Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ευαρέσκεια και ικανοποίηση στο Μαξίμου - "Mήνυμα προς ΗΠΑ οι δηλώσεις Ολάντ για ΑΟΖ"


  "Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ"...  

Ως έμμεσο "μήνυμα προς τις ΗΠΑ" χαρακτηρίζουν πηγές από το Μαξίμου και το υπουργείο Εθνκής Άμυνας τις δηλώσεις Α.Σαμαρά για την ΑΟΖ, αλλά και την απάντηση του Γάλλου προέδρου για το διακίωμα της Ελλάδας να προχωρήσει σε έρευνες "βάσει του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας" στον ατίποδα δηλώσεων και διαρροών από τις ΗΠΑ ότι "Η Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες"...

"Η Γαλλία στηρίζει, τελεία και παύλα. Αντίθετα με άλλους που μιλάνε για "μονομερείς ενέργειες" όταν αναφέρονται στην άσκηση των δικαιωμάτων μας" τόνισε υψηλά ιστάμενη πηγή του Μαξίμου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας επισήμανε ότι «η ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα επικρατήσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας» και υπογράμμισε ότι «αν μπορέσει η Γαλλία να συνεκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα φυσικού αερίου με την Ελλάδα θα το κάνει».
Δηλαδή προσέφερε και συμμαχία, εκεί που οι ΗΠΑ απειλούν με κρίση. Κατ'αυτό τον τρόπο, είναι  μια κίνηση που δίνει ισχυρή γεωστρατηγική κάλυψη στην Ελλάδα για την σχεδιαζόμενη ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Την ίδια στιγμή το πρακτορείο Reuters  αναφέρει σε τηλεγράφημά του ότι ο Γάλλος πρόεδρος έγινε δεκτός με θέρμη στην Αθήνα από τους Έλληνες πολίτες σε αντίθεση με την επίσκεψη της Μέρκελ στην ελληνική πρωτεύουσα στην οποία η αστυνομία επέβαλε μέτρα για να συγκρατήσει τους διαδηλωτές εναντίον της γερμανίδας καγκελαρίου, γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: