Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

“Επιτροπή Σοφών” του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να σώσει το κράτος


Να δείτε που τις επόμενες ημέρες θα έχουμε νέα σύγκρουση. 

Οι «Σοφοί» του Αλέξη Τσίπρα εναντίον των «αγράμματων» της κυβέρνησης. 
Σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι είναι μεγάλος ηγέτης και μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε επιτροπή «Σοφών» με επικεφαλής τον… πατέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. 
Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, ο… απηνής διώκτης του Ανδρέα Παπανδρέου που ουσιαστικά αυτός τον αθώωσε, επαναδραστηριοποιείται και θα αναλάβει να κωδικοποιήσει τις «σοφές» προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Σύνταγμα και το πολιτικό σύστημα και το Κράτος γενικότερα...
«Όσο καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις, τόσο δραστικοί πρέπει να είναι και οι διαρθρωτικοί, θεσμικοί και πολιτικοί μετασχηματισμοί» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Κωνσταντόπουλος στη πρώτη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής και επισήμανε ότι «επειδή πια ο δημόσιος βίος πορεύεται με το νόμο της αδράνειας πρέπει αποφασιστικά να ανοίξει ο δρόμος για μια ευρεία και αναθεωρητική διαδικασία στα όρια της συντακτικής εθνοσυνέλευσης όπως θα λέγαμε άλλοτε».
Και μια και περιμέναμε να σωθεί το Σύνταγμα και η Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας μας έκανε και μαθήματα δημοκρατίας αφού είπε ότι υπάρχει «ανοικτή κρίση της Δημοκρατίας κι ότι αμφισβητείται η ίδια η κυριαρχία του κράτους που, σε συνάρτηση με την υποχώρηση της δημοκρατίας, συνιστά το ευρύτερο έλλειμμα λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ετοιμάζονται να “συνταγματοποιήσουν” το μνημόνιο, δηλαδή να “συνταγματοποιήσουν” την πλήρη καταστροφή του κοινωνικού κράτους και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από την οικονομική διαπλοκή, ξένη και ντόπια».
Όσον αφορά τέλος τη συγκρότηση της Επιτροπής, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως στόχος είναι «να λειτουργήσει ως ευρεία επιτροπή της Αριστεράς, του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού χώρου, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης ή σημερινής κομματικής απόχρωσης».
Και μια και η Επιτροπή Σοφών θα αρχίσει να μαζεύει «αριστερές» προτάσεις, μπορούμε κι εμείς να συμβάλουμε στο έργο της προτείνοντας:
  1. Να μπει στο Σύνταγμα επισήμως η ονομασία των Σκοπίων ως «Μακεδονία», όπως εισηγούνται στην Κουμουνδούρου.
  2. Να νομιμοποιηθεί η βία των κουκουλοφόρων, οι μολότοφ και τα καμένα καταστήματα, εφόσον όλα αυτά γίνονται γιατί έχουμε μνημόνιο, κι επομένως όλα δικαιολογούνται.
  3. Να υπάρξει νόμος που θα επιτρέπει στους αναρχικούς να καταλαμβάνουν κτίρια και να τα χρησιμοποιούν ως αποθήκη μπουκαλιών μπύρας κι εύφλεκτου υλικού, εφόσον όμως όλα αυτά πηγαίνουν για ανακύκλωση.
  4. Να μπει στο Σύνταγμα ως μοναδικό νόμισμα η δραχμή, μιας και με το ευρώ δεν συμβιβάζονται οι Συριζαίοι.
  5. Να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κήρυξη ΑΟΖ στα… Τουρκοβούνια και την Κοζάνη ώστε να κινούνται ελεύθερα οι… ελεύθεροι αγωνιζόμενοι Πυρήνες.
  6. Να προβλεφθεί στο Σύνταγμα το επίσημο «λιντσάρισμα» των μνημονιακών.
  7. Να δοθεί σύνταξη αντιστασιακού στα 20χρονα που κάνουν ληστείες για το τρομοκρατικό ταμείο και που βασανίζονται (σύμφωνα με τον Στάθη Παναγούλη) όπως οι αντιστασιακοί της Χούντας.
  8. Να ονομαστούν και με συνταγματική βούλα τα Ιμια… Καρντάκ έτσι ώστε να δικαιωθεί ο σύντροφος συριζαίος.Από factorx στις 21/02/2013


Σχόλιο: (συμπληρώνω – υποδεικνύω για τους “Σοφούς”)

9) Nα δωθεί η Ήπειρος στους Τσάμηδες.
10) Να δωθεί η Μακεδονία στα Σκόπια.
11) Να δωθεί η Θράκη στην Τουρκία.
12) Να δωθεί η Κρήτη στους απογόνους του Καντάφι.
13) Να αλλάξουμε τη σημαία.
14) Να βάλουμε τον κ. Τατσόπουλο να γράψει την Ιστορία από την αρχή.
15) Να καταργηθούν οι παρελάσεις.
16) Επίσημη θρησκεία είναι η Αριστερά του Χαβιαριού κι όχι η Ορθοδοξία.

Αρκετά με τις υποδείξεις περί – οπής, όταν τις υλοποιήσουν εδώ είμαστε για περισσότερες…..


Δεν υπάρχουν σχόλια: