κατώτατος μισθός της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πριν τη μείωση του με πράξη του υπουργικού συμβουλίου ήταν 750,65 ευρώ.



Aπό την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ προσφεύγει στο ΕΣΡ, ζητώντας να ερευνήσει τη μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό Best media Group και κατόπιν από άλλα ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά ΜΜΕ δηλώσεων του Γιάννη Δραγασάκη, «κατά προφανή παράβαση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας και της κείμενης ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις Δραγασάκη για τον κατώτατο, παραποιήθηκαν, δημιουργώντας την εντύπωση ότι το κόμμα παίρνει πίσω αυτά για τα οποία δεσμεύεται. 

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Δραγασάκης απαντά στα ερωτήματα του Αλέξη Παπαχελά και των «ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ» για τους πολλαπλασιαστές και την Ελληνική Οικονομία, τις επαφές στο εξωτερικό αλλά και τα σχόλια για μετεκλογική «στροφή» στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Μνημόνιο.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: